Experimente telepatice

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“După 1960, tehnicile de testare a capacităților telepatice s-au diversificat, cercetătorii folosind în experimente imagini, secvențe filmate sau fragmente muzicale. Un spectaculos experiment a avut loc în acea perioadă la centrul medical Mamonides din New York, care reducea mult posibilitatea apariției unor fraude, având în vedere că „receptorul” era adormit în momentul în care i se transmitea o informație telepatică.

El era plasat într-o cameră izolată fonic și monitorizat pe perioada somnului, pentru a se detecta momentul de visare, indicat de schimbarea ritmului cardiac și mișcările rapide ale ochilor (REM). „Transmițătorul”, aflat într-o altă încăpere, se concentra asupra unei imagini selectate aleator, încercând să-i transmită celuilalt conținutul. La sfârșitul perioadei REM, „receptorul” era trezit și pus să povestească visul avut. Datele strânse au arătat că, în unele cazuri, imaginea sugerată de „transmițător” era înglobată în vis, aceasta și în funcție de capacitățile telepatice ale subiecților implicați.


Cele mai promițătoare experimente în domeniul telepatiei au avut loc la începutul anilor ’90, la Laboratorul de cercetări psihofizice din New Jersey, SUA. Testele conduse de profesorul Chuck Honorton implicau plasarea „receptorului” într-o incintă perfect izolată, cu pereți groși, placați cu oțel.

Așezat într-un un fotoliu, subiectului i se acopereau ochii cu jumătăți de mingi de ping-pong, asupra cărora se proiecta o lumină roșie, în timp ce pe urechi i se puneau căști care transmiteau un așa-numit „zgomot alb”, obținut din combinarea de sunete pe toate frecvențele. Scopul utilizării acestor accesorii era acela de a priva creierul de stimuli vizuali sau auditivi, astfel încât să se sporească puterea de concentrare, pentru a recepta semnalele telepatice.


Testele conduse în aceste condiții sunt cunoscute sub numele de teste ganzfeld, care înseamnă „câmp total”. „Transmițătorul” era izolat într-o incintă similară și pus să se concentreze asupra unei imagini, statice sau dinamice. S-au folosit opt echipe de cercetători, conduse de indivizi diferiți, astfel încât, dacă una dintre ele ar fi obținut rezultate mult peste medie, ar fi fost evident că în echipa respectivă s-a strecurat o fraudă.

De asemenea, s-au folosit 240 de subiecți, aleși din rândul unor persoane normale, care nu se prezentau drept „paranormale”. În total, subiecții au reușit să perceapă imaginea transmisă în 34% din cazuri, un procent semnificativ mai mare decât rata de 25%, calculată ca fiind posibilitatea de a ghici pur și simplu conținutul mesajului.”[1][2]

SURSE

  1. https://ziarulrealitatea.ro/fenomenul-telepatic-exista
  2. Traian Tandin – Paranormalul în criminalistică

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Americanii, care au venit în România să facă blindate, au probleme în Danemarca: Firma implicată în mai multe scandaluri de corupție a organizat la București o conferință… anticorupție. Afacerea a fost pusă la cale pe când Mihai Tudose era ministrul economiei

Doctorul Neurochirurg Ștefan Mindea, medicul care a făcut istorie la Universitatea Stanford din SUA, este împotriva obligativității vaccinării: Avem o datorie față de neamul nostru

Americanii sar în apărarea lui Soros

De-dolarizarea și revenirea la standardele în aur

Legea “Patriot Act” – cea care permite autoritatilor americane sa-si trateze cetatenii drept “teroristi”! Acestia putand sa le perchezitioneze locuintele fara mandat, sa-i aresteze, sa-i priveze de dreptul la avocat, sa-i intercepteze, totul in baza suspiciunii ca pot fi “teroristi”! Prosteala cu terorismul are un singur scop: restrangerea libertatilor cetatenesti! Legea a si fost declarata neconstitutionala si periculoasa!

Închide