Erdogan acuză Mossadul că a sprijinit referendumul kurzilor

Distribuie!by “Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a sugerat sâmbătă că serviciile de informații israeliene Mossad au avut un rol în organizarea controversatului referendum privind independența Kurdistanului irakian, relatează AFP. Criticând faptul că etnicii kurzi din Irak au sărbătorit referendumul cu steaguri israeliene în mână, Erdogan a declarat: ”Aceasta arată un lucru, […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a sugerat sâmbătă că serviciile de informații israeliene Mossad au avut un rol în organizarea controversatului referendum privind independența Kurdistanului irakian, relatează AFP.

Criticând faptul că etnicii kurzi din Irak au sărbătorit referendumul cu steaguri israeliene în mână, Erdogan a declarat: ”Aceasta arată un lucru, această administrație are o istorie comună cu Mossad-ul, ei avansează mână în mână”.


În timp ce scrutinul a fost larg criticat pe plan internațional, Israelul este singura țară care s-a pronunțat în mod public în favoarea unui stat kurd independent.

‘Vă dați seama ce-ați făcut ? Doar Israelul vă susține” , a adăugat Erdogan, adresându-se liderilor kurzi irakieni în cadrul unui discurs televizat rostit la Erzurum (est).


La referendumul inițiat de către președintele Kurdistanului irakian, Massoud Barzani,majoritatea masivă a kurzilor au votat în favoarea independenței regiunii.

Ankara, partener comercial important al Kurdistanului, se opune ferm înființării unui stat kurd la frontiera sa, de teamă ca nu cumva aceasta să-i atragă și pe kurzii separatiști care duc o mișcare de insurgență în sud-estul Turciei.”[1]

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/erdogan-acuza-mossadul-ca-a-sprijinit-referendumul-kurzilor/
  2. Foto: flux24.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro