Fenomen Tunguska pe cerul Romaniei: un corp misterios a explodat deasupra Romaniei luminand cerul ! Fenomenul este aproape ca cel intamplat in Tunguska (Rusia) in 1908, dar neavand acelasi impact !

Distribuie!by La data de 7 ianuarie 2015, ora 03:05:50, ora Romaniei, a avut loc un fenomen spectaculos, ce a putut fi observat pe intreg teritoriul Romaniei, de catre cei care nu dormeau la acea ora. Martorii acestui incident descriu ca a avut loc o explozie puternica, ce le-au zguduit casele, […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La data de 7 ianuarie 2015, ora 03:05:50, ora Romaniei, a avut loc un fenomen spectaculos, ce a putut fi observat pe intreg teritoriul Romaniei, de catre cei care nu dormeau la acea ora. Martorii acestui incident descriu ca a avut loc o explozie puternica, ce le-au zguduit casele, urmata de o lumina puternica deasupra Romaniei.

meteorit_32792000

meteorit_45954200

Imagine luata ca si captura dintr-un videoclip filmat in Brazilia !

 

Romania TV a prezent toate aceste aspecte:


“Un meteorit ar fi explodat miercuri dimineaţă deasupra României. Martorii acestui ciudat incident spun ca bubuitura a fost atât de puternică încât casele s-au mișcat ca la un cutremur de intensitate medie. “În jurul orei 3.00 dimineață am fost trezit de o bubuitură puternică ce a zguduit întreaga casă, geamurile zdrăngănind. Imediat pe cer a apărut o lumină puternică ce a luminat totul ca ziua. Ciudat este că cerul era senin în acel moment și nu se pune problema ca să fi fost un tunet urmat de fulger așa cum se întâmplă în mod obișnuit vara. Aici avem de a face cu un eveniment de alta natură”,crede Ticuța Pisaroschi, din Vintileasca, potrivit Monitorul de Vrancea.

Bubuitura a fost auzită de aproape toți locuitorii comunei Vintileasca, dar nu numai. “‎Am fost trezit din somn de o lumină puternică de culoare alb gălbuie și de o bubuitură foarte mare. Tunetul a venit dinspre Vintileasca, iar zgomotul a fost atât de puternic încât s-a mișcat becul din cameră, iar ferestrele au zdrăngănit”, spune și Ionel Neacșu din satul Dumitrești-Pod. Bărbatul susține că o persoana din satul După Măgura, comuna Vintileasca, a văzut “o pară de foc” care a căzut într-o zonă împădurită numită “Dealu Roșu”. “Dimineața am plecat cu autobuzul la Focșani iar o persoană din satul După Măgura mi-a spus că în momentul în care a trecut pe lângă biserica din Vintileasca a văzut trecând ca o para de foc către Dealu Roșu unde a și bubuit”, a spus Ionel Neacșu.

Un alt localnic, Ion Țuțui din Vintileasca, spune: “Am fost trezit de un bubuit puternic care a zguduit casa ca la un cutremur puternic. Apoi pe cer a apărut o lumină puternică, de parcă ar fi fost mai multe fulgere simultan, numai că nu au fost fulgere. “.

În anul 2013, un meteorit s-a prăbuşit într-o localitate din Rusia. Meteoritul a avut un diametru de circa 15 metri şi o greutate aproximată de 7.000-10.000 de tone iar dupa prabusire a produs pagube in alte 5 localitati. Cel puţin 950 de persoane, dintre care peste 80 de copii, au fost rănite de cioburile de geamuri sparte sau de obiecte deplasate de unda se şoc în urma căderii.”[1]

Nici cei care se ocupa de monitorizarea meteoritilor nu stiu ce a fost !

“Ora 11.30:

Lumina a fost văzută în mai multe oraşe din ţară, iar câteva camere de supraveghere din Obrejiţa, judeţul Vrancea au înregistrat ciudatul fenomen.

UPDATE ora 13.15:

Un fenomen similar unui meteor, produs deasupra României în noaptea de marţi spre miercuri, a generat păreri împărţite în rândul specialiştilor, preşedintele ROSA declarând pentru MEDIAFAX că nu ştie dacă a fost un meteorit, în timp ce un oficial al Observatorului Astronomic a confirmat supoziţia.

În noaptea de marţi spre miercuri, la serviciul 112 Buzău au fost înregistrate patru apeluri de la persoane care au spus că au văzut o lumină pe cer, urmată de un zgomot puternic, potrivit unei declaraţii pentru MEDIAFAX a purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu.

Potrivit sursei citate, apelurile au venit de la persoane din localităţile Pârscov, Râmnicelu, Cernăteşti şi Beceni, între orele 3.15 – 3.31. Potrivit lui Prahoveanu, fenomenul a fost sesizat inclusiv de angajaţii ISU care lucrau la dispeceratul instituţiei în acel moment.

În acest context, specialiştii în domeniu au vorbit pentru agenţia de presă MEDIAFAX despre fenomenul care s-ar fi înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri în anumite zone din România.

“Nu ştiu dacă este vorba de un meteoroid”, a spus preşedintele Agenţiei Spaţiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso. “Din ce am văzut, pur şi simplu a fost o lumină. O astfel de lumină poate fi produsă de un joc de artificii mai intens sau de o rachetă militară, rachetă de iluminat”, a spus Piso.

El a precizat că nu există în acest moment alte informaţii, precizând că lipsa unui zgomot “exclude ideea unei explozii de tip meteoroid”. Întrebat dacă ar fi trebuit să se audă un zgomot chiar şi în cazul în care meteoroidul ar fi fost de mici dimensiuni, Piso a spus că ar fi trebuit să se audă “cât de cât, dacă ar fi fost o explozie”.

“Noi nu avem aici nicio raportare de astfel de obiecte. În Europa, nu există o reţea foarte consecventă pentru astfel de meteoroizi mici, care să urmărească acest lucru. În Statele Unite există, iar NASA, în noaptea de 5 spre 6 la ei, a observat 34 de astfel de fenomene şi este o situaţie normală. din acestea 34 6 sunt cunoscute, adică meteoriţi care vin din Leo Minor, Bootes, din Hydra, constelaţiile respective, dar restul de 28 sunt, cum se spune, mai sporadici, adică pietricele care ard pur şi simplu”, a spus Ioan Piso.

Întrebat dacă ar putea fi printre cei 28 şi cel din România, acesta a spus că nu crede, precizând că “nu s-a auzit nimic”. De asemenea, Ioan Piso a spus că nu se poate confirma un astfel de lucru pentru că nu a fost însoţit de zgomot, iar acest fapt exclude o dimensiune mare. “Dacă dimensiunea nu este mare, atunci obiectul a ars complet şi nu lasă urme, iar confirmările sunt la nivel de amatori sau de Google, ceea ce, pentru noi, nu are importanţă”, a spus acesta.

“Nu ştiu dacă a fost, dacă nu am informaţii. (…). Instrumentele de măsură îţi dau capabilitatea să monitorizezi ceva până la o anumită importanţă, este mai mic decât acea importanţă pe care o atribuim în acest moment”, a spus Ioan Piso.

Pe de altă parte, Adrian Şonka, coordonatorul Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti, întrebat dacă este vorba despre un meteor care a explodat deasupra României, a declarat pentru MEDIAFAX: “Da, este un meteor”.

“Am văzut filmul care a fost pus pe internet şi, în afară de faptul că se vede o lumină care circulă foarte repede, ceea ce înseamnă o stea căzătoare, pentru că avioanele şi elicopterele nu circulă atât de rapid, se vede şi reflexia lui în luneta maşinii. Se vede clar forma unui meteor. Atunci când un meteor, însemnând o dâră luminoasă pe cer, e foarte strălucitor, spunem că avem de a face cu un bolid. (…) Ideea este că la aceste obiecte, cu cât este mai mare strălucirea, cu atât e mai mare obiectul care intră în atmosferă şi produce dâra luminioasă”, a spus Şonka.

De asemenea, el a precizat că, probabil, a fost un obiect de la zeci de centimetri până într-un metru, maximum doi metri. “Nu putem spune exact dacă nu avem o dâră luminoasă văzută clar”, a completat acesta.

“Efectele calculate ar putea exista numai dacă obiectul ar fi fost foarte mare, noi ştim că, dacă obiectul este mititel, atunci când vedeţi izbucnirea aceea finală, îl vedeţi cum se fragmentează şi se produc bolizi mai mici. Ideea este că, dacă obiectul ar fi mai mare, de vreo cinci metri, ar rămâne pietricele, roci care ar cădea pe pământ, dar ar fi mititele”, a mai spus Şonka.

El a spus că, în mod normal, “mai mereu ar trebui să vedem bolizi”, precizând că “în fiecare zi intră în atmosferă foarte multe obiecte care se rotesc în Sistemul Solar”. “Numai că Pământul este foarte mare şi, dintr-un loc anume, de unde stăm noi, de exemplu, vedem rar astfel de lucruri, de câteva ori pe an. Nu este extraordinar (fenomenul, n.r.) aşa cum l-au făcut cei de la televizor, dacă vă uitaţi pe internet o să vedeţi multe fenomene de genul acesta”, a spus acesta, completând că este un fenomen “frumos”.

“Am văzut o stea căzătoare, poate ne atrage şi nouă atenţia înspre cer că poate vine ceva mult mai mare”, a precizat acesta. Întrebat de ce nu a putut fi observată apropierea acestui meteor de Pământ, Şonka a spus că a fost vorba de un obiect “foarte, foarte mic”. “Aceştia nu se pot vedea în mod normal prin telescop. Ei sunt luminoşi când intră în atmosferă, dar acolo când sunt în spaţiu nu reflectă foarte multă lumină”, a declarat acesta.

UPDATE ora 15.35:
Preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori, Valentin Grigore, a declarat pentru MEDIAFAX că fenomenul a fost provocat de topirea unui corp meteoritic care a ajuns în atmosfera terestră.

“Din înregistrările pe care le avem, precum şi pe baza declaraţiei martorilor, vorbim de apariţia pe cerul României a unui corp meteoritic mai mare, care s-a topit şi a explodat în atmosferă. Aceste fenomene nu sunt rare, însă apariţia unui bolid mai mare este într-adevăr ceva mai rar. Estimez că bolidul a avut un diametru de circa 2 metri şi că acesta s-a aprins la circa 80 de kilometri altitudine şi după câteva zeci de kilometri a explodat. Fenomenul a avut loc în zona central-estică a României, dacă vor apărea alte înregistrări, vom putea efectua calcule în zilele următoare pentru a vedea unde ar fi căzut bolidul în cazul în care nu ar fi explodat”, a declarat Valentin Grigore.”[2]

Sa-i spuna cineva Presedintului Agentiei Spatiale Romane (ROSA) ca obiectul care a provocat luminarea cerului, a si explodat, nu degeaba oamenii din Focsani au fost speriati de incident. Ca de fiecare data, tot felul de habarnisti care trebuie sa aiba grija de noi. Baza pe care noi trebuie sa ne-o punem este in martorii oculari, caci acestia spun de cele mai multe ori adevarul.


Fenomenul Tunguska din Rusia !

Nu degeaba am folosit in titlu expresia “Fenomen Tunguska”, caci totul este aproape identic ca in fosta regiune Tunguska, acum devenita Tinutul Krasnoiarsk. Fenomenul Tunguska a avut loc la data de 30 iunie 1908, la ora locala 07:14, reprezentand si astazi un mister deplin fata de ceea ce a fost. Oficial se spune ca enorma explozie a avut loc din cauza unui meteorit mare ori a unui fragment dintr-o cometa.

Wikipedia descrie acest eveniment, care a fost de 1.000 de ori mai puternic decat bomba atomica de la Hiroshima si Nagasaki:

“Numărul de articole de specialitate privind explozia de la Tunguska din 1908 poate fi estimat la aproximativ 1.000 (în principal în limba rusă). Mulți oameni de știință au participat la studierea fenomenului de la Tunguska, cei mai renumiți fiind Leonid Kulik, Evgheni Krinov, Kirill Florenski, Nikolai Vasiliev și Wilhelm Fast.

Deși meteoritul sau cometa mai degrabă a explodat în aer decât să lovească suprafața, acest eveniment este menționat în continuare ca un impact. Estimările privind energia exploziei se încadrează între 5 și 30 megatone de TNT (21–130 PJ),[5][6] aproximativ egală cu energia bombei termonucleare americane Bravo testată pe 1 martie 1954. Energia exloziei a fost de circa 1.000 de ori mai puternică decât bomba atomică de la Hiroshima, Japonia, și aproximativ o treime din puterea eliberată de bomba țarului, cea mai mare armă nucleară detonată vreodată.[7]

Explozia a scos din rădăcini peste 80 de milioane copaci aflați pe 2150 kilometri pătrați. Se estimează că unda de șoc a exploziei ar fi măsurat 5.0 grade pe scara Richter.[8] O explozie de această amploare este capabilă să distrugă o zonă metropolitană mare.[9] Această posibilitate a dus la inițierea discuțiilor privind strategiile de apărare anti-asteroid. Evenimentul de la Tunguska este cel mai mare eveniment de impact asupra scoarței terestre, în istoria recentă a Pământului.”[3]

VIDEO cu fenomenul inregistrat din mai multe zone din tara si din strainatate !

SURSE

1. http://www.romaniatv.net/meteorit-deasupra-romaniei-locuitorii-unei-comune-din-vrancea-ingroziti-video_193806.html

2. http://www.descopera.ro/dnews/13752149-explozie-puternica-pe-cerul-romaniei-care-este-explicatia-video

3. http://ro.wikipedia.org/wiki/Fenomenul_Tunguska

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro