Einstein a avut dreptate: Undele gravitationale exista!

Distribuie!by Existenţa undelor gravitaţionale prezisă pentru prima dată în urmă cu 100 de ani de Albert Einstein, a fost confirmată acum de oamenii de știință. Astrofizicienii au detectat semnale clare ale undelor gravitaționale care provin de la ciocnirea a două găuri negre masive, la o distanță de 1,5 miliarde de […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Existenţa undelor gravitaţionale prezisă pentru prima dată în urmă cu 100 de ani de Albert Einstein, a fost confirmată acum de oamenii de știință. Astrofizicienii au detectat semnale clare ale undelor gravitaționale care provin de la ciocnirea a două găuri negre masive, la o distanță de 1,5 miliarde de ani lumină de planeta noastră.

Relativitatea generală a fost formulată de Einstein în 1916. Această teorie utilizează formulele matematice ale geometriei diferenţiale şi a tensorilor pentru descrierea gravitaţiei. Spre deosebire de relativitatea restrânsă, legile relativităţii generale sunt aceleaşi pentru toţi observatorii, chiar dacă aceştia se deplasează de o manieră neuniformă, unii faţă de ceilalţi.


undele gravitationale - Einstein

Relativitatea generală este o teorie geometrică, care postulează că prezenţa de masă şi energie conduce la „curbura” spaţiului, şi că această curbură influenţează traiectoria altor obiecte, inclusiv a luminii, în urma forţelor gravitaţionale. Această teorie poate fi utilizată pentru construirea unor modele matematice ale originii şi evoluţiei Universului şi reprezintă deci unul din instrumentele cosmologiei fizice.

Detectarea directă a undelor gravitaționale le va permite astronomilor să vadă Universul într-o lumină diferită, oferindu-le o oportunitate fără precedent de a observa partea „întunecată” a cosmosului.


„Această descoperire nu confirma doar teoriile lui Einstein, ea marchează nașterea unei noi ramuri a astronomiei, cea  gravitațională”, a declarat profesorul Sheila Rowan, directorul Universității din Glasgow și a Institutul pentru Cercetare gravitațională.

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/este-oficial-undele-gravitationale-despre-care-einstein-vorbea-acum-100-de-ani-exista-cu-adevarat/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro