Fără supermarketuri în orașe

by “Distribuitorii vor să scoată supermarketurile în afara orașelor Marile magazine din orașe ar putea fi închise în curând și am putea merge la cumpărături în zonele limitrofe, unde ar urma să fie relocate hypermarketurile. Cel puțin, asta au cerut Guvernului reprezentanții asociației distribuitorilor de bunuri de la noi. O […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Distribuitorii vor să scoată supermarketurile în afara orașelor

Marile magazine din orașe ar putea fi închise în curând și am putea merge la cumpărături în zonele limitrofe, unde ar urma să fie relocate hypermarketurile. Cel puțin, asta au cerut Guvernului reprezentanții asociației distribuitorilor de bunuri de la noi. O glumă, spun acid reprezentanții marilor comercianți, în timp ce bucureștenii nu par deloc încântați de idee. În Europa, în orașe nu vezi decât magazine mici, de cartier.

Distribuitorii vor să scoată în afara orașelor marile magazine, care au o suprafață mai mare de 1000 de mp. Spun că doar așa vor prospera micii afaceriști, vom avea prețuri mai mici și le va fi ceva mai bine și producătorilor români.

Bucureștenii, mari amatori de cumpărături în marile centre comericale, nu prea par încântați de idee.

Reprezentanții Companiilor de distribuție din România admit că în prezent este dificil să scoți marile magazine din interiorul orașelor, însă s-ar mulțumi ca pe viitor, acestea să se construiască în teritoriul periurban.

Asta, după modelul altor state europene.

În Bruxelles, un oraș care are puțin peste un milion de locuitori,  nu sunt decât patru mall-uri.

În Spania, însă, situația este total diferită:  există 550 de mall-uri și numai în regiunea Madrid funcționează 45 de centre comerciale. Criza economică, declanșată în 2008, a determinat autoritățile spaniole să relaxeze legislația, iar investitorii pot construi oriunde atâta timp cât beneficiază de aprobarea administrației locale și respectă mediul înconjurător.

În România, asociația care a cerut scoaterea supermarketurilor din orașe reprezintă interesele a 34 de companii care au 5500 de angajați și o flota auto de 3600 de vehicule.”[1]

SURSE


  1. http://stiri.tvr.ro/distribuitorii-vor-sa-scoata-supermarketurile-in-afara-ora–elor_818536.html
  2. Foto: money.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Afacerea Microsoft, România jefuită cu participarea tandemului Băsescu-Boc și a ambasadelor SUA, Germaniei și Austriei
SRI este deranjat de ascensiunea naționalismului. SRI despre naționalism, "teoria conspirației", "știri false" și globalizare
Pact pentru autonomia "Ținutului Secuiesc", semnat de cele trei formațiuni maghiare din România! Toți cei care promovează autonomia "Ținutului Secuiesc" trebuie expulzați din România! Promovarea autonomiei "Ținutului Secuiesc" reprezintă o amenințare la adresa Securității Naționale a României!
Protest SPONTAN la DNA: "Kovesi la poligraf - Ați fost acasă la Oprea"
Cenzura stângii: Rețeaua Soros, Google, Facebook și România. Și Google recunoaște
De la minciuna “gripei aviare” din 2005 la minciuna “pestei porcine” din 2018: Uciderea animalelor pentru ca românii să cumpere de la străini
Kelemen Hunor: România, un model despre cum să bagi pumnul în gura minorităţilor! Kelement Hunor, "Ținutul Secuiesc" a fost și va rămâne Pământ Românesc!
Minoritățile - Noul propulsor al Revoluției Mondiale
Cine sunt jurnaliștii propagandiști români, care denigrează România în presa străină? Ce este mai josnic decât să îți denigrezi propria țară?
Bugete mărite cu 15-20% pentru serviciile secrete
Liderii OMV și Exxon Mobile, vizită de urgență la Liviu Dragnea, pe tema Legii Off-Shore! Multinaționalele încearcă, pe ultima sută de metri, să extragă pe nimic resursele uriașe din Marea Neagră!
Anarhia - între judecata străzii și judecata magistraților activiști
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro