Elveția a amânat implementarea tehnologiei 5G

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„O fi neinformată populația uneia dintre cele mai dezvoltate țări ale Europei?

Implementarea tehnologiei 5G la nivel global a stârnit multe controverse. Pe de o parte, susținătorii ei ne asigură că internetul va merge mult mai rapid și că nu există pericole pentru sănătate. Pe de altă parte, opozanții susțin că este ultima etapă în controlul global al populației, că această tehnologie va permite supravegherea noastră la un nivel fără precedent și că ne va afecta sănătatea.


Dincolo de aceste controverse, două aspecte sunt foarte clare: 1. Nu există teste serioase care să ne confirme că tehnologia este sigură pentru sănătatea populației și 2. Banii și interesele din spatele tehnologiei 5G pot duce la anumite abuzuri. În cazul României, de exemplu, se vorbește despre o simplificare extremă a obținerii acordului din partea asociațiilor de proprietari, pentru instalarea antenelor 5G pe blocuri!

În aceste condiții, faptul că o țară ca Elveția a amânat implementarea tehnologiei 5G la nivel național, deși iniţial era programat să fie a doua țară, după Coreea de Sud, în care tehnologia 5G urma să fie activată total, ar fi necesar să ne pună pe gânduri.


Conform rfi.ro, „În aprilie 2019, primele antene au fost deja instalate în Elveția iar operatorii promiteau că până la finele lui decembrie 2019, 90% din teritoriu va dispune de 5G.

Însă, locuitorii din Geneva susţin că resimt deja primele efecte ale tehnologiei iar mişcarea de contestare a luat astfel naştere. În plus, Bertrand Buchs, medic şi deputat al Partidului Democrat Creştin se declară mirat de «viteza supersonică de alocare a frecvenţelor fără să fie stabilite riscurile sanitare, de mediu şi de securitate ale noii tehnologii».

În consecință, la un an după ce au fost acordate primele licenţe de exploatare, implementarea 5G se află în acest moment în faţa unui blocaj politic, a unor moratorii prin care se doreşte oprirea instalării noilor antene dar şi a unei puternice mobilizări cetăţeneşti. Astfel că autorităţile au decis să amâne instalarea tehnologiei pentru a putea măsura efectele reale ale 5G.”

Așadar, dacă Elveția a dat un pas înapoi, noi de ce ne aruncăm cu capul înainte? Până la urmă, ce este mai important: sănătatea și libertatea noastră sau o viteză mai mare la transferul de date?

5G şi vacile

Dacă planul inițial ca Elveția să aibă rețeaua națională 5G funcțională în decembrie 2019 nu a mers, asaltul tehnologiei nu s-a oprit aici. Surpriza a venit de la Huawei, care și-a dus ceea ce numește revoluția 5G în micuța localitate Taenikon, din nordul Elveției, mai precis… la vacile din zonă.

Tehnologia 5G a fost implementată la o fermă, vacilor fiindu-le atârnate la gât diverse dispozitive fabricate de chinezi. După cum susțin reprezentanții fermei elvețiene, aceste dispozitive sunt un fel de brățări Fitbit, dar create special pentru animale. Îi ajută pe fermieri să aibă control total asupra a ceea ce se petrece cu animalele, care sunt monitorizate permanent. Fermierii știu când acestea au nevoie de hrană sau când au probleme de sănătate.

Dacă vă vine în minte o paralală… nu este întâmplător!”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=23872
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...