Expansiunea conştiinţei: Tehnicile de meditaţie modifică în mod benefic şi consolidează multe alte reţele şi procese cerebrale

Distribuie!

„Este sigur că atenţia nu este singurul aspect implicat în practica meditaţiei. Cercetătorii au constatat că tehnicile de meditaţie modifică în mod benefic şi consolidează multe alte reţele şi procese cerebrale.

Câteva studii sugerează, de exemplu, că astfel de exerciţii comută mintea de la un mod discursiv al observării de sine, în care personajul central al poveştii suntem noi înşine, către o viziune mai detaşată, în care noi observăm desfăşurarea în timp a propriilor gânduri, sentimente şi senzaţii. Alte studii indică faptul că transformările emoţionale sau calmarea simptomelor induse de stres ar putea determina îmbunătăţiri la nivel psiho-emoţional.


Oricare ar fi mecanismul, efortul de a deveni mai conştienţi poate constitui un pas înainte în eliminarea suferinţei. Practicile meditative zilnice pot aduce multiple beneficii, aşa cum se petrece, de exemplu, şi în cazul exerciţiilor fizice. Ca antidoturi ale vagabondajului mental, ale stărilor proaste şi ale stresului, astfel de practici ne ajută să devenim mai fericiţi şi să avem o viaţă mai împlinită.

O astfel de practică poate fi în mod esenţial utilă militarilor, chirurgilor sau controlorilor de trafic aerian, a căror abilitate de a-şi focaliza atenţia poate fi o chestiune de viaţă şi de moarte.


Pe măsură ce învăţăm să dobândim priza de conştiinţă asupra procesului atenţiei, dobândim totodată control şi asupra propriei noastre stări de sănătate şi de fericire. A sosit momentul ca fiecare dintre noi să ne asumăm cultivarea unei stări de atenţie deplină şi cuprinzătoare asupra experienţelor pe care le trăim şi asupra gândurilor şi ideilor pe care le vehiculăm, mai mult sau mai puţin conştient.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8419
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...