Erdogan acuză Mossadul că a sprijinit referendumul kurzilor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a sugerat sâmbătă că serviciile de informații israeliene Mossad au avut un rol în organizarea controversatului referendum privind independența Kurdistanului irakian, relatează AFP.

Criticând faptul că etnicii kurzi din Irak au sărbătorit referendumul cu steaguri israeliene în mână, Erdogan a declarat: ”Aceasta arată un lucru, această administrație are o istorie comună cu Mossad-ul, ei avansează mână în mână”.


În timp ce scrutinul a fost larg criticat pe plan internațional, Israelul este singura țară care s-a pronunțat în mod public în favoarea unui stat kurd independent.

‘Vă dați seama ce-ați făcut ? Doar Israelul vă susține” , a adăugat Erdogan, adresându-se liderilor kurzi irakieni în cadrul unui discurs televizat rostit la Erzurum (est).


La referendumul inițiat de către președintele Kurdistanului irakian, Massoud Barzani,majoritatea masivă a kurzilor au votat în favoarea independenței regiunii.

Ankara, partener comercial important al Kurdistanului, se opune ferm înființării unui stat kurd la frontiera sa, de teamă ca nu cumva aceasta să-i atragă și pe kurzii separatiști care duc o mișcare de insurgență în sud-estul Turciei.”[1]

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/erdogan-acuza-mossadul-ca-a-sprijinit-referendumul-kurzilor/
  2. Foto: flux24.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Un fost angajat al NSA a sustras 50 de terabiți de materiale digitale clasificate și informații secrete
Scandalul Facebook-Cambridge Analytica - un scandal creat artificial de către globaliștii SUA-UE-Soros pentru a justifica cenzurarea internetului
Grupul Masonic Bilderberg se va intalni in 2015, in Austria la Interalpen Hotel Tyrol ! Intalnirea ar putea avea loc la mijlocul lunii iunie !
Coșmarul de mâine: Savanții vor să folosească hormonii pentru a contracara xenofobia
Românii care vor să fie „Suveran Fiinţă Vie Născut Viu“. Cer acte de identitate fără Cod Numeric Personal
Omenirea de astăzi în războiul subtil al modelelor pentru o Nouă Ordine Mondială
Buzunaritul digital: hacker-ii pot fura banii de pe cardurile bancare cu cip RFID de la distanta ! Inca un motiv care arata vulnerabilitatea acestor carduri cu cip RFID !
America iluzionată în continuare de rolul ei "excepțional" în lume
Unii dintre politicienii lumii recunosc existenţa societăţilor secrete, care conduc lumea din umbră
Bilderberg 2018: Naționalismul și mass-media independentă vor fi principalele teme de discuție! Grupul Bilderberg lucrează la o strategie de luptă împotriva naționalismului și a mass-mediei independente! Iluminații se tem că naționalismul poate opri Noua Ordine Mondială!
Polonia către Comisia Europeană: "Nu vom ceda niciodată la un ultimatum"
Dr. Francis Boyle, expert în arme biologice: "Atacurile cu antrax din Congresul american au fost realizate cu complicitatea FBI"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...