Eurodeputații își pot păstra secrete cheltuielile, decide Tribunalul UE

by “Tribunalul UE a decis marți că Parlamentul European poate refuza accesul la documente privind indemnizațiile pentru cheltuieli generale, urmare a plângerii făcute de jurnaliști din mai multe state membre. Instanța din Luxemburg a susținut că reclamanții nu au reușit să demonstreze necesitatea publicării unor documente ce conțin date personale. […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Tribunalul UE a decis marți că Parlamentul European poate refuza accesul la documente privind indemnizațiile pentru cheltuieli generale, urmare a plângerii făcute de jurnaliști din mai multe state membre.

Instanța din Luxemburg a susținut că reclamanții nu au reușit să demonstreze necesitatea publicării unor documente ce conțin date personale.


În 2015, mai mulți jurnaliști și asociații jurnalistice din UE au solicitat acces la documentele privind indemnizațiile pentru cheltuieli generale acordate lunar europarlamentarilor. Cererile au fost refuzate de către Parlamentul European.

În urma acestui refuz, jurnaliștii s-au adresat Tribunalului Uniunii Europene, dar verdictul dat astăzi e în favoarea Legislativului European.


Curtea susține că instituțiile trebuie să refuze accesul la documente a căror divulgare ar submina protecția vieții private și integritatea individului, în conformitate cu legislația europeană privind protecția datelor cu caracter personal.

Potrivit acestei legislații, “date cu caracter personal” înseamnă orice informație referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă. Cum documentele solicitate conțin informații despre eurodeputați, ele intră sub incidența acestei legi.

Pe de altă parte, instanța subliniază că accesul la documente care conțin date cu caracter personal poate fi acordat în cazul în care solicitantul demonstrează că accesul este necesar și nu aduce atingere intereselor legitime ale persoanei în cauză.

Judecătorii nu au fost de acord nici cu dezvăluiri parțiale, mai ales că prelucrarea documentelor ar fi însemnat “o povară administrativă excesivă” dat fiind volumul documentelor.

În cazul de față, Curtea Generală consideră că nu este îndeplinită prima condiție: necesitatea. Reclamanții nu au reușit să demonstreze că accesul la documentele solicitate e necesar pentru a avea o imagine exactă a modului în care europarlamentarii își folosesc indemnizațiile.

Europarlamentarul olandez Dennis de Jong (S&D) a declarat că decizia CJUE este ”o palmă peste față” dată tuturor europenilor: ”Eurodeputații sunt reprezentanții poporului și ar trebui să arate pe ce cheltuie banii”, potrivit DutchNews.nl.

Și Transparency International și-a exprimat dezamăgirea față de hotărârea instanței.”[1]

SURSE

  1. https://www.euractiv.ro/extern/eurodeputatii-isi-pot-pastra-secrete-cheltuielile-decide-curtea-de-justitie-a-ue-11940
  2. Foto: Internet

Citiți și...

Ucraina este falimentata de catre asasinii economici! FMI si Banca Mondiala imprumuta Ucraina cu 18 miliarde de euro! Gazele in Ucraina se vor scumpii pentru populatie cu 50%! Pai daca au vrut "democratie" americana, acum o vor avea cu varf si indesat!
SUA au devenit o inchisoare uriasa: legi Big Brother, cetateni considerati "potentiali teroristi", propaganda pentru microcipuri RFID, abuzuri ale politiei ! Activistii anti-avort, anti-imigratie, anti-Noua Ordine Mondiala, anti-ONU si anti-NATO sunt considerati "potentiali teroristi" ! 30 de dovezi care arata ca SUA nu a fost, nu este si nici nu va fi "Pamantul celor Liberi" !
Wi-Fi - ucigasul silentios
Charles G. Finney: "De ce am părăsit francmasoneria ?"
Iranul acuză: "Teroriştii din Siria sunt oamenii saudiţilor, ai americanilor şi ai turcilor!"
Edward Snowden explică modul în care NSA supraveghează ziariștii
Prințul Philip al Marii Britanii: "Dacă m-aș reîncarna, aș dori să revin pe pământ ca un virus ucigaș care să reducă populația umană"
Armata SUA a furat tone de aur în timpul războiului din Irak
Consiliul Național de Etică din Germania cere Guvernului să legalizeze incestul (2014)
Noile vaccinuri IGT vor putea modifica genetic specia umană
Fostul consilier al președintelui Reagan, Pat Buchanan, denunță blocada impusă Yemen-ului de către Arabia Saudită cu ajutor american: Suntem gata să stăm și acceptăm că mii, zeci de mii de civili, vor muri de foame și de boli?
Oamenii în Negru: Unii sunt agenți ai serviciilor secrete, alții sunt extratereștri
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Investigații România (DIR)

Departamentul de Investigații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro