Exerciţiile fizice cresc nivelul de inteligenţă

Distribuie!

„O echipă de cercetători de la Universitatea din Carolina de Sud, SUA, a ajuns la concluzia că exerciţiile fizice ne fac mai inteligenţi prin creşterea nivelului de energie din creier, scrie Daily Mail.

Oricine ştia până acum că exerciţiile fizice cresc rezistenţa organismului la efort. Cercetările anterioare descoperiseră faptul că exerciţiile fizice stimulează producerea de noi mitocondrii în celulele musculare (organite celulare responsabile cu producerea energiei în interiorul celulei), iar prin acest proces creşte rezistenţa la efortul fizic. Acum, oamenii de ştiinţă au descoperit că exerciţiile regulate în sala de gimnastică pot antrena creierul în acelaşi mod.


 

Conducătorul studiului, doctorul Mark Davis, spune că exerciţiile regulate oferă un surplus de energie creierului şi reduc oboseala mentală. De asemenea, acestea ne ascut mintea şi împiedică apariţia bolilor cerebrale legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer. ’’Surplusul de energie rezultat în urma exerciţiilor fizice ajută creierul să lucreze mai repede şi mai eficient şi îl ţin tânăr pentru mai mult timp’’, adaugă el.

Studiul a fost publicat în ’’Journal of Applied Psychology’’ (’’Revista de Psihologie Aplicată’’).”[1]


SURSE

  1. https://www.gandul.info/magazin/studiu-exercitiile-fizice-cresc-nivelul-de-inteligenta-9562940
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...