Familia Rockefeller și controlul banilor

Distribuie!by “David Rockefeller a fost mult timp preşedintele Chase Manhattan Bank, banca familiei. El a fost responsabil de accederea unuia dintre vicepreşedinţii băncii, Paul Vockler, la preşedinţia Fed, banca rezervei federale, în timpul lui Jimmy Carter, cu scopul de a face din nivelurile dobânzilor lui Vockler un nou şoc, precum […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“David Rockefeller a fost mult timp preşedintele Chase Manhattan Bank, banca familiei. El a fost responsabil de accederea unuia dintre vicepreşedinţii băncii, Paul Vockler, la preşedinţia Fed, banca rezervei federale, în timpul lui Jimmy Carter, cu scopul de a face din nivelurile dobânzilor lui Vockler un nou şoc, precum cel al petrolului, ceea ce avea să salveze dolarul slăbit şi beneficiile băncilor de pe Wall Street, incluzând bineînţeles pe cele ale Chase Manhattan şi pe cele ce depindeau de economia mondială.

Terapia şoc” a „nivelurilor dobânzilor introduse de Vockler din octombrie 1979, susţinut de Rockfeller, a creat «criza datoriei lumii a treia» a anilor ’80.


Rockfeller şi Wall Street au folosit criza datoriilor pentru a forţa privatizări de bunuri de stat şi devalorizări consistente ale monezilor naţionale în ţări precum Argentina, Brazilia, Mexic. Rockfeller şi anumiţi prieteni ai săi precum George Soros au strâns atunci grosul prăzii de la aceste naţiuni, în schimbul unor nimicuri.

Modelul de atac a fost foarte similar celui folosit de băncile britanice în Imperiul Otoman după 1881, când au preluat de facto controlul finanţelor Sultanului, controlând toate impozitele pe venituri prin intermediul Ottoman Public Debt Administration (OPDA). Dobânzile au fost folosite de Rockfeler în criza datoriilor din anii ’80 pentru a jecmăni ţările cu datorii din America de Sud şi din Africa, folosind FMI-ul drept poliţist.


David Rockfeller era prietenul personal al unora dintre cei mai sadici dictatori militari din America Latină, inclusiv al generalului argentinian Jorge Videla, precum şi al generalului Pinochet din Chile, cei doi datorându-și puterea loviturilor de stat făcute de CIA, aranjate de ministrul de externe de atunci, Henry Kissinger, în numele intereselor familiei Rockfeller în America de Sud.

Prin intermediul unor organizaţii precum Comisia Trilaterală, Rockfeller a fost cel mai important arhitect al distrugerii economiilor naţionale şi al avansării aşa-zisei mondializări, o politică de care beneficiază în principal cele mai mari bănci de pe Wall Street şi din City-ul Londrei şi câteva companii transnaţionale alese, aceleaşi care sunt membri invitaţi ai Comisiei sale Trilaterale. Rockefeller a creat această comisie în 1974 şi i-a încredințat protejatului şi prietenului său Zbigniew Brzezinski responsabilitatea de a alege membrii ei din America de Nord, Japonia şi Europa.

Dacă vorbim de o reţea invizibilă şi puternică pe care mulţi o numesc statul din umbră, atunci putem spune și că David Rockfeller este perceput ca fiind patriarhul acestui stat din umbră. Acţiunile sale concrete merită să fie văzute drept ceea ce sunt în realitate: acţiuni caracterizate de mizantropie şi nicidecum de filantropie…”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=12513
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Despre neoliberalism și originile sale. Neoliberalismul, controlul oligarhiei bancar-corporatiste asupra oamenilor. Neoliberalismul înseamnă privatizări, liberalizări, descentralizare, regionalizare, diminuarea rolului statului în economie, facilităţi fiscale pentru corporaţii şi bănci, reducerea asistenţei şi ajutoarelor sociale, acorduri cu FMI, "investitori străini", scumpirea prețurilor și sărăcirea oamenilor
Putin: Zonele de conflict au devenit pentru unii o „afacere profitabilă"
Totalitarismul elitar
Vechi arme ale ONG-urilor împotriva guvernelor
Revolutia din Islanda - o revolutie autentica ce nu a fost transmisa in mass-media masonica! Toate revolutiile (lovituri de stat) ce se transmit propagandistic in presa sint create artificial de catre asasinii economici!
Institutul Regal pentru Afaceri Internaționale - Mesele Rotunde
Șeful spionajului american: "Vă putem spiona cu ajutorul frigiderului, becurilor sau termostatelor!"
Crimele de război comise de Statele Unite pe care Coreea de Nord nu le poate uita
Emmanuel Macron este noul președinte al Franței! Francezii au votat Noua Ordine Mondială!
Celebrul Antonio Di Pietro, artizanul Mani Pulite, își cere iertare: "Mi-am bazat politica terorii pe cătușe, pe conceptul că toți ”ceilalți” erau niște infractori"
În 1963, preşedintele SUA, John Fitzgerald Kennedy, a emis un ordin executiv (ordinul cu nr. 11110) prin care a autorizat Trezoreria SUA să tipărească dolari. El urmărea în felul acesta să stopeze frauda prin care Federal Reserve extorca poporul american prin bani falși pentru care lua și dobândă
Asasinate comise de CIA
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.