Evreul sionist, Marco Maximillian Katz, care conduce ONG-ul “Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania”, dorește să cenzureze cartea “Nazismul Sionist”, scrisă de generalul (r) Radu Theodoru, considerând cartea ca fiind “antisemită”

by Marco Maximillian Katz, cel care conduce ONG-ul “Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania”, este un personaj dubios, acesta fiind implicat, in anul 2002, intr-o spaga de 2,5 milioane de euro, data Guvernului Nastase pentru continuarea afacerii “Duty-Free”. Marco Maximillian Katz a fost un vehement sustinator al legii 217/2015, cunoscuta ca […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Marco Maximillian Katz, cel care conduce ONG-ul “Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania”, este un personaj dubios, acesta fiind implicat, in anul 2002, intr-o spaga de 2,5 milioane de euro, data Guvernului Nastase pentru continuarea afacerii “Duty-Free”.

Marco Maximillian Katz a fost un vehement sustinator al legii 217/2015, cunoscuta ca si “Legea Antilegionara”. Un important aliat pe care Marco Maximillian Katz il are este sionisto-comunistul Alexandru Florian, director al Institutului National pentru Studiul Holocaustului “Elie Wiesel”. Despre Alexandru Florian se stie ca a fost un propagandist al comunismului, iar tatal sau, Radu Florian, a fost un stalinist convins.


Avand in vedere toate acestea, legea antilegionara este antiromaneasca, antidemocrata si pro-comunista, deoarece considera condamnarile comuniste ca fiind “corecte”.

Intrand pe pagina de Facebook “Comunicate de Presa si Scrisori MCA Romania” a ONG-ului “Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania”, vedem ca Marco Maximillian Katz face sesizari catre Parchetul General, Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 1 si Politia Sectorului 1 pentru a cenzura lansarea publica a cartii “Nazismul Sionist”, scrisa de generalul (r) Radu Theodoru, deoarece, in opinia sa, “Editarea, redactarea si lansarea unei carti cu titlul NAZISMUL SIONIST constituie un act de propagare a antisemitismului care sta la baza conceptiilor conform carora Sionismul poate fi tratat la fel ca si Nazismul”.


Redam mai jos mesajul ONG-ului “Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania”:

“Catre
Procuratura Generala a Romaniei
Primaria Municipiului Bucuresti
Primaria Sectorului 1
Politia Sectorului 1

Buna ziua

Va aducem la cunostinta incalcarea legii 217/2017.
Editarea, redactarea si lansarea unei carti cu titlul NAZISMUL SIONIST constituie un act de propagare a antisemitismului care sta la baza conceptiilor conform carora Sionismul poate fi tratat la fel ca si Nazismul.
Astfel de conceptii sunt specifice atat celor care impartasesc simpatii pentru cea ce a fost regimul fascist/legionar cat si Pentru cea ce a fost regimul comunist.

Anuntul de lansare a cartii respective este postat si facut public prin intermediul paginii de Facebook si poate fi vizionat prin accesarea linkului de mai jos:
https://www.facebook.com/events/1687489621555854/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22messaging%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22attachment%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%7B%7D%7D]%22%7D

Anuntul este facut public de gruparea” Biserica, Popor si Armata” organizata si prezenta pe pagina de Facebook care poate fi vizionata aici:
https://www.facebook.com/Solidaritate-Rom%C3%A2neasc%C4%83…/

In aceste conditii, cu respect, va solicitam implementarea legislatiei in vigoare si a masurilor necesare pentru a nu permite intrunirea publica dedicata unei carti care propaga antisemitism si care incita la ura impotriva Statului Israel.
Va multumesc anticipat pentru atentie

Thank you for your confirmation of receving this message

Yours sincerely
Maximillian Marco Katz
Vice-President of the Zionist Movement in Romania (ASR)
Founding Director and Project Manager
MCA ROMANIA – The Center for Monitoring and Combating Antisemitism |
Founding Member of PCA The Forum Against Antisemitism in Romania |
ROMANIAN JEWISH VISUAL ARTISTS – Preserving the Jewish Heritage Online |
ROMANIAN JEWISH VISUAL ARTIST on FACEBOOK | THE HOLOCAUST MEMORIAL in BUCHAREST |
JIDAN ( KIKE in Romanian) = ANTISEMITISM |”[1]

In primul rand, acest comportament constituie un act de cenzura, fapt interzis de articolul 30 din Constitutia Romaniei.

In al doilea rand, sintagma “Nazism Sionist” nu inseamna “antisemitism”, deoarece Sionismul este o ideologie extremista, la fel ca si Nazismul/Fascismul. Ocuparea Palestinei si persecutarea palestinienilor este cea mai clara dovada in acest sens.

Sunt multi scriitori evrei, care au afirmat ca, “sionismul este nazism”. Unul dintre acestia este Jack Bernstein, un evreu antisionism, care a scris cartea “Viata unui evreu american in Israel”[2], in care denunta abuzurile si rasismul Israelului, facand comparatie cu Germania nazista. Cartea sa a fost atat de bine redactata si cu argumente atat de clare si precise, incat acesta a fost asasinat. Se spune ca acesta a fost asasinat de catre MOSSAD.

De asemenea, teroristii ISIS si-au cerut scuze Israelului pentru ca au atacat soldatii IDF (Israel Defense Forces), dupa cum a afirmat fostul Ministru israelian al Apararii, Moshe Ya’alon. De asemenea, fostul Ministru israelian al Apararii, Moshe Ya’alon, a recunoscut ca Israelul are o cale de comunicare cu Statul Islamic[3].

“Neturei Karta”[4] este o organizatie alcatuita din evrei religiosi, care contesta Sionismul. Acesti evrei sunt impotriva Sionismului si considera Sionismul ca fiind in contradictie cu Iudaismul, deoarece, potrivit cutumelor iudaice, evreii nu au dreptul de a avea un stat pana la venirea lui Messia.

Theodor Herzl, creatorul Sionismului, nu a facut decat sa incalce cutumele iudaice, punand bazele statului Israel. Evreii religiosi din organizatia “Neturei Karta” pot fi vazuti cum protesteaza impotriva Israelului, acestia sustinand ca palestinienii sa nu mai fie persecutati.

Daca ar fi dupa mentalitatea sionista a lui Marco Maximillian Katz, toti acesti evrei religiosi ar fi, de fapt, “antisemiti”, ceea ce, evident, nu sunt.

In al treilea rand, antisemitismul este o afacere a evreilor sionisti. Nu toti cei care pretind ca sunt “evrei” sunt si evrei in realitate, caci sunt multi falsi “evrei”. De asemenea, 90% dintre evrei sunt khazari, iar cei 10% sunt semiti. Enciclopedia Iudaica descrie istoria khazarilor in volumul IV, pag. 1-5[5].

Atat arabii, cat si o parte dintre evrei sunt semiti. Atunci cand spui “antisemitism”, aceasta denumire trebuie sa ii aiba in vedere si pe arabi, dar, dupa cum puteti vedea, aceasta denumire ii are in vedere doar pe evrei. Atunci cand ii critici pe arabi, nu ti se spune “esti antisemit!”, ci “esti islamofob!”, adica au dat o alta denumire.

Avand in vedere toate cele exprimate de noi, consideram ca ceea ce face Marco Maximillian Katz reprezinta un act de cenzura si sustinem aceasta lansare publica a cartii “Nazismul Sionist”, scrisa de generalul (r) Radu Theodoru.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, accesati acest link -> https://www.facebook.com/events/1687489621555854/

Mai multe pe larg despre evreul sionist, Marco Maximillian Katz si ONG-ul “Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania”, aflam dintr-un articol scris de jurnalistul Ion Spanu si publicat in Cotidianul.ro:

“Maximilian Katz, între şpaga pentru duty free şi chestiunea evreiască în România (I)

Există şi riscul ca în România să se instituie o adevărată competiţie între cei care monitorizează „antisemitismul”. În afara Institutului „Elie Wiesel”, finanţat de la buget ca instituţie publică, am dat şi peste Centrul de Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului, un ONG condus de Marco Maximilian Katz, un personaj dubios, care, în timpul guvernului Năstase, a fost implicat în scandalul duty-free-urilor!

