Facebook a angajat o organizație finanțată de George Soros să „verifice” ceea ce va fi permis utilizatorilor să vadă în fluxul lor de știri

Distribuie!

Facebook a angajat o organizație finanțată de George Soros să „verifice” ceea ce va fi permis utilizatorilor să vadă în fluxul lor de știri, raportează BBC.

Organizația numită „Full Fact” a fost confirmată pe 11 ianuarie ca fiind una dintre cele mai noi firme pe ştatul de plată a Facebook-ului. Potrivit BBC, organizaţia va revizui fluxul de ştiri care conţin „postări, imagini și clipuri video și le va evalua pe baza acurateței”.

Full Fact a explicat că utilizatorii pot semnala conținutul care crede că ar putea fi fals și echipa sa va evalua poveștile ca fiind adevărate, false sau un amestec de conținut precis și inexact.Organizaţia va verifica numai imaginile, videoclipurile și articolele prezentate ca rapoarte bazate pe fapte. Alt conținut, cum ar fi satira și opinia, vor fi scutite.

Dacă se constată că ceva este fals, va apărea mai puțin în fluxul de știri, dar nu va fi șters

Se va trece la „vindecarea cancerului cu povești false care se propagă despre procesele electorale înaintea alegerilor”, a spus organizația de caritate.

Dar acești verificatori de facto ar putea avea o agendă mult mai mare, în funcție de finanțare. Google și miliardarul liberal, George Soros, au donat bani în organizaţia Full Fact şi în 2018. De asemenea, este finanțată de Pierre Omidyar care susţine site-ul Never Trump de la The Bulwark, condus de Bill Kristol, infomează newsbusters.

Reamintim că Facebook a fost supus anchetelor după dezvăluirile din New York Times. În timp ce Full Fact obiectează în mod obișnuit cu privire la orice critică legată de politica partizană, a scris pe site-ul său: „În cele din urmă, audiența noastră trebuie să judece dacă reușim”.

Managerul Sarah Brown, a declarat: „Oamenii nu vor să vadă știri false pe Facebook și nici noi. Suntem încântați să colaborăm cu o organizație respectată în abordarea acestor probleme”, titrează bbc.

Directorul executiv Mark Zuckerberg a apărut în fața Congresului SUA din aprilie pentru a vorbi despre modul în care Facebook abordează rapoartele false, dar până în prezent nu a reușit să răspundă cererilor unei anchete parlamentare din Marea Britanie pentru a răspunde la întrebările sale față în față.”[1]

SURSE


  1. https://evz.ro/facebook-soros-organizatie.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...