Eurodeputata globalistă, Judith Sargentini, cea a inițiat sancționarea Ungariei, după ce guvernul naționalist al Ungariei a început să se îndepărteze de “valorile europene”. Aceasta îi apreciază pe activiștii #Rezist din România

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Eurodeputata care a pus la zid UNGARIA, aprecieri pentru protestatarii din România

Eurodeputata ecologistă olandeză Judith Sargentini, cea care a întocmit raportul privind încălcarea statului de drept în Ungaria și a avut o contribuție decisivă la demararea procedurii pentru declanșarea Articolului 7 al Tratatului UE împotriva țării vecine, a vorbit, la Digi24, și despre protestele din România. Ea pare că îi apreciazî foarte mult pe protestatarii #rezist.


Alina Mărculescu Matiș, jurnalist Digi24: Nu vă temeți că acest raport și acest vot i-au dat lui Viktor Orban o victorie de propagandă? Acum, poate spune: „V-am spus că suntem victimele unui atac extern de la Bruxelles”.

Judith Sargentini, europarlamentar, autoarea raportului pe Ungaria: Sigur. Va face asta. Dar dacă am fi pierdut, ar fi spus: „Am învins Bruxelles-ul”.


Alina Mărculescu Matiș: Credeți că sunt și alte state membre care ar trebui evaluate în ceea ce privește statul de drept și respectarea valorilor europene?

Judith Sargentini, autoarea raportului pe Ungaria: Da, sunt. Dar nu înseamnă că ar trebui automat să folosim din nou acest instrument care e Articolul 7, pentru că așa ceva se întâmplă după ani de discuții. Cred, însă, că e important ca Parlamentul să ancheteze moartea jurnaliștilor din Slovacia și din Malta. Cred, de asemenea, că acei români care au ieșit, vara asta, în stradă împotriva corupției din țara lor au fost foarte curajoși. Cred că e foarte bine că vom avea o dezbatere despre asta data viitoare când suntem în Strasbourg, în octombrie.

Parlamentul European a aprobat, miercuri, o rezoluție prin care se demarează împotriva Ungariei procedura pentru declanșarea Articolului 7 al Tratatului UE împotriva Ungariei.

Este așa-numita „opțiune nucleară”, iar la finalul procedurii, Budapesta ar putea rămâne fără drept de vot. Ungaria este a doua țară în cazul căreia se aplică această procedură, după Polonia, pentru încălcări ale statului de drept.”[1]

SURSE

  1. http://www.sokant.ro/eurodeputata-care-a-pus-la-zid-ungaria-aprecieri-pentru-protestatarii-din-romania/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...