Exact în această perioadă, în care Europa întreagă s-a trezit în faţa unui val uriaş de imigranţi din lumea arabă, punîndu-se problema unei integrări rapide a acestora, astfel încît deosebirile de culturi să nu genereze conflicte care pot să scape de sub control, cele două „instituţii” care monitorizează aşa-zisul antisemitism din România vor să descopere pricini care pot tulbura convieţuirea chiar a cetăţenilor români de confesiuni religioase sau etnii diferite! Căci ce pot să nască astfel de monitorizări, dacă nu o falie între români şi români?

Ca să nu rămînă mai prejos decît concurentul său de la Institutul „Elie Wiesel”, Marco Maximilian Katz a dat recent publicităţii un aşa-zis Raport de Monitorizare, care cuprinde perioada 2009-2014, în care trece la grămadă orice referire la evrei, fie că e vorba de o opinie, o cercetare literară sau, pur şi simplu, de un banal banc popular, toate acestea fiind considerate atitudini antisemite!!! Te apucă rîsul, căci există bancuri cu olteni, cu moldoveni, cu ardeleni, cu ruşi, cu americani, însă nimeni nu s-a gîndit pînă acum să facă Rapoarte de monitorizare despre anti-oltenism, anti-moldovenism, anti-ardelenism şi aşa mai departe!

Înainte de a răsfoi cu atenţie acest Raport de Monitorizare a Antisemitismului din România, să vedem cine este acest Marco Maximilian Katz, despre care presa a scris în mai multe rînduri cum că, de fapt, acest Centru de Monitorizare al lui este doar un paravan, prin care Katz a încercat să scape de acuzaţiile dintr-un dosar ce părea o adevărată bombă infracţională! Mai exact, dacă ancheta ar fi continuat şi Katz ar fi fost trimis în judecată, el ar fi putut să sară în aer că statul român îl anchetează pentru că este evreu, deci este antisemit!

Despre Maximilian Katz se ştie că s-a născut în România în 1959 şi a emigrat în Israel în 1977, de unde a revenit la cîţiva ani după Revoluţie ca om de afaceri. Meseria sa este de comisionar vamal şi, împreună cu Henrique Weil, a înfiinţat societatea EDF, care urma să se ocupe de duty-free-urile din Aeroporturile Otopeni, Timişoara şi Constanţa.

O înregistrare în care se vorbea de o şpagă de 2,5 milioane de dolari pentru oamenii lui Adrian Năstase
În anul 2002, ziarul german „Die Welt” scria că Henrique Weil a fost şantajat pentru a-şi putea continua administrarea spaţiilor din Aeroportul Otopeni. Era vorba de o şpagă de milioane de dolari. În această afacere s-au vehiculat numele lui Adrian Năstase, prim-ministru, Miron Mitrea, ministrul Transporturilor, în subordinea căruia se afla Aeoroportul Otopeni, Sorin Teşu, consilierul lui Adrian Năstase, Liana Iacob, secretar de stat, Marco Maximilian Katz, reprezentantul societăţii EDF, şi Henrique Weil, patronul acestei firme.

Mult mai tîrziu, în aprilie 2008, Cotidianul a dat publicităţii o înregistrare audio de 27 de minute, în care este surprinsă o convorbire dintre Marco Maximilian Katz şi secretarul de stat Liana Iacob. Conversaţia ar fi avut loc în anul 2001, la trei luni după ce Henrique Weil s-a întîlnit cu Sorin Teşu, acesta din urmă cerînd suma de 2,5 milioane de dolari pentru prelungirea contractelor de exploatare a magazinelor duty-free! Tocmai despre această şpagă vorbeau Maximiliano Katz şi Liana Iacob în înregistrare!

Ancheta, care se anunţa spectaculoasă, fiind pentru prima oară cînd se vorbea de şpăgi de milioane de dolari la nivel foarte înalt, se pare că a fost îngropată prin sertarele vreunui procuror, căci, de atunci, nimeni n-a mai vorbit despre ea. În acelaşi timp, Marco Maximilian Katz s-a reorientat în afaceri şi a deschis acest Centru de Monitorizare a Antisemitismului în România, care s-ar părea că este la fel de bun ca o umbrelă pe timp de ploaie!

