FBI îi poate spiona pe jurnaliști fără mandat judecătoresc

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Biroul Federal de Investigații din SUA (FBI) este autorizat să cerceteze înregistrările convorbirilor telefonice ale jurnaliștilor cu aprobarea a doi oficiali guvernamentali printr-un proces de supraveghere secretă care nu necesită un mandat judecătoresc, a relatat joi site-ul The Intercept, care citează un document clasificat, transmite Reuters conform Agerpres.

Documentul, care a fost publicat de The Intercept fără a cita surse, a fost descris drept o anexă clasificată a Ghidului pentru operațiuni și investigații interne al FBI (DIOG) și este datat 16 octombrie 2013. Documentul în cauză poate fi accesat la adresa http://bit.ly/295HIpY.


Reuters nu a putut verifica autenticitatea acestui document.

Purtătorul de cuvânt al FBI, Christopher Allen, a menționat ca răspuns pe e-mail la o solicitare a agenției britanice de presă: ‘‘Postăm o versiune editată a DIOG pe website-ul nostru. Nu sunt în poziția de a comenta sau autentifica vreo altă versiune”. Allen s-a referit la adresa http://1.usa.gov/1QleO9n.


”Întrucât DIOG guvernează operațiuni și investigații sensibile, nimic din conținutul acestora nu poate fi dezvăluit. În consecință, nu pot comenta despre modalitatea în care, sau dacă, DIOG este actualizat întrucât legile, principiile orientative și tehnologia se schimbă. Totuși, periodic FBI reanalizează și actualizează DIOG dacă este necesar”, a precizat reprezentantul FBI.

The Intercept este o publicație online lansată în 2014 de First Look Media, care a fost creată și finanțată de fondatorul eBay, Pierre Omidyar. Redactorii sunt Glenn Greenwald, Laura Poitras și Jeremy Scahill, toți fiind implicați în afacerea Edward Snowden, fostul consultant al Agenției de Securitate Națională a SUA cunoscut pentru dezvăluirea unor programe globale de spionaj electronic ale serviciilor secrete americane.

Publicația online a relatat că, potrivit documentului citat, urmărirea datelor referitoare la convorbirile telefonice ale unui jurnalist vizat de o dispoziție (circulară) privind securitatea națională (NSL) necesită consimțământul suplimentar al consilierului general al FBI și al asistentului directorului general al diviziei sale pentru securitate națională, în afara aprobării ierarhice obișnuite.

NSL este un tip de ordin guvernamental pentru informații privind comunicațiile trimisă furnizorilor de servicii. În general, NSL este emisă împreună cu un ordin de clasificare, ceea ce înseamnă că adesea ținta nu cunoaște faptul că înregistrările comunicațiilor sale sunt accesate.”[1]

SURSE

  1. https://www.flux24.ro/fbi-ii-poate-spiona-pe-jurnalisti-fara-mandat-judecatoresc/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Sondaj: Peste 50% dintre polonezi spun că preferă ca țara lor să iasă din UE decât să primească refugiați musulmani
Dr. Robert Malone, creatorul tehnologiei vaccinurilor cu ARNm, a afirmat că nanoparticulele lipidice din vaccinul Covid - care îi transmit organismului comanda să producă proteina spike - părăsesc locul de injectare și se acumulează în organe și țesuturi
Preşedinţii masoni ai SUA
Istoria secretă a asasinatelor ce au fost comise de serviciile secrete ale Israelului
Vladimir Putin: Guvernul de la Damasc controlează 98% din teritoriul Siriei. Vladimir Putin și Bashar al-Assad sunt aproape să-i învingă pe teroriștii ISIS. Organizația teroristă ISIS a fost creată și finanțată de SUA în timpul operațiunii "Primăvara Arabă" (2010 - 2011) cu scopul de a-l înlătura pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad
Sistemul de Mare Putere cu Microunde (HPM – High Power Microwave), cunoscut sub numele de Sistemul Activ de Negare (Active Denial System – ADS), pulsează radiații electromagnetice de 95 GHz, făcând astfel ca moleculele din și de sub piele să fiarbă, topind organele interne
Genrikh Yagoda, fondatorul gulagurilor: Zeci de milioane de oameni au murit din cauza sistemului creat de el
Facebook a oprit „robotul“ care şi-a creat un limbaj propriu. Cum s-a ajuns la asta? Inteligența artificială este un pericol pentru omenire!
George W. Bush și Tony Blair ar trebui deferiți Curții Penale Internaționale
Islanda - tara care a refuzat sa faca parte din UE si nu are niciun analfabet ! Islanda a fost cea care a bagat la puscarie toti bancherii corupti !
Serviciul secret american (NSA) si britanic (GCHQ) au atacat informatic mai multi producatori de programe antivirus din lume, printre care si Bitdefender !
Imperialismul economic american în mişcare disperată prin intermediul TTIP
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...