Eurodeputații își pot păstra secrete cheltuielile, decide Tribunalul UE

Distribuie!by “Tribunalul UE a decis marți că Parlamentul European poate refuza accesul la documente privind indemnizațiile pentru cheltuieli generale, urmare a plângerii făcute de jurnaliști din mai multe state membre. Instanța din Luxemburg a susținut că reclamanții nu au reușit să demonstreze necesitatea publicării unor documente ce conțin date personale. […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Tribunalul UE a decis marți că Parlamentul European poate refuza accesul la documente privind indemnizațiile pentru cheltuieli generale, urmare a plângerii făcute de jurnaliști din mai multe state membre.

Instanța din Luxemburg a susținut că reclamanții nu au reușit să demonstreze necesitatea publicării unor documente ce conțin date personale.


În 2015, mai mulți jurnaliști și asociații jurnalistice din UE au solicitat acces la documentele privind indemnizațiile pentru cheltuieli generale acordate lunar europarlamentarilor. Cererile au fost refuzate de către Parlamentul European.

În urma acestui refuz, jurnaliștii s-au adresat Tribunalului Uniunii Europene, dar verdictul dat astăzi e în favoarea Legislativului European.


Curtea susține că instituțiile trebuie să refuze accesul la documente a căror divulgare ar submina protecția vieții private și integritatea individului, în conformitate cu legislația europeană privind protecția datelor cu caracter personal.

Potrivit acestei legislații, “date cu caracter personal” înseamnă orice informație referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă. Cum documentele solicitate conțin informații despre eurodeputați, ele intră sub incidența acestei legi.

Pe de altă parte, instanța subliniază că accesul la documente care conțin date cu caracter personal poate fi acordat în cazul în care solicitantul demonstrează că accesul este necesar și nu aduce atingere intereselor legitime ale persoanei în cauză.

Judecătorii nu au fost de acord nici cu dezvăluiri parțiale, mai ales că prelucrarea documentelor ar fi însemnat “o povară administrativă excesivă” dat fiind volumul documentelor.

În cazul de față, Curtea Generală consideră că nu este îndeplinită prima condiție: necesitatea. Reclamanții nu au reușit să demonstreze că accesul la documentele solicitate e necesar pentru a avea o imagine exactă a modului în care europarlamentarii își folosesc indemnizațiile.

Europarlamentarul olandez Dennis de Jong (S&D) a declarat că decizia CJUE este ”o palmă peste față” dată tuturor europenilor: ”Eurodeputații sunt reprezentanții poporului și ar trebui să arate pe ce cheltuie banii”, potrivit DutchNews.nl.

Și Transparency International și-a exprimat dezamăgirea față de hotărârea instanței.”[1]

SURSE

  1. https://www.euractiv.ro/extern/eurodeputatii-isi-pot-pastra-secrete-cheltuielile-decide-curtea-de-justitie-a-ue-11940
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Avocatul german Reiner Fuellmich și colegii săi afirmă că testele PCR, promovate de Organizația Mondială a Sănătății, de alte organizații și de numeroși alți oficiali din domeniul sănătății, trebuie făcute responsabile pentru izolări și restricții
Documentar: Marxismul Cultural - Coruperea Americii
Controlul militar american asupra resurselor naturale din Africa
3 iulie 1988 - SUA au doborât un avion iranian civil omorând 290 de civili! George H.W. Bush a declarat că nu-și va cere scuze niciodată!
Vladimir Putin a respins propunerea Ministerului de Externe de a expulza 35 de diplomați americani ca răspuns la acţiunea similară a Statelor Unite. El a mai spus că "actul lui Barack Obama a fost conceput pentru a provoca o reacție, dar Rusia nu ia momeala"
Covid-19: O pandemie a testelor fals pozitive
Arme silenţioase pentru războaie tăcute
Vladimir Putin pune in pericol Noua Ordine Mondiala si Guvernul Mondial a Iluminatilor ! Fost Diplomat american: "Rusia a tradat Noua Ordine Mondiala."
Un profesor din Franța a fost suspendat pentru că le-a citit elevilor pasaje din Biblie
Studiu Oxford: Cazurile de Covid au explodat după introducerea măștilor. Sunt inutile și în cazul gripei sezoniere
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: "Nici o altă țară nu va mai părăsi Uniunea. Statele membre rămase se vor îndrăgosti din nou unele de altele și își vor reînnoi jurămintele față de UE"
Franța săracă declară război dictaturii financiare Rothschild
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro