Facebook controlează informațiile postate

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

In ultima perioada, Facebook se afla intr-un proces de controlare a fluxului de informatii postate de catre utilizatori. Sub diverse pretexte (antisemitism, rasism, xenofobie, injuraturi, insulte etc.), Facebook a instituit o bariera de filtrare a informatiilor postate de catre paginile considerate ca „avand potential extremist” – paginile despre conspiratii.

Acestia nu le-au sters, caci altfel s-ar fi ales cu acuzatii de cenzura si ar fi fost comparati cu perioada regimurilor totalitare, dar au decis ca unele informatii sa aiba prioritate si altele nu. In Mai 2016, un urias scandal a izbucnit la Facebook, dupa ce reteaua de socializare cenzura stirile in favoarea candidatului Donald Trump in favoarea celor ce o sustin pe Hillary Clinton[1][2].


In iulie 2016, in plin scandal al e-mail-urilor publicate de catre hackerii, care au spart serverul Conventiei National Democratice, Facebook s-a implicat, de asemenea, in cenzurarea acelor informatii[3].

In septembrie 2016, Facebook a provocat, din nou, un urias scandal international, dupa ce a ales sa stearga o fotografie veche din timpul razboiului din Vietnam in care era prezentata o fetita arsa cu napalm. Fotografia a fost postata de catre premierul Norvegiei, Erna Solberg, iar acesta s-a plans imediat de cenzura a istoriei[4].


„Conform unui studiu al Pew Research Center din 2016, 44% dintre adultii din Statele Unite ale Americii citesc stirile de pe Facebook. Popularitatea Facebook inseamna ca algoritmii sai pot exercita o putere uriasa asupra opiniei publice.

Un raport din mai 2016 al Gizmodo care arata ca procedeul de evaluare a trendurilor din postarile de pe Facebook ar elimina in mod delibrat postarile referitoare la partidul conservativ a iscat o alta controversa. Inlocuirea editorilor responsabili cu stabilirea acestor trenduri cu un algoritm nu a adus rezultate mai bune, intrucat acesta a dus la promovarea unor stiri false.”[4]

Aceste abuzuri se intampla si acum, ele nu au incetat. Fluxul informatiilor postate pe Facebook nu ajung la toti abonatii, ci doar la o parte dintre acestia. Cea mai sigura varianta este aceea ca abonatii sa aleaga activarea notificarilor instante, iar imediat cum se posteaza, abonatii vor fi notificati, altfel fluxul informatiilor este limitat in propagare.

rp_illuminatifacebook.jpg

Mai exista si o alta metoda, cea in care postarile sunt platite pentru a avea un impact cat mai mare si se pare ca politica Facebook doreste ca noi sa platim daca dorim sa avem un impact mai mare al postarilor.

SURSE

  1. http://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/ancheta-interna-la-facebook-dupa-acuzatii-de-cenzura-a-stirilor-517615
  2. http://economie.hotnews.ro/stiri-it-21016361-facebook-anunta-schimbari-rubrica-trending-topics-dupa-fost-acuzata-cenzurat-mod-repetat-stiri-conservatoare.htm
  3. http://www.buciumul.ro/2016/07/31/facebook-a-blocat-din-greseala-scandalul-emailurilor-conventiei-democrate-din-sua/
  4. http://economie.hotnews.ro/stiri-it-21279942-cenzura-facebook-sters-postare-premierului-norvegiei-continea-faimoasa-poza-fetitei-arse-napalm-razboiul-din-vietnam.htm
  5. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...