Elveția va monitoriza potențialele riscuri pentru sănătate generate de rețelele 5G

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Elveția va introduce un sistem de monitorizare care să răspundă preocupărilor populației legate de impactul potențial nociv al emisiilor de radiații produse de frecvențele mobile de generația a 5-a (5G) și să ușureze lansarea tehnologiei de ultimă oră, a anunțat guvernul elvețian.

Cabinetul a convenit ca agenția federală de mediu să măsoare nivelurile așa-numitelor radiații neionizante, să evalueze riscurile și să informeze în mod regulat publicul cu privire la constatările sale.


Decizia vine după ce unele cantoane elvețiene au decis să se opună autorizării de noi antene necesare pentru a susține serviciile 5G după o licitație de spectru în februarie, în valoare de 380 de milioane de franci elvețieni.

Circa jumătate dintre elvețieni se tem că radiațiile de la antenele mobile ar putea fi periculoase și sunt îngrijorați cu privire la impactul potențial asupra sănătății, deoarece nivelurile de radiații nu sunt măsurate, arată un raport guvernamental citat de Reuters.


De asemenea, Parlamentul elvețian a refuzat de două ori să modifice limitele existente de emisii, argumentând că nu este clar ce riscuri ar putea apărea.

Operatorii de telecomunicații doresc să cumpere frecvențe 5G pentru a obține un avantaj pe piața noilor servicii digitale, cum ar fi controlul autoturismelor fără șofer sau internetul lucrurilor – dispozitive inteligente și senzori care pot fi gestionați de la distanță și care urmează să se dezvolte pe măsură ce se lansează rețele mobile de generația a 5-a în anii următori.”[1]

SURSE

  1. https://360medical.ro/stiri/elvetia-va-monitoriza-potentialele-riscuri-pentru-sanatate-generate-de-retelele-5g/2019/04/18/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...