Enigma semnelor străvechi de pe Muntele Goia, în Carpații Răsăriteni

Distribuie!

„Faptul că semnele de pe Tăblițele de la Tărtăria reprezintă cea mai veche scriere din lume este un lucru despre care vorbesc mari savanți străini. Cu toată opoziția cozilor de topor din istoria și arheologia românească, acest lucru devine din ce în ce mai cunoscut și acceptat.

Din acele vremuri îndepărtate, de acum 7.500 de ani, comunicarea prin scris a continuat și, chiar dacă autoritățile științifce românești nu se înghesuie să descifreze tainele simbolurilor străvechi care pot fi decoperite în locuri greu accesibile din munții României, totuși acestea ajung în spațiul public datorită românilor care iubesc drumeția montană, care iubesc România și istoria acestui minunat pământ.


Din fericire, multe dintre aceste locuri sunt departe de traseele turistului de tip cocalar care, dacă s-ar fi împiedicat de ele, cu siguranță le-ar fi distrus de mult…

Poate cel mai cunoscut loc în care au fost descoperite astfel de simboluri săpate în stânca munților este regiunea Buzăului unde se găsesc și multe locuințe rupestre (Nucu – Bozioru), un loc despre care am mai vorbit. Acesta nu este și singurul…


Mulțumită lui Cosma Sorin (îl puteți vedea în fotografie), membru al Asociației Culturale Tomis, astăzi vă prezentăm o serie de fotografii făcute pe vârful Goia din Carpații Răsăriteni unde descoperim alte misterioase simboluri săpate în stâncă acum foarte multă vreme.

muntele-goia-pietre-scrise

Nu știu dacă acestea au fost cercetate de specialiști (probabil că nu), dar ele merită cu adevărat investigate! Cine, oare, sunt autorii lor? Care le este mesajul?

Avem atât de multe comori arheologice și atât de puțin sprijin în cercetarea lor din partea Ministerului Culturii!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/„[1]

SURSE

  1. http://adevaruldespredaci.ro/2016/09/enigma-semnelor-stravechi-de-pe-muntele-goia-in-carpatii-rasariteni/
  2. Foto: cunoastelumea.ro/Asociatia Culturala Tomis/Cosma Sorin

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...