Este cert, fulgerele sunt capabile să declanșeze reacții nucleare în atmosferă

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Pentru prima dată, oamenii de știință au observat cum un fulger a fost capabil de a dezvolta reacții nucleare în atmosferă, confirmând o ipoteză veche de aproape un secol. De mult timp a fost prezis că electronii din fulgere pot produce raze gama care induc reacții nucleare, dar până acum fenomenul nu a fost observat în mod concludent.

Începând cu anii 1980, oamenii de știință au detectat aceste semnale folosind observatoare, aeronave și sateliți, dar până acum a fost dificil să se confirme experimental că reacțiile nucleare au dat naștere neutronilor sau pozitronilor. Cercetătorii de la Enoto și colegii lor au folosit detectoarele de radiație instalate la centrala nucleară Kashiwazaki-Kariwa din Niigata, Japonia. În timpul unei furtuni din luna februarie a acestui an, echipa a detectat „radiații intense”, inclusiv raze gamma în momentul declanșării unui fulger.”[1]


Mai multe pe larg aici -> http://www.cunoastelumea.ro/este-cert-fulgerele-sunt-capabile-sa-declanseze-reactii-nucleare-in-atmosfera/

SURSE


  1. http://www.cunoastelumea.ro/este-cert-fulgerele-sunt-capabile-sa-declanseze-reactii-nucleare-in-atmosfera/
  2. Foto: cunoastelumea.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...