Facebook a șters zeci de mii de conturi în Marea Britanie sub pretextul „combaterii știrilor false”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Facebook a șters zeci de mii de conturi din Marea Britanie

Facebook a șters mii de conturi din Marea Britanie și a revizuit fluxul său de știri în încercarea de a combate fenomenul „fake news” pe fondul criticilor potrivit cărora gigantul internet ar juca un rol în răspândirea știrilor false, informează luni The Telegraph.


În ultimele luni, rețeaua socială se confruntă cu presiuni pentru găsirea unei soluții în vederea stopării fenomenului „fake news” după îngrijorările legate de impactul acestora în alegerile din Statele Unite și Europa și al temerilor potrivit cărora acestea ar putea afecta încrederea furnizorilor de publicitate în Facebook, potrivit Agerpres.

Luni, Facebook a anunțat o nouă strategie pentru contracararea știrilor false în Marea Britanie, cu numai o lună înainte ca britanicii să meargă la urne. Potrivit companiei, a fost introdusă o tehnologie care permite o mai bună identificare a conturilor care răspândesc mesaje tip spam sau știri false — printre metodele folosite numărându-se depistarea tiparelor celor care publică în mod repetat aceleași lucruri — și ca răspuns au fost șterse „zeci de mii” de conturi.


De asemenea, compania a anunțat retrogradarea articolelor considerate suspecte prezente pe site-ul său și în aplicații astfel încât utilizatorii să le poată vedea mai rar în fluxul de știri.

Compania testează tehnologia care poate indica dacă persoanele citesc un articol însă nu îl distribuie prietenilor, acest lucru sugerând că acesta ar putea fi înșelător. De luni, schimbarea va fi aplicată în Marea Britanie și va fi însoțită de articole cuprinzând sfaturi pentru depistarea știrilor false.

Facebook a raportat săptămâna trecută o creștere a profitului cu 76% și a încasărilor obținute din publicitate, acest lucru sugerând faptul că scandalul „fake news” nu a afectat compania, precizează sursa citată. Însă, factorii politici au avansat ideea de a reglementa sau de a amenda compania dacă eșuează în rezolvarea acestei probleme. Germania a amenințat să amendeze site-urile social media cu până la 50 de milioane de euro pentru răspândirea de conținut fals și a lansat în acest sens o anchetă cu privire la acest fenomen.

„Oamenii vor să vadă pe Facebook informații corecte, la fel și noi”, a declarat directorul de politici pentru Marea Britanie al companiei, Simon Milner. „De aceea facem tot ce putem pentru abordarea acestei probleme a știrilor false”, a mai spus el.

Compania a anunțat de asemenea parteneriate cu Full Fact și First Draft, organizații non-profit de verificare a faptelor pentru combaterea fenomenului „fake news” înaintea alegerilor naționale din 8 iunie.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a încercat inițial să minimizeze problema știrilor false susținând că acestea reprezintă doar o fracțiune din ceea ce apare pe site. Însă în lunile recente a introdus o serie de inițiative, inclusiv restricționarea reclamelor la site-uri „fake news”, furnizarea de ponturi utilizatorilor privind depistarea știrilor false și amplasarea unor alerte în dreptul subiectelor controversate.

Îngrijorările privind știrile s-au iscat în preajma alegerilor prezidențiale din Statele Unite când s-a avansat ideea că grupurile de extremă dreapta au răspândit minciuni legate de candidata Hillary Clinton pentru a influența procesul votului. Acest lucru a contribuit la creșterea îngrijorărilor cu privire la alegerile prezidențiale din Franța și a celor din iunie, din Marea Britanie, dar și din Germania.”[1]

Ce se afla in spatele conceptului numit „Fake News”? Cenzura! De ce? Pentru ca globalistii sunt teribil de deranjati de adevarurile scrise despre acestia. Ii deranjeaza nationalistii, care se opun Noii Ordini Mondiale si dictaturii globale pe care acesti ticalosi vor sa o implementeze cat mai rapid.

Ce nu inteleg acesti indivizi este ca, astazi, nu prea mai poti ascunde adevarul. Pot sa stearga ei zeci de mii de conturi de Facebook, chiar sute de mii, chiar milioane si zeci de milioane, pot sa le stearga pe toate, dar nu pot sterge site-urile de pe internet. Acest comportament agresiv este cel care ii da de gol.

SURSE

  1. http://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/facebook-a-sters-zeci-de-mii-de-conturi-din-marea-britanie-719855
  2. Foto: Twitter/Ramireztoons

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...