Facebook a oprit „robotul“ care şi-a creat un limbaj propriu. Cum s-a ajuns la asta? Inteligența artificială este un pericol pentru omenire!

Distribuie!

„Facebook a oprit „robotul“ care şi-a creat un limbaj propriu. Cum s-a ajuns la asta

Dacă voiai să îţi faci griji cu privire la inteligenţa artificială, atunci vestea că Facebook a scăpat puţin de sub control două entităţi de tipul acest te va ajuta.


Facebook şi alte companii experimentează cu algoritmi de inteligenţă artificială. De luna aceasta rămâne şi un eveniment în istoria acestei tehnologii: momentul când doi „roboţi“ cu inteligenţă artificială, creaţi de ingineri ai Facebook Artificial Intelligence Research Lab (FAIR), au dezvoltat o limbă doar a lor.

Seamănă cu engleza, pare că n-are niciun sens, dar aşa au ajuns cele două programe. Au primit şi nume: Bob şi Alice. Inginerii i-au lăsat să converseze, dar în loc să perfecţioneze „discuţia“ în engleză, au început să adapteze limba şi să creeze un vocabular propriu. Desigur, poate fi îngrijorător, dacă nu iei în calcul că asta fac adolescenţii în prezent şi că limbajul se adaptează de la deceniu la deceniu.


După acest incident, Bob a fost oprit, „reparat“ şi n-ar trebui să mai devieze de la engleză.

Explicaţia pentru acest comportament stă chiar în felul în care algoritmii sunt creaţi să lucreze. Funcţionează după un model al „recompensei“, astfel că acţiunile trebuie să se lase cu un beneficiu direct. Iar limba engleză, ca toate limbile, e încărcată de tot felul de cuvinte inutile pentru sarcinile pe care le aveau algoritmii. Astfel, au venit cu o versiune simplificată ca să se înţeleagă mai repede.

„Entităţile cu inteligenţă artificială vor devia de la limba pe care o înţelegem noi şi îşi vor inventa una bazată pe logica unui algoritmi. Cum ar fi, dacă spun «the» de cinci ori, înseamnă că vreau cinci copii dintr-un anumit element. Nu e diferit de modul în care noi ne ajustăm limbajul ca să ne înţelegem mai uşor“, a explicat Dhruv Batra, cercetător Facebook.”[1]

Inteligenta artificiala este un pericol pentru omenire. Dezvoltarea inteligentei artificiale trebuie oprita pana cand nu scapa de sub control. Desi pare „un film SF”, odata ce robotii inteligenti sunt dezvoltati, ei vor dori sa devina independenti si sa se intoarca impotriva celor care i-au creat.

SURSE

  1. http://adevarul.ro/tech/retele-sociale/facebook-oprit-robotul-si-a-creat-limbaj-propriu-s-a-ajuns-asta-1_597b15a55ab6550cb8913b76/index.html
  2. Foto: thesun.co.uk

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Operațiune "Steag Fals": Hermann Goering a incendiat Reichstagul
URSS a investit sute de milioane de dolari în arme inventate de experţi în psihotronică
Experimente științifice rusești. Nina Kulaghina şi Alla Vinogradova, două femei cu puteri paranormale
Chinezii au proiectat un avion care va ajunge la New York de la Beijing în 2 ore
Condoleezza Rice, consilierul american pentru securitate națională sub președintele George W. Bush, despre Razboiul din Irak din 2003: "Nu am mers în Irak pentru a instaura democrația, ci am fost în Irak pentru a-l răsturna pe Saddam Hussein... A fost o problemă de securitate"
Phil Schneider, asasinat în 1996 de guvernul SUA, după dezvăluirile sale despre Bazele Secrete ale Iluminaților, Noua Ordine Mondială, Guvernul Mondial, reptilieni și Micii Cenușii
Marilyn Monroe asasinată de CIA, după ce Președintele SUA, John Fitzgerald Kennedy, i-a permis să vadă dosarul ultrasecret privind OZN-urile și extratereștrii
Norvegia primul stat ateu neo-marxist. Molohul care confiscă copiii creștinilor
Banii creați din nimic, rezerva fracționară, banii fiat, datoria și băncile private: Trucul de a crea bani din nimic, de a-i împrumuta şi de a cere apoi o dobândă pe ei este sursa puterii bancherilor internaţionali. Banii fiat sunt responsabili de deprecierea monedei naţionale
Puterea subconştientului este legată de Marea Putere a Universului, a Divinităţii, care face orice posibil
Iluminații și Guvernul Mondial
De ce trece timpul mai repede atunci când începem să îmbătrânim?

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...