Elvețienii protestează împotriva 5G și cer referendum național

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Implementarea rețelelor 5G a început deja în mai multe țări europene, inclusiv în România. Cu toate acestea, numărul celor care sunt îngrijorați de efectul undelor electromagnetice emise de noile antene este foarte mare și ar putea bloca răspândirea acestei noi tehnologii.


Elveția s-a numărat printre primele țări care a început să implementeze rețelele 5G. Tehnologia este primită însă de revolta maselor care se tem că antenele folosite ar putea emite radiații electromagnetice ce le vor pune în pericol sănătatea, relatează AFP.

Elvețieni au planificat un protest în capitala țări în această lună și amenință cu organizarea unui referendum pe tema implementării rețelelor 5G. Oamenii sunt terifiați de perspectiva instalării de noi antene în apropierea caselor lor sau pe blocuri.


Această situație neplăcută are loc după ce, în februarie, Elveția a trecut o etapă importantă, a atribuit frecvențele 5G către trei operatori majori de telefonie, Swisscom, Sunrise și Salt. Licitația respectivă s-a reflectat în realizarea unor venituri de aproape 380 milioane de franci elvețieni (350 de milioane de euro).

În mod previzibil, cum s-a întâmplat de altfel și în România, operatorii elvețieni au intrat apoi într-o cursă a reclamelor pentru a anunța disponibilitatea noii tehnologii până la finalul acestui an în orașe, la țară și în regiunile muntoase. În luna iulie a acestui an, 334 de noi antene au fost deja instalate, potrivit autorităților.

Din păcate pentru operatorii respectivi, adopția și implementarea rețelelor 5G nu este văzută cu ochi buni de către cetățeni, mai ales de vorbitorii de franceză din Elveția. Inclusiv în Geneva, au apărut petiții online care speră să ducă la oprirea instalării antenelor de 5G. Oponenții avertizează că tehnologia 5G presupune riscuri de sănătate și de mediu fără precedent în comparație cu tehnologiile anterioare. Următorul protest este organizat pe data de 21 septembrie, în fața clădirilor guvernului din Berna.

Federația elvețiană a medicilor de asemenea face apel la prudență, spunând că ”atâta timp cât nu este științific dovedit că o creștere a valorilor limitelor radiațiilor nu are impact asupra sănătății, ar trebui să renunțăm să le creștem”.”[1][2]

SURSE

  1. https://playtech.ro/2019/tehnologia-5g-subiect-de-protest-cetatenii-speriati-sanatate/
  2. https://ortodoxinfo.ro/2019/09/19/elvetienii-protesteaza-impotriva-5g-si-cer-referendum-national
  3. Foto:

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...