Evaluările Rusiei privind atacul chimic din Siria au fost ignorate

Distribuie!

„Părerile și evaluările specialiștilor ruși au fost ignorate în totalitate în raportul comun al Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice și al Organizației Națiunilor Unite (ONU) privind anchetarea posibilelor atacuri chimice în Siria, se afirmă în comunicatul Ministerului rus de Externe de vineri.

Instituția diplomatică remarcă faptul că la Moscova se analizează minuțios documentul.


“Dar de la prima citire sare în ochi faptul că părerile și evaluările specialiștilor ruși comunicate chiar la cererea Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice au fost complet ingornate. Lipsesc și răspunsurile la întrebările noastre. În raport au fost incluse niște concluzii contrare trase de niște centre de cercetare anonime și de niște “experți independenți”, care nu au avut deloc niște argumente convingătoare. Vom da publicității o analiză mai exactă săptămâna viitoare, după analizarea raportului. În același timp, cum s-a afirmat și în declarațiile Ministerului rus de Externe de pe data de 24 și 25 octombrie, vom gândi și vom trimite pentru analizarea de către membrii Consiliului de Securitate ONU o schemă privind măsurile în legătură cu încheierea mandatului Mecanismului Comun de Anchetă al ONU de pe data de 16 noiembrie anul curent.”, a afirmat Ministerul rus de Externe.

Joi, Mecanismul Comun al ONU și Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice a făcut public un raport în care a acuzat autoritățile siriene că au atacat cu zarin orașul Khan Shaykhun pe data de 4 aprilie 2017.”[1]

SURSE


  1. https://rusul.ru/atacul-chimic-din-siria/
  2. Foto: rusul.ru

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...