Elveția: Proteste împotriva tehnologiei 5G. Federația Doctorilor Elvețieni spune că nu există niciun studiu care să certifice siguranța noii tehnologii

by “Deși Elveția a fost printre primele țări care au început adoptarea tehnologiei 5G, temerile privind riscurile la adresa sănătății reprezentate de radiațiile ce provin de la antenele  necesare implementării au crescut,  informează AFP. Proteste masive se anunță la Berna, la finalul lunii viitoare, dar deja un număr mare de […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Deși Elveția a fost printre primele țări care au început adoptarea tehnologiei 5G, temerile privind riscurile la adresa sănătății reprezentate de radiațiile ce provin de la antenele  necesare implementării au crescut,  informează AFP.

Proteste masive se anunță la Berna, la finalul lunii viitoare, dar deja un număr mare de cantoane sunt presate să oprească construcția antenelor 5G, precizează sursa citată.


Un număr tot mai mare de elvețieni și-au exprimat îngrijorarea asupra efectelor negative asupra sănătății ce provin din expunerea la undele electromagnetice ce provin de la noile antene și amenință că vor pune problema interzicerii tehnologiei 5G în cadrul unui referendum.

În februarie, Elveția a făcut un pas foarte mare către 5G când a atribuit frecvențe pentru trei mari operatori: Swisscom, Sunrise și Salt, încasând aproape 350 de milioane de euro în schimb. Operatorii s-au grăbit să anunțe că tehnologia 5G va fi disponibilă în toate orașele țării, dar și la țară sau în zonele montane izolate: 334 de antene 5G erau operaționale în iunie, în toată țara.


Dar după câteva luni, câteva cantoane – inclusiv Geneva -, au decis să stopeze construcția noilor antene, din cauza presiunii publice. Oponenții tehnologiei susțin că 5G-ul expune populația la riscuri fără precedent, atât din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere al mediului înconjurător și cer autorităților să oprească desfășurarea de forțe: deja operatorul Swisscom a anunțat că 90% din populație va avea acces la noua tehnologie până la finalul anului.

Pe 21 septembrie, un protest masiv va avea loc în fața Guvernului, precizează AFP. „Cred că majoritatea cetățenilor sunt de partea noastră”, a spus Coco Tache-Berther, reprezentantul organizației Fequencia, unul dintre organizatorii protestului.

De aceeași părere este și Olivier Pahud, care demonstrează cu regularitate împotriva tehnologiei 5G în fața sediului ONU de la Geneva, subliniind impactul negativ asupra „sănătății, mediului și a capacității oamenilor de a gândi”. Pentru oamenii ca el, care suferă de „hipersensibilitate electromagnetică”, noua tehnologie va fi devastatoare.

Cei care suferă de această afecțiune spun că expunerea la telefoane mobile, routere wi-fi, televizoare și alte astfel de gadgetu-uri cauzează de la disconfort până la disabilități grave.

Federația Doctorilor Elvețieni a atras și ea atenția asupra folosirii tehnologiei 5G, afirmând că „atâta vreme cât nu există nicio dovadă științifică asupra lipsei de impact asupra sănătății a creșterii nivelului de radiații, trebuie să existe reținere în a face acest pas”.

Daniel Buchs, medic și parlamentar regional din partea Partidului Creștin Democrat, conduce bătălia pentru restrângerea 5G.

„Încă așteptăm un studiu serios, independent, care să arate dacă 5G are sau nu are un efect negativ asupra populației”, a declarat el pentru AFP.

Un astfel de studiu, a spus el, ar putea duce la evitarea unui scandal similar cu cel pe care lumea l-a experimentat cu azbestul, care pentru mult timp a fost considerat sigur, dar azi este responsabil pentru moartea  a peste 100.000 de oameni în fiecare an.

Conform AFP, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății a început studierea riscurilor ce ar putea proveni din expunerea la câmpuri radio.

Guvernul Elveției a numit un grup de experți care să cerceteze impactul 5G asupra sănătății, iar rezultatele vor fi publicate la finalul anului, deși termenul limită era mijlocul lui 2019.

Protestatarii susțin că presiunile marilor operatori de telefonie stau în spatele întârzierii publicării studiului.

În România, primele antene 5G au fost instalate la Cluj și București, în locuri extrem de aglomerate. Senatorul PMP Cristian Lungu, Asociația pentru Protecția Consumatorilor și Mănăstirea Petru Vodă și-au exprimat, printre alții, rezervele asupra folosirii acestei tehnologii fără un studiu de impact asupra sănătății oamenilor.”[1]

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Revolta-nationala-in-Elvetia-impotriva-5G.-Federatia-Doctorilor-Elvetieni-spune-ca-nu-exista-niciun-studiu-care-sa-certifice-siguranta-noii-tehnologii-157903
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Inteligența artificială, un pericol pentru omenire
23 decembrie 1913 – Este creată Rezerva Federală (FED), care, de fapt, nu este nici federală, nici rezervă, ci este doar o bancă privată. Înființarea ei s-a decis în cadrul unei întâlniri secrete din 1910, în Jekyl Island, Georgia, de către un grup de bancheri şi oameni politici, printre care se afla şi Edward Mandell House
Un australian si-a implantat un microcip in mana pentru a controla noul Iphone 6 ! Oamenii vor ajunge sclavii tehnologiei moderne !
Proiectul "Uniunea Europeană" a fost finanţat de CIA
Mișcarea #Rezist - o ideologie neomarxistă, progresistă, anarhistă, internaționalistă, globalistă, care susține Noua Ordine Mondială
Discuția dintre preşedintele american, John Kennedy şi preşedintele rus, Nikita Hruşciov, în legătură cu civilizațiile extraterestre
Controlul minții: Proiectul Monarch - o continuare a proiectului MK-Ultra
Nu există nici un loc unde să ne odihnim capetele, care au devenit veritabile ținte pentru stăpânii armelor electromagnetice
Războiul secret din Antarctica. Miza, bazele secrete naziste
George Orwell - "1984" - Big Brother, Poliția Gândirii și Corectitudinea Politică
Donald Trump spune adevărul despre presa globaliștilor: "NYT, NBC, ABC, CBS, CNN sunt inamicul poporului american"
Despre neoliberalism și originile sale. Neoliberalismul, controlul oligarhiei bancar-corporatiste asupra oamenilor. Neoliberalismul înseamnă privatizări, liberalizări, descentralizare, regionalizare, diminuarea rolului statului în economie, facilităţi fiscale pentru corporaţii şi bănci, reducerea asistenţei şi ajutoarelor sociale, acorduri cu FMI, "investitori străini", scumpirea prețurilor și sărăcirea oamenilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro