Facebook se transforma in curand intr-un sistem de spionare ambientala ! O aplicatie periculoasa pentru telefoanele smartphone creata de Facebook !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Facebook devine din ce in ce mai periculos pentru libertatea utilizatorilor sai. Exista o serie de dovezi in acest sens, desi reprezentatii Facebook, in special creatorul sau, evreul-khazar Mark Zurckerberg, au/a negat aceste lucruri, desi dupa cum o sa vedeti, dovezile converg catre asta.

Am mai scris un articol anterior unde explicam ca Facebook reprezinta o uriasa baza de date a CIA si Pentagonului, coroborand cu faptul ca NSA a fost tinta unui urias scandal de spionaj, scandal provocat de dezvaluirile fostului agent NSA, Edward Snowden.


h

In continuare, de pe pagina semneletimpului.ro aflam mult mai multe, despre o aplicatie a Facebook, pentru telefoanele mobile, care are capacitatea de a provoca inregistrari ambientale:

“Viitorul update al aplicației Facebook promite să ducă experiența de împărtășire a informațiilor cu prietenii la un nivel superior. În același timp însă, a stârnit un val de nemulțumiri din cauza suspiciunilor că ar putea transforma telefonul mobil într-un fel de spion pentru „fratele mai mare”.

Cu noua funcționalitate, aplicația mobilă pentru Facebook va putea asculta sunetele ambientale prin intermediul microfonului cu care este dotat smartphone-ul. Astfel, în momentul în care utilizatorul își actualizează statusul pe rețeaua socială, aplicația va putea identifica melodiile, filmele sau emisiunile TV la care acesta se uită. Odată identificat materialul, acesta poate fi inclus în status.

Însă reprezentații Facebook punctează că utilizatorul poate activa și dezactiva oricând noua funcționalitate. De asemenea, în cazul în care este activă, utilizatorul poate alege dacă va publica sau nu informația legată de ceea ce privește sau ascultă, dar și cu cine dorește să împărtășească informația.

Cât de periculos este viitorul update Facebook?

Anunțul legat de noua schimbare a stârnit o serie de speculații și scenarii cu privire la modul periculos în care noua funcție ar putea fi folosită de Facebook. Unul dintre motivele de îngrijorare este faptul că ar putea fi utilizată în scopul spionării conversațiilor utilizatorilor.

„Facebook spune că funcția va fi folosită pentru lucruri inofensive, precum identificarea melodiei sau a emisiunii TV care se aude pe fundal, dar prin utilizarea microfonului telefonului de fiecare dată când îți actualizezi statusul, are posibilitatea de a asculta totul. Această mișcare nu e numai înfiorătoare, ci și o amenințare majoră la intimitatea noastră”, scriu reprezentanții organizației Some Of Us, care militează pentru „o economie globală mai bună”.

Deciși să convingă compania Facebook să nu implementeze noua funcție, membrii organizației au inițiat și o petiție semnată de aproape 500.000 de persoane. Părerea lor este că „Facebook acționează în interesul propriului cont bancar, nu al utilizatorilor. S-a mers prea departe – trebuie să punem punct aici.”

Ce spun reprezentanții Facebook?

La scurt timp după publicarea anunțului legat de noul update al aplicației sale, Facebook a actualizat mesajul cu o serie de răspunsuri la „întrebări recente bazate pe câteva neînțelegeri legate de cum funcționează produsul”.

Unul dintre răspunsuri se referă la îngrijorarea cu privire la încălcarea intimității prin ascultarea conversațiilor private folosind microfonul telefonului: „Nu, indiferent de cât de interesantă este conversația ta, funcția nu păstrează sunetele sau înregistrările. Facebook nu ascultă sau înregistrează conversațiile tale”, scriu reprezentanții Facebook.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al companiei, Momo Zhao, a explicat și modul în care sunt prelucrate sunetele receptate prin intermediul noii funcții. „Transformăm materialele audio receptate într-un cod – codul nu poate fi transformat înapoi în format audio – apoi îl potrivim pe baza unei baze de date cu coduri”, citează Forbes.

Totodată, Facebook a negat faptul că aplicația poate asculta continuu tot ceea ce se aude în jurul utilizatorului. Este menționat faptul că microfonul va fi folosit circa 15 secunde și numai în momentul în care utilizatorul își actualizează statusul, dacă are funcția pornită.

Ar trebui să avem încredere în Facebook?

Deși Facebook a specificat că nu va stoca materialele audio receptate, se pare că intenționează să „arhiveze datele spicuite”, au recunoscut reprezentanții companiei pentru publicația International Business Times. Cu toate acestea, datele colectate și arhivate vor fi anonime, neatribuite utilizatorului. „Dacă potrivirea (dintre sunetul receptat și baza de date cu care este comparat) este realizată cu succes, datele sunt salvate, dar toate datele sunt anonime și agregate”, susține Zhao.

Există însă posibilitatea ca sunetele receptate să nu își găsească un echivalent în baza de date, iar astfel, potrivirea să nu se realizeze cu succes. În acest caz, ce se întâmplă? „Facebook a refuzat să spună dacă va colecta datele atunci când nu este realizată potrivirea cu sunetele captate”, scriu jurnaliștii de la International Business Times.

De altfel, un alt scandal care pune la îndoială credibilitatea Facebook este legat de colaborarea companiei cu Agenția Națională de Securitate (NSA) din SUA. The Guardian publica anul trecut un document secret care arăta că mai mulți giganți din industria IT, inclusiv Facebook, Apple sau Google, au oferit NSA acces la informațiile utilizatorilor prin intermediul programului PRISM.

facebook 1 Facebook, următorul Big Brother? Iată cum se va spiona cu ajutorul rețelei de socializare

La scurt timp, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a negat printr-un status publicat pe contul său de pe rețeaua socială, informațiile apărute atunci în presă, pe care le-a numit „scandaloase”. În postarea sa, el menționa că „nu am auzit de PRISM înainte de ieri”. Cu toate acestea, recent, consilierul general al NSA, Rajesh De, a declarat că firmele IT știau despre existența PRISM și au participat la colectarea de date prin acest program, scrie Huffington Post.

Revenind la viitoarea funcție a aplicației mobile Facebook, reprezentanții companiei au anunțat că aceasta va fi valabilă „în următoarele săptămâni” pentru utilizatorii de Android și iOS din Statele Unite. Dacă implementarea se va extinde dincolo de granițele SUA, aplicația va putea aduna sunetele pe care le aud până la 1,2 miliarde de utilizatori ai rețelei sociale.

Jurnaliștii International Business Times punctau că aceste informații ar putea reprezenta „un adevărat tezaur” pentru agențiile de publicitate care își pot cunoaște astfel mult mai bine publicul țintă. Cu toate acestea, în prezent nu se cunoaște ceea ce va face Facebook cu datele colectate și arhivate, întrucât compania nu a răspuns acestei întrebări.”[1]

Unele persoane au inceput sa se trezeasca si sa ajunga la o concluzie infioratoare cu privire la originea facebook, iar aceasta conduce catre CIA si Pentagon, care au dorit sa creeze cea mai mare baza de date din lume. Mark Zuckerberg, un student evreu a creat aceasta retea de socializare. Reteaua sa s-a extins incet, dar sigur, insa afacerea avea nevoie de bani, de sponsori.


Cea de-a doua capitalizare in afacerea facebook, de 12,7 milioane de dolari a venit din partea firmei Accel Partners. Directorul sau, James Breyer, a fost presedintele lui National Venture Capital Association si a facut parte din Consiliul Director al lui In-Q-Tel, o companie mixta creata de CIA in 1999, ca obiect principal de activitate “exploatarea datelor”. Apoi in conducerea Facebook s-a alaturat si Dr. Anita Jones, care a fost si ea, in bordul de conducere al In-Q-Tel, dar care a fost si Directorul de Cercetare si Tehnologie din cadrul Pentagonului (Ministerul Apararii SUA).

Mai multe cititi pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/dovada-ca-facebook-este-creatia-ocultei-mondiale-a-cia-ului-si-a-pentagonului-6-milioane-de-utilizatori-au-avut-datele-personale-expuse-pentru-toata-lumea-pe-internet-incalcandu-li-se-dreptul-la-c.

SURSE

1. http://semneletimpului.ro/social/social-media/facebook/facebook-urmatorul-big-brother.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...