Expunerea la scene de violenţă ne poate influenţa în mod direct comportamentul

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ar putea o lectură ce conține descrieri ale unor acte de violenţă sau un film cu scene agresive să ne influenţeze judecata şi să ne afecteze comportamentul? Conform unui studiu efectuat recent, expunerea la scene de violenţă umană este legată de predispoziţia de a minţi, a înşela şi a fura, scrie sciencedaily.com.

Studiul, publicat în Journal of Business Ethics, arată că expunerea la comportamentul agresiv este asociată cu dezvoltarea unui comportament imoral, a înclinaţiilor pentru corupţie şi înşelăciuni în scopul de a obține câştiguri materiale.


Autorii studiului, Josh Gubler şi David Wood, au condus trei experimente la care au participat circa 1000 de oameni.

În cadrul primului experiment, participanţii erau rugaţi să facă corecturi gramaticale pe diferite fragmente de text, unele dintre ele conţinând limbaj licenţios şi plin de agresivitate. Subiecţii erau plătiţi indiferent dacă ofereau o evaluare corectă a paragrafelor sau nu, având astfel posibilitatea să trişeze. Ceea ce au observat cercetătorii a fost faptul că persoanele care au primit fragmente cu relatări pline de agresivitate, au fost mai dispuşi să trişeze pentru a primi bani.


În cadrul celui de-al doilea experiment, participanţii la studiu au fost angajaţi să evalueze calitatea unor materiale video, fiindu-le menţionat că sunt plătiţi numai dacă vizionau în întregime clipurile furnizate. Cercetătorii au observat că cei care au fost puşi să vizioneze materiale video ce conţineau scene de violenţă au fost mai dispuşi să trişeze, minţind că au văzut toate materialele video puse la dispoziţie.

Rezultatele celui de-al treilea experiment au arătat că persoanele care petreceau 20 de minute jucând un joc video violent sunt mai puţin empatice cu cei din jur. Aceste date au fost confirmate şi de alte studii similare, precum este cel publicat în jurnalul American Psychological Association, care arăta modul în care filmele agresive influenţează comportamentul copiilor.

Studiul oferă noi dovezi care atestă faptul că mass-media influenţează negativ comportamentul uman şi sperăm ca aceste date să fie de folos pentru deciziile pe care părinţii le iau în numele copiilor, în privinţa activităţilor acestora şi a surselor media folosite pentru educaţie şi divertisment”, sunt de părere autorii studiului.

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9065

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...