Comisionarul vamal s-a reorientat şi vrea să fie considerat istoric
Oricît s-ar împotrivi institutele şi centrele de monitorizare, problema antisemitismului în România este una controversată şi asta în primul rînd din cauza exceselor venite şi dintr-o parte şi din cealaltă.

Pe de o parte, aceste instituţii şi-au depăşit atribuţiile, devenind un fel de organism de control al societăţii româneşti şi chiar un fel instanţă de judecată care condamnă pe baza opiniilor unor oameni care nu au nici o competenţă menită să-i legitimeze, în care şi apărarea este considerată tot o probă în acuzare! Pe de altă parte, ca reacţie la aceste excese, există şi opinii care neagă complet evenimentele tragice prin care au trecut unii membri ai comunităţii evreieşti. Ambele opinii nu fac altceva să justifice reciproc ambele tabere, căci, dacă ar exista puţină luciditate în abordarea acestei probleme sensibile, s-ar constata că şi una şi cealaltă dintre tabere au pe de o parte dreptate, însă, pe altă parte, ambele tabere sînt în eroare!

Astăzi analizăm producţia acestui comisionar vamal Marco Maximilian Katz, devenit peste noapte istoric de ocazie. Aşa-zisul său Raport de Monitorizare conţine încă din titlu o gravă eroarea de metodă: „RAPORT de MONITORIZARE. 2009 – 2014”, ca şi cînd această perioadă de 5 ani ar avea o caracteristică specială, sugerînd în mod eronat că, în ultimii cinci ani, s-ar fi produs în România o creştere dramatică, semnificativă şi periculoasă a antisemitismului, care să facă necesar acest Raport! Lucru care, în mod evident, nu are nici o tangenţă cu ceea ce se vede în realitatea de fiecare zi!

Raportul are 108 file, este deci o broşurică de popularizare, fără pretenţiile unei cercetări, în care Marco Maximilian Katz încearcă să copieze superficial un tipar pe care-l întîlnim în alte lucrări. Într-un număr atît de redus de pagini, autorul împarte materialul său în 8 secţiuni, încercînd să dea o spoială de „studiu”:

– I. LEGISLATIA PENTRU COMBATEREA ANTISEMITISMULUI SI A NEGATIONISMULUI – 1 filă

– II. SURSE DE ANTISEMITISM SI NEGATIONISM – 15 file, – III. CULTUL „MISCARII LEGIONARE” SI AL MARESALULUI ION ANTONESCU – 11 file

– IV. CULTUL FASCISMULUI MAGHIAR IN ROMANIA – 5 file

– V. ANTISEMITISM ŞI NEGAŢIONISM – 36 de file

– VI. ANTISEMITISM RELIGIOS – 26 file

– VII. CAZURI SOLUTIONATE – 6 file

– VIII. CONCLUZII – 1/3 filă

Noi am avut curiozitatea să citim cu atenţie acest „eseu” al lui Marco Maximilian Katz, şi iată ce năzbîtii „ştiinţifice” am descoperit. În ceea ce acest Katz numeşte „Legislaţie”, întîlnim definiţia „antisemitismului”, aşa cum a fost formulată de Agenţia Europeană pentru Drepturi Fundamentale(FRA), din care cităm: „Actele antisemite sunt considerate crime când ţintele atacurilor, fie ele fiinţe umane sau proprietăţi – cum ar fi clădiri, şcoli, lăcaşe de cult şi cimitire – sunt alese pentru că sunt sau sunt percepute a fi evreieşti sau legate de evrei”. Chiar dacă FRA nu este nici ONU, nici Parlamentul European, reţinem, totuşi, că definiţia este corectă, deşi orice asemenea acte, împotriva oricărei alte comunităţi dintr-o ţară, sînt la fel de condamnabile. Urmînd această definiţie, Raportul lui Marco Maximilian Katz ar fi trebuit să ne prezinte exemple concrete, care să se încadreze în definiţia citată chiar în Raport! Numai că, după cum veţi vedea, Raportul nu a identificat nici măcar o singură acţiune de acest tip!

