Egipt: Rămășițele unui templu antic, descoperite într-un oraș scufundat

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Ramasitele unui templu si numeroase artefacte, printre care bijuterii de aur, monede si piesa lipsa dintr-o ambarcatiune ceremoniala, au fost descoperite de scafandrii in Heracleion, un oras scufundat din Egiptul Antic, a anuntat Ministerul Antichitatilor din Egipt.

Heracleion, numit dupa legendarul Hercule, despre care locuitorii orasului antic credeau ca a vizitat aceasta asezare, a fost o metropola plina de viata la apogeul sau, scrie Live Science.


Orasul a fost cladit in preajma secolului al VIII-lea i.Hr. pe marginea Nilului, in apropiere de Marea Mediterana, iar in unul dintre templele sale a fost incoronata Cleopatra. Insa, in urma cu aproximativ 1.500 de ani, orasul a fost acoperit de ape. Ruinele sale se afla in prezent la o adancime de 45 de metri.

De la descoperirea sa, in anul 2000, Heracleion (cunoscut si sub numele Thonis) si-a dezvaluit treptat secretele.


In ultimele doua luni, in urma excavatiilor, arheologii au descoperit ramasitele unui templu de mari dimensiuni, inclusiv coloanele sale de piatra, si urmele unui templu grecesc, mai mic, ingropat sub un strat de un metru de sedimente, a anuntat ministerul.

Echipa de arheologi egipteni si europeni este condusa de Franck Goddio, specialist in arheologie subacvatica, cel care a descoperit Heracleion, in urma cu 19 ani.

Grupul de experti a utilizat un instrument de scanare care a transmis imagini cu artefactele aflate pe fundul apei si cu cele ingropate sub sedimente.

Dupa ce, in timpul excavatiilor precedente, arheologii au descoperit 75 de ambarcatiuni, niciuna dintre acestea nefiind insa intacta, instrumentul utilizat recent a scos la iveala un fragment care este piesa lipsa a ambarcatiunii catalogata cu numarul 61, utilizata in scopuri ceremoniale, se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Antichitatilor. Dupa ce arheologii au pus cap la cap fragmentele ambarcatiunii 61, s-a constatat ca aceasta avea 13 metri lungime si 5 metri latime.

In ambarcatiune au fost gasite mici comori – monede de bronz si de aur, dar si bijuterii. Monedele de bronz descoperite in Heracleion dateaza din timpul regelui Ptolemeu al II-lea, care s-a aflat la putere in perioada 283 – 246 i.Hr.

De asemenea, echipa de arheologi a descoperit obiecte de olarit datand din secolele al III-lea si al IV-lea i.Hr., a notat ministerul.

Specialistii au analizat si sit-ul scufundat Canopus care, ca si Heracleion, se afla in Golful Abu Qir (Abukir) din Alexandria.

In Canopus, arheologii au descoperit un complex de cladiri antice care extind amprenta orasului cu circa un kilometru. Totodata, aici au fost gasite monede din perioada ptolemeica si bizantina, inele si cercei, dar si ramasitele unui port antic.

Toate artefactele descoperite in Canopus indica faptul ca si acesta a fost un oras efervescent, din secolul al IV-lea i.Hr. pana in perioada islamica.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/descoperire/egipt-ramasitele-unui-templu-antic-descoperite-intr-un-oras-scufundat-foto-1571696
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Gropile antice din Peru, un mister al transportului apei pe sub deșertul Nazca
Noi informații despre Mu, continentul pierdut
Istoria secreta a piticilor de pe aceasta Planeta ! Schelete ale piticilor umanoizi hobbiti socheaza lumea stiintifica ! Dimensiunile acestor fiinte sint intre 25-90 cm !
Misterul fulgerelor globulare
Evenimente inexplicabile: Arşi de un OZN
Sferele enigmatice de piatră din Costa Rica
Al treilea ochi: Civilizațiile antice știau de existența glandei pineale și îi cunoșteau importanța deosebită. Glanda pineală a fost văzută mult timp drept portalul care face legătura între lumea fizică și spirituală, cele două planuri în care trăim concomitent cu toții
Piramida romană
Misterioasele căi ale Universului. Schimbare de perspectivă pentru unul dintre cei mai mari sceptici din lume
Top 10 baze secrete ale extratereştrilor pe Terra. Una dintre ele se află în România
Complexul subteran din Muntele Kailash (Tibet)
Descoperirile genialului Nikola Tesla sunt în cea mai mare parte încă şi acum ţinute secrete de NASA faţă de marea masă a populaţiei. Cunoscut mai mult pentru inventarea curentului alternativ, Nikola Tesla a realizat şi multe alte invenţii, despre care însă destul de puţini oameni au auzit: „bobinele Tesla“ care realizează prin rezonanţă eterică o amplificare uriaşă a tensiunii electrice, maşini bazate pe energia liberă (free energy), transferul de energie fără cablu, antigravitaţia sau controlul vremii prin utilizarea dirijată a undelor staţionare
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Dacă oamenii ar dispărea mâine, v-aţi întrebat cum ar arăta planeta noastră? Un videoclip fascinant arată cum s-ar transforma pământul încă din primele ore

Misterul sferelor de pe o plajă din Noua Zeelandă

Binomul, speriat de Legile Justiției

Statul Paralel – organizația ocultă creată de către SUA și UE cu scopul de a jefui, controla și distruge România

Tunelurile si grotele secrete ale Brasovului: reteaua misterioasa de Dupa Ziduri si Saua Tampei !

Închide