FBI susține că „teoriile conspirației” alimentează extremismul și propune limitarea dreptului la exprimare în mediul online pentru cei care susțin opinii și explicații diferite de cele guvernamentale sau ale presei dominante care susține poziția guvernului sau a serviciilor secrete

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Teoriile conspirației contribuie la violențele comise de ”extremiștii interni” din SUA, avertizează FBI. O analiză a biroului FBI din Phoenix pe această temă a fost publicată în Buletinul FBI. ”Cel mai probabil, teoriile conspirației împotriva guvernului bazate pe identitate și pe extremism politic îi motivează pe extremiștii interni, în totalitate sau parțial, pentru a se implica în activități infracționale sau violente”, arată Buletinul FBI.

Extrem de importantă este propunerea pe care o face FBI: teoriile conspirației și consecințele lor negative se vor extinde dacă companiile social media nu vor face ”eforturi semnificative” pentru a ”înlătura, reglementa sau combate conținutul conspiraționist cu potențial dăunător”.


Cu alte cuvinte, dupa cum vom vedea, FBI propune limitarea dreptului la expresie în mediul online pentru cei care susțin opinii și explicații diferite de cele guvernamentale sau ale presei dominante care susține poziția guvernului sau a serviciilor secrete.

Analize și recomandări orwelliene ale FBI

Din moment ce FBI consideră că teoriile conspirației sunt periculoase și trebuie combătute, este important de văzut cum definește serviciul american ”teoriile conspirației”. Iată: ”O teorie a conspirației este o încercare de a explica evenimentele sau circumstanțele ca rezultatul acțiunilor unui grup de actori care acționează în secret, în beneficiul lor și în dauna altora. De regulă, teoriile conspirației presupun că alții comit fapte dăunătoare (de exemplu oficiali publici, directori de companiilor, oameni de știință, grupuri marginalizate precum evreii și musulmanii) și aceste teorii sunt răspândite în special în randul indivizilor cu viziuni politice extreme. Unele teorii ale conspirației se axează pe probe circumstanțiale slabe, însă ignoră probele concludente care le-ar invalida”.


Și acum urmează fraza cheie din caracterizarea teoriilor conspirației: ”Prin urmare, ele sunt de regulă în opoziție cu explicațiile oficiale sau dominante date evenimentelor”. Intr-un articol intitulat ”O invitație deschisă la tiranie”, Paul Craig Roberts, fost asistent adjunct al secretarului Trezoreriei SUA în timpul administrației Ronald Reagan, atrage atenția asupra acestei formulări – ”explicațiile oficiale sau dominante”. Explicațiile oficiale sunt cele oferite de guvern. Explicațiile dominante nu pot fi decât cele pe care presa de mainstream le tot repetă. Paul Craig Roberts dă câteva exemple de ”explicații dominante”: armele de distrugere în masă pe care le-ar fi deținut Saddam Hussein, folosirea armelor chimice de către regimul Assad, armele nucleare deținute de Iran, explicația oficială a guvernului SUA pentru invadarea Libiei.

Un nou concept – amenințările comportamentale

Un element foarte important este că analiza FBI dedicată teoriilor conspirației vine la scurt timp dupa adoptarea Legii estimării amenințărilor, prevenirii și siguranței. Este o lege care se axează pe dezvoltarea ”unei strategii naționale de prevenire a violenței prin analizarea amenințărilor comportamentale și prin managament”. În acest context, tot mai multe voci din SUA susțin că apare pericolul ca cei care susțin teorii ale conspirației (adică explicații contrare celor oficiale sau date de presa de mainstream) să fie urmăriți, interceptați și, de ce nu, arestați. Motivul îl găsim în analiza citată mai sus: cei care cred în și răspândesc teorii ale conspirației se implică, cel mai probabil, în ”activități infracționale sau violente”. Analiza FBI poate servi la elaborarea unei legi care să permită reducerea la tăcere a acestor ”conspiraționiști”, adica, repetăm, cetățeni care nu cred în explicațiile oficiale sau date de presa de mainstream

9/11 și Russiagate

Firește, presa de mainstream din SUA a trecut foarte ușor peste această analiză a FBI. Însă presa alternativă o tratează cu atenție. Paul Craig Roberts dă două exemple de potențială aplicare a legii ce poate fi generată de analiză FBI.

Cazul atentatelor de la 11 septembrie 2001. Distrugerea turnurilor World Trade Center din New York a fost pusă pe seama lui Osama bin Laden și a rețelei sale terorioste, Al Qaida. Arhitecți, ingineri, piloți, martori nu au fost mulțumiți de această explicație oficială. Dovezile științifice și mărturiile contrare versiunii oficiale au fost catalogate drept teorii ale conspirației. În schimb, varianta cum că Al Qaida a dărâmat turnurile nu este conspiraționistă, câtă vreme este susținută de guvern și de presa de main stream.

Cazul Russiagate. Varianta oficială, adică cea promovată de agențiile statului și de presa de main stream, este că între Donald Trump și Rusia a existat o conspirație pentru fraudarea alegerilor prezidențiale din 2016. Cei care se îndoiesc de acest fapt sunt considerați adepti ai teoriei conspirației,  chiar și acum, când raportul FBI a arătat că nu există dovezi concludente. Asta pentru că varianta lor nu este susținută de presa dominantă.

Ce se poate întâmpla cu cei care se îndoiesc de versiunile oficiale în aceste două cazuri? Pentru moment nimic, căci nicio lege nu atacă dreptul la liberă exprimare garantat prin Primul Amendament al Constituției SUA. Însă, pe măsură ce se vor înmulți analizele FBI și legile pentru ”amenințările comportamentale”, tot mai mulți dintre ei ar putea intra în zona penală.

Cum ar arăta cazul Caracal în analiza FBI?

Statele Unite sunt partenerul strategic cel mai important al României. Foștii șefi ai ”FBI-ului românesc” au fost decorați de spionajul american, CIA. Dincolo de această suprarealistă decorare a contraspionajului de către spionajul unei puteri străine, fie ea și partener strategic, este limpede că șefii serviciilor din cele două state sunt ”like minded”. Prin urmare, de ce evoluțiile din SUA, precum analizele care îi considera potențiale amenințări pe cei care au opinii diferite de cele oficiale sau ale presei de mainstream, nu ar avea loc în curând și în România?

Cum ar fi tratat cazul Caracal sub o legislație precum cea sugerată de FBI? Simplu, ar fi urmăriți, interceptați și anchetați toți cei care cred în existența unei rețele de trafic de ființe umane, în posibila implicare a unor oficiali ai statului, etc.

Tot ce spun guvernul și serviciile trebuie acceptat

Ceea ce face FBI, intenționat sau nu, este să definească un conspiraționist ca persoana care se îndoiește de validitatea explicațiilor oficiale. ”Cu alte cuvinte, este o modalitate de a împiedica orice tragere la răspundere a guvernului și a agențiilor sale”. ”Tot ce spune guvernul, indiferent că este evident sau este o minciună, trebuie să fie acceptat ca un fapt, altfel esti pus pe lista celor monitorizați sau pe lista celor ce pot fi arestați preventiv. În fapt, documentul FBI reduce Primul Amendament, libera exprimare, la dreptul de a repeta explicațiile oficiale sau dominante. Orice alt discurs este conspiraționist și poate duce spre zona infracțională”, scrie Paul Craig Roberts.

Teorii conspiraționiste ”îngrijorătoare” în viziunea FBI

Un apendice al documentului FBI enumeră câteva teorii ale conspirației care sunt considerate îngrijoratoare.

Teorii antiguvernamentale

  • NWO: un grup de elite internaționale care controlează guvernele, industria și organizațiile de presă, instigă la războaie, organizează evenimente secrete și manipulează economiile cu scopul de a stabili ordinea globală.
  • ONU: ONU este folosită de o cabală pentru a eroda suveranitatea SUA, pentru a reduce libertățile individuale și pentru a aduce trupe străine pe teritoriul american cu scopul de a înlocui democrația cu tirania globală.
  • Operatiuni sub drapel fals: Versiunea oficială privind un atac terorist sau crime în masă este o minciună, pentru că, în realitate, atacurile au fost comise de guvern, pentru a justifica noi limitări ale libertăților individuale.

Teorii bazate pe identitate

  • Guvernul controlat de sioniști: agenții evrei controleaza guvernele statelor vestice și conspiră pentru a obține dominația globală.
  • Islamberg: mica comunitate musulmană de lângă Hancock, New York, cunoscută drept Islamberg, este o tabără terorista de instrucție, iar locuitorii care vor să treacă drept musulmani pașnici sunt islamisti radicali, o celulă teroristă în adormire.

Teorii politice

  • Pizzagate: înalți oficiali din Partidul Democrat sunt sau au fost implicați într-o rețea de trafic de copii și pedofilie cu sediul în pizzeria Comet Ping Pong din Washington DC.
  • QAnon: un oficial guvernamental anonim cunoscut drept ”Q” postează online informații clasificate, pentru a dezvălui cum președintele Trump acționează pentru demantelarea unei conspirații a ”statului profund” și a elitelor globale implicate într-o rețea de trafic de copii și pedofilie.

Guvernele ce se îndoiesc de analizele serviciilor devin ele însele ”suspecți”

Dacă actualele evoluții legislative din SUA vor continua pe aceeași linie a pedepsirii ”amenințărilor comportamentale” și dacă se vor înmulți analizele FBI precum cea de mai sus, cetățenii principalului partener strategic al României care acordă atenție unor teorii precum cele de mai sus s-ar putea vedea trecuți pe lista amenințărilor la adresa SUA și ar putea fi trimiși în justiție pentru ceea ce cred, pentru că se îndoiesc de versiunile oficiale sau ale presei dominante.

 

Atrage atenția un fapt – de pe lista teoriilor conspirației considerate îngrijorătoare de FBI lipsesc acțiunile și teoriile lansate de Antifa, mișcarea radicală de stânga implicată în nenumărate proteste violente îndrepatate împotriva guvernului american actual. Antifa este o mișcare atat antiguvernamentală, cât și violenta, dar nu e trecută pe lista îngrijorărilor FBI.

Să mai mire atunci dacă, în cazul potențialelor ciocniri dintre forțele de ordine și manifestanții antiguvernamentali din România, nu vor exista decât unii și aceiași suspecți de serviciu – guvernanții care au opinii contrare celor ale presei dominante și ale omologilor FBI de la București?”[1]

SURSE

  1. https://www.cotidianul.ro/o-invitatie-deschisa-la-tiranie-din-partea-serviciilor
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...