Facebook a blocat “din greşeală” scandalul e-mailurilor Convenţiei Democrate din SUA

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Criticat din ce în ce mai mult pentru cenzura şi controlul tot mai strict al informaţiilor, Facebook a gafat din nou când, dintr-o aşa-zisă „întâmplare”, a blocat temporar link-urile către ştiri privind e-mailurile piratate ale Convenţiei Naţionale Democrate din SUA.

Încă o dată, imparţialitatea transmiterii de ştiri a companiei Facebook este pusă sub semnul întrebării.
De această dată, reţeaua socială susţine că a obstrucţionat „accidental” toate link-urile către e-mailurile piratate ale Convenţiei Naţionale Democrate ce au fost publicate de WikiLeaks.


La începutul lunii iulie, WikiLeaks a publicat aproximativ 20.000 de e-mailuri interne între membrii organismului oficial de conducere al Partidului Democrat. Ştirile – acolo unde au putut fi accesate – au provocat nemulţumiri, în special în rândul susţinătorilor lui Bernie Sanders, care aparent a fost nedreptăţit de oficiali din partid care trebuiau să fie imparţiali.

Spre deosebire de reţelele sociale care au ajutat în trecut la răspândirea informaţiilor neacoperite şi neraportate suficient, Facebook nu este un aliat de încredere al WikiLeaks.


@Facebook is blocking #DNCLeak email links” a scris WikiLeaks pe contul său de Twitter în 23 iulie, după alte rapoarte individuale care susţineau că Facebook a blocat documentele cu câteva ore mai devreme. Iar în 25 iulie, au început lucrările Convenţiei Naţionale Democrate.

Într-un răspuns publicat după trei ore, utilizatorul de Twitter @SwiftOnSecurity a declarat: „@wikileaks Facebook are un sistem automat pentru detectarea linkurilor spam şi virusate, care uneori primeşte rezultate fals-pozitive./ cc @alexstamos”.
Apoi, fără să intre în detalii, Alex Stamos, directorul departamentului de securitate a informaţiei la Facebook, a răspuns la ambele tweet-uri: „[Problema] a fost rezolvată”.

Un reprezentant al Facebook a încercat să clarifice, declarând pentru Gizmodo: „Asemenea altor servicii, sistemele noastre anti-spam au bifat temporar link-uri către aceste documente ca fiind nesigure. Am corectat imediat această eroare sâmbătă seară”.

Dar blog-urile specializate în chestiunile hi-tech nu au renunţat. The Next Web a declarat că măsura de corectare luată de Facebook „este minunată – dar în acelaşi timp nu este esenţa problemei”, adăugând că se pare că există un „control foarte strict în legătură cu ceea ce este permis pe Facebook”.

Plângerile privind Facebook nu reprezintă ceva nou, dar acest episod de cenzurare a rubricii de ştiri este cu mult mai grav decât cererile ignorate pentru un buton de „Dislike”.

În luna mai, patru angajaţi ai Facebook au discutat despre modul în care sunt generate pe platformă ştirile şi trendurile. În locul unui algoritm nepărtinitor, se pare că anumiţi aşa-zişi „curatori” umani iau deciziile în privinţa a ceea ce merită să devină un titlu de primă pagină.

Mai recent, Facebook a dat jos şi a repostat un material video de tip Facebook Live care prezenta imagini cu ceea ce s-a petrecut la scurt timp după ce poliţiştii l-au împuşcat pe bărbatul de culoare Philando Castile – o anomalie pe care Facebook a numit-o drept „defecţiune tehnică”, a raportat TechCrunch.

Unul dintre cazurile mai ciudate ale controlului materialelor postate pe Facebook a avut loc în noiembrie 2015, când studentei britanice Roua Naboulsi i s-a şters un mesaj lung, în care aceasta a criticat sentimentalitatea selectivă privind atacurile teroriste din Paris, întrebând de ce nu a venit acelaşi răspuns pentru victimele de culoare. Mesajul a fost distribuit de 9.000 de ori şi a primit 12.000 de like-uri înainte ca Facebook să îl dea jos, a raportat RT.

serverele-nsa-au-fost-sparte-de-un-grup-misterios-de-hackeri-400366

Facebook a fost foarte criticat pentru ceea ce a refuzat să cenzureze la începutul lunii iulie: reţeaua a distribuit un material video extrem de explicit de pe Instagram cu victime ale atacului din Nisa care a avut loc cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Prin această mişcare, reţeaua de socializare a dovedit că, în ciuda faptului că cea mai recentă campanie a ei de cenzură este ieşită din comun, nu este vorba decât de o altă manifestare a unui tipar identic.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=10393
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Documentar francez despre Euromaidan-ul din Ucraina, din 2013, finantat de George Soros si despre masacrul de la Odessa. Ucraina a cerut ca documentarul sa nu fie difuzat
Globalismul și efectele sale nefaste
Stanley Meyer, unul dintre inventatorii motorului cu apă, a murit la restaurant strigând: "M-au otrăvit!"
Dr. Steven Greer: "Cum lucrează, de fapt, Guvernul Secret?"
Dioxidul de carbon (CO2) este un nutrient miraculos care dă viață, cu care plantele prosperă și trăiesc. Creșterea dioxidului de carbon contribuie, de fapt, la „verdele” planetei. Fără CO2 în atmosferă, aproape toată viața de pe planetă s-ar prăbuși, în primul rând viața plantelor și implicit și viața umană
Dictatura homosexuală, la putere în Spania. Toate organizațiile pro-viață și pro-familie își vor închide activitatea
SUA: La îndemnul unui profesor de origine română, Universitatea Princeton a adoptat principiile LIBERTĂȚII academice pentru a se proteja de corectitudinea politică
Aristocrația Neagră: cele 13 familii regale controlează planeta
Richard N. Haass, preşedintele Consiliul Relaţiilor Externe: "În contextul globalizării, statele înţelepte îşi vor dilua suveranitatea pentru a se proteja"
Fost agent CIA: Occidentul a plătit politicieni pentru a întreține ura și a declanșa războiul din Iugoslavia. Mesaj pentru Balcani: "Cei care au incitat la război, acum dețin companiile care vă exploatează resursele. Au făcut sclavi din voi"
Criminalul din biserica din Sutherland Springs a lucrat în forţele armate americane: 27 de morţi într-un atac într-o biserică baptistă din Texas
Masca, frica, globaliștii și dictatura
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...