Exerciții pentru mâini amorțite

Distribuie!

„Exercitii pentru maini amortite

Cine nu s-a plans in timp de amorteala degetelor, circulatie proasta, palme reci sau dureri la nivelul falangelor? Putem combate aceste neplaceri prin executarea catorva miscari, zilnic, cate 15 minute. Iata cateva exercitii pentru maini amortite:


 • flexia si extensia fiecarui deget;
 • circumductia (miscare circulara) fiecarui deget;
 • flexia si extensia falangelor;
 • exercitii de prehensiune (apucarea obiectelor cu ajutorul degetelor);
 • flexia si extensia pumnului;
 • miscari de pronatie/supinatie (rotatia mainii circular spre interior sau spre exterior);
 • cu o minge in pumn, strangem si relaxam;
 • cu un prosop in palme strangem in directii opuse si relaxam;
 • circumductia pumnului;
 • palma-n palma, strangem si relaxam;
 • la perete, usoare presiuni la nivelul degetelor;
 • usoare flotari in degete, la perete etc.

Executati cate doua-trei serii din fiecare exercitiu. Aceste exercitii se pot face fie la birou, daca avem putin timp liber la dispozitie, fie acasa la culcare sau la sculare.

Amorteala mainilor (parestezia) este o stare anormala, in care persoana respectiva simte o senzatie de arsura, furnicatura sau intepatura. Parestezia e caracteristica multor boli, tulburari sau conditii care restrictioneaza fluxul de sange ori lezeaza nervii. Amorteala mainilor poate fi insotita de durere, prurit, senzatie de arsura, sensibilitate la atingere, spasme musculare, piele rece, anxietate si urinare frecventa.


Deficitul de vitamine E, B1, B6, B12 si niacina (vitamina B3 sau PP), esentiale in functionarea normala a nervilor, provoaca amortirea mainilor. La fel se intampla cand nivelul de magneziu din organism este scazut, fiind afectat sistemul nervos periferic. Acesta produse amorteli la nivelul celor patru membre.

 

Atacul ischemic tranzitoriu – poate fi insotit de amorteli la nivelul uneia din maini, provocate de reducerea sau chiar blocarea fluxului sangvin catre o parte a creierului din cauza unui cheag de sange. La fel s-ar fi intamplat in cazul unui atac cerebral constituit, numai ca, in acest caz, simptomele sunt trecatoare datorita restabilirii fluxului de sange in cateva minute.”[1]

SURSE

 1. https://sanatate.bzi.ro/exercitii-pentru-maini-amortite-11835
 2. Foto: sanatate.bzi.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...