Festivalul „Untold” – simbolistică ocultă

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„A început Festivalul „Untold” la Cluj, „capitala Nopții și a Magiei”. Simbolistică cu tentă anti-creștină la ediția din 2017? Iată faptele

Joi,3 august, la Cluj Napoca a început a treia ediție a Festivalului Muzical cunoscut sub numele de „Untold”. Anul trecut, în aceeași perioadă, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, făcea acuzații senzaționale, afirmând că respectivul festival este „poarta Antihristului”, prin tot ce reprezintă.


Am căutat să vedem dacă afirmațiile fostului lider PNL Cluj sunt bazate pe adevăr. Astfel, chiar numele festivalului, „Untold”, care înseamnă „nespus”, „nerostit”, ar trebui să ridice semne de întrebare.
Teologul greco-catolic Bogdan Duca spune că în tradiția creștină, diavolului nu i se spune pe nume, pentru a nu fi invocat.
„E o tradiție orientală foarte veche, o găsim și la egipteni, conform căreia atunci când chemi numele unui zeu sau duh, acela va veni.Numele său real e echivalent cu invocarea”, ne-a declarat Bogdan Duca.
În ceea ce privește povestea din spatele festivalului, se pot observa foarte multe referințe la magie. După cum se știe, în creștinism, magia este asemuită cu adorarea diavolului. Sfântul Nicodim Aghioritul atrăgea atenția că nu există magie bună sau magie rea: „Deci, nu te amăgi, creștine, îți spun că nici lupul nu devine vreodată oaie, conform zicătorii, nici diavolul nu devine vreodată doctor și mai ușor ar putea să înghețe focul și să ardă zăpada decât să vindece cu adevărat diavolul, deoarece este întotdeauna neputincios; și dacă am presupune că ar putea să te vindece trebuie să cunoști că nu vrea aceasta deoarece sănătatea omului este un lucru bun, ori diavolul urăște întotdeauna cele bune, de aceea se numește urâtor de bine.”
În prezentarea de pe siteul oficial, vremurile în care „oamenii încă mai credeau în magie” sunt prezentate luminos. În videoclipul oficial de promovare al festivalului, patru tineri aleargă prin pădure, iar o fată găsește o carte – CARTEA (Biblie înseamnă literal, Cartea) – la baza unui copac.  De asemenea, povestea îl are în centru pe Marele Vrăjitor, care are „o forță supranaturală absolută, fiind singurul care poate controla poarta dintre cele două lumi, lumea reală și cea a imaginației. În 2017, Vrăjitorul aduce un simbol al protecției în lumea noastră, Dragonul, un personaj care s-a arătat prima oară oamenilor acum mii de ani, când oamenii încă mai credea în magie”.

Caracterul religios al narațiunii este evident: Vrăjitorul – simbol al răului în creștinism – este asemuit cu Dumnezeu. Iar acesta re-aduce, în 2017, pe cel pe care l-a arătat lumii acum „mulți, mulți ani”. Povestea seamănă leit cu revelarea lui Iisus Hristos de către Dumnezeu Tatăl. După cum se știe, porumbelul este forma în care s-a arătat Duhul Sfânt la Botezul lui Hristos, semnul prin care ceilalți l-au cunoscut că este Mântuitorul. În cazul Untold, porumbelul este înlocuit de Dragon, simbol negativ în creștinism, fiind faimoasă icoana Sfântului Gheorghe biruind diavolul sub formă de balaur. Tot pe dragon îl ucide și Sfântul Dimitrie.

 
Conform organizatorilor, în cazul Untold, Dragonul reprezintă speranța, chemată chiar din ceruri de către Vrăjitor, într-o noapte de august „cu lună plină”, într-o pădure „fermecată”.
Dragonul este „simbolul luminii, purtătorul adevărului și protectorul vieții. Singurul care știe adevăratul nume al lucrurilor”. În Evanghelia după Ioan, capitolul 8, versetul 12, Iisus Hristos spune: „Eu sunt lumina lumii”. Iar la Capitolul 14, versetul 6, Hristos zice: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine”. Asemănările sunt izbitoare și nu mai necesită comentarii.
Ca și Hristos și dragonul Untold își alege ucenici, cărora „le-a dăruit pietre puternice pentru a le folosi cu înțelepciune în bătălie”.
În continuare, prezentatorul spune că împreună – cei care vor veni la festival – vor dezlănțui puterile din pietrele dăruite de Dragon ucenicilor săi și „vom activa magia”.
„Acum, și tu poți primi darurile Dragonului. Tot ce trebuie să faci este să crezi!”, clamează prezentatorul, AICI. Este greu de crezut că atâtea detalii s-au strâns întâmplător, într-un singur concert.
În prezentarea ediției din 2016, se vorbește despre „comuniunea dintre oamenii nerostiți și binecuvântările lunii și energia lumii nevăzute”. Din 2016 s-a adoptat și sloganul, „Untold, capitala nopții și a magiei”, în 2015 festivalul fiind pus sub semnul mult mai blândei povești populare despre Prâslea cel Voinic, personaj pozitiv al mitologiei românești.
Sfântul Ioan Gură de Aur spunea într-una dintre omiliile sale: „Firea demonului este să facă zarvă și să pricinuiască nebunie și mult întuneric,  în timp ce lui Dumnezeu îi e propriu a ne lumina și a ne învăța cu înțelepciune: toate câte se cuvine să le facem”.
Într-un articol din Cotidianul, Radu Hadârcă face o analiză aprofundată a simbolismului asociat festivalului Untold, afirmând fără ocolișuri că este vorba despre „un megashow dedicat forțelor malefice”.
Festivalul se încheie pe 6 august.”[1]

Festivalul Untold este plin de simbolism ocult negativ. Cei care au studiat ocultismul, inteleg ca aceste simboluri nu au o conotatie pozitiva. Dragonul nu a avut niciodata o simbolistica pozitiva, el fiind asociat cu partea negativa, cu diavolul, cu satana.

De asemenea, Dragonul este un simbol al reptilienilor, un subiect despre care a scris pe larg scriitorul britanic David Icke in cartile sale „Secretul Suprem” si „Copiii Matricei”. SUA si UE sunt invadate de ocultism si de magie neagra. Exista organizatii sataniste precum „Skull and Bones”, „Clubul Bohemian”, „HellFire Club”, „Templul lui Seth”, „Biserica Satanei” si altele, al caror rol este acela de a crea o societate depravata, fara valori morale, fara spiritualitate. Istoria satanismului este una complexa si incepe din perioada sumeriana, fiind o religie a reptilienilor Anunnaki.


Zeii carora le erau inchinate sacrificiile umane sunt, de fapt, reptilienii Anunnaki. Ritualurile de magie neagra au loc si astazi, iar un exemplu concret in acest sens este Clubul Bohemian, care se intalneste anual pe 21-22 iulie in Padurea Bohemian.

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/stiri-social/A-inceput-Festivalul-%E2%80%9EUntold-la-Cluj-%E2%80%9Ecapitala-Noptii-si-a-Magiei-.-Simbolistica-cu-tenta-anti-crestina-la-editia-din-2017-Iata-faptele-145184
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...