Egipt: 17 piramide şi alte comori, descoperite cu ajutorul sateliţilor cu infraroşu

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Comori pierdute ale Egiptului Antic, printre care 17 piramide, peste 1.000 de morminte şi o casă veche de 3.000 de ani, au fost descoperite de oamenii de ştiinţă, care au studiat imaginile suprinse de un satelit cu raze infraroşii, relatează Daily Mail.

Escavările imediat următoare au confirmat deja existenţa a două piramide, iar cercetătorii sunt de părere că există mii de locuri nedescoperite încă, în Egipt.


Clădirile din Egiptul Antic erau construite din chirpici, material dens care permite sateliţilor care orbitează la 700 de km deasupra Pâmântului, să fotografieze conturul unor construcţii care sunt invizibile pentru ochiul uman. Camerele video de pe sateliţi sunt atât de performante încât pot surprinde obiecte de pe Pământ care au chiar şi mai puţin de un metru în diametru.

Descoperirile cercetătorilor reprezintă un mare succes pentru ştiinţa arheologiei spaţiale. Escavările au avut loc în Tanis, unde a fost descoperită locuinţa veche de 3.000 de ani. Surprinzător, conturul casei se potriveşte exact cu cel al formei realizate de satelit.


Nivelul mare de precizie a impresionat Guvernul egiptean, care intenţionează să folsoească această tehnologie pentru a identifica şi a proteja patrimoniul ţării.

„Nu îmi venea să cred că am descoperit atâtea locuri în Egipt. Şi sunt foarte aproape de suprafaţă.  Mii de alte structuri se află sub răul Nil. Acesta reprezintă doar începutul descoperirilor”, a spus Dr. Sarah Parcak.”[1]

SURSE

  1. https://www.b1.ro/stiri/externe/egipt-17-piramide-si-alte-comori-descoperite-cu-ajutorul-satelitilor-cu-infrarosu-5361.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...