Tot la începutul Raportului, Marco Maximilian Katz se laudă că este afiliat la ADL (Anti-Defamation League), o asociaţie americană care se ocupă de astfel de monitorizări. Ce citim, însă, pe site-ul acesteia? Că în România, la o populaţie de aproape 19 milioane de locuitori, 47% dintre cetăţeni ar fi antisemiţi,dîndu-ni-se şi cifra exactă: 8,4 milioane de români! O gogomănie mai mare nici că am citit vreodată, căci, la ultimul recensămînt, au fost înregistraţi 4.177.104 cetăţeni minori, deci, dacă am lua în seamă aceste cifre, comunicate, probabil, chiar de către Asociaţia lui Marco Maximilian Katz, procentul de antisemiţi români (populaţie majoră) ar fi de 57%, ceea ce este, desigur, o aberaţie, mai ales că numărul evreilor înregistraţi la acest recensămînt a fost de5.785 persoane! Marco Maximilian Katz nici nu-şi dă seama ce ar fi în România dacă datele sale aiuristice ar fi adevărate! Omul acesta nici măcar nu a aflat că, de pildă, directorul Festivalului „George Enescu” a fost pînă în acest an evreul Ioan Holender, uriaşă personalitate a muzicii, căruia România îi este recunoscătoare pentru profesionalismul cu care a condus evenimentul de la Bucureşti timp de 20 de ani! La fel, ne mîndrim cu marea noastră actriţă evreică Maia Morgenstern, cu scriitorii evrei Norman Manea şi Radu F. Alexandru, ultimul fiind de ani de zile şi senator în Parlamentul României, şi cu atîţia alţi evrei care fac cinste culturii româneşti! Petre Roman, evreu, fiul lui Walter Roman, a fost numit prim-ministrul României, Silviu Brucan, evreu vinovat direct pentru instalarea comunismului criminal la noi, a fost în conducerea României mult timp după Revoluţie. Şi facem aceste nominalizări doar pentru a arăta diversitatea domeniilor în care evreii sînt implicaţi în societatea de azi, fără să suporte vreo discriminare sau să-i întrebe cărei etnii aparţin! Cine ar fi nebun să facă din ei „ţinte”, cum spune definiţia citată, pentru că sînt evrei? Dacă ar vrea să facă o monitorizare corectă, Marco Maximilian Katz ar putea să consulte listele de la ICR, cu oamenii de cultură care beneficiază de burse în străinătate şi care duc mesajul cultural al României peste tot în lume, şi ar vedea că mulţi dintre ei sînt evrei!

 

 

De altfel, cu puţin timp în urmă, la un simpozion organizat de Institutul „Elie Wiesel”, însuşi deputatul Aurel Vainer, din partea comunităţii evreieşti, l-a urecheat pe Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”, care a dat citire chiar acelui sondaj de opinie preluat de ADL, considerîndu-l exagerat! Dar, comisionar vamal fiind de meserie, poate că Marco Maximilian Katz nu are acces la informaţiile culturale, fiind preocupat de comerţul cu ţigări sau alcool prin aeroporturi, altfel n-ar susţine asemenea năzbîtii!”[6]

SURSE

  1. Facebook/Comunicate de Presa si Scrisori MCA Romania
  2. Jack Bernstein – “Viata unui evreu american in Israel”.
  3. https://www.dzr.org.ro/teroristii-isis-si-au-cerut-scuze-israelului-pentru-ca-au-atacat-soldatii-idf-israel-defense-forces/
  4. http://www.nkusa.org/
  5. Enciclopedia Iudaica descrie istoria khazarilor in volumul IV, pag. 1-5.
  6. http://www.cotidianul.ro/maximilian-katz-intre-spaga-pentru-duty-free-si-chestiunea-evreiasca-in-romania-i-267680/
  7. Foto: Facebook/Comunicate de Presa si Scrisori MCA Romania
  8. Foto: cotidianul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro