Fidel Castro, 11 septembrie 2007: „SUA au înșelat lumea în legătură cu 11 septembrie”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Fidel Castro a acuzat marti Washingtonul ca a inselat lumea si ca a ascuns adevarul in legatura cu „ceea ce s-a intamplat cu adevarat” in timpul atentatelor din 11 septembrie, intr-un articol publicat cu ocazia celei de a sasea comemorari a tragediei, transmite AFP.

„Astazi (marti – n.red.) se implinesc sase ani lungi de la acest episod dureros. Am aflat ca a existat o dezinformare deliberata. Cel mai dramatic este, fara indoiala ca nu vom sti niciodata ceea ce s-a intamplat cu adevarat”, considera Castro.


Sub titlul „Imperiul si Minciuna”, el prezinta o serie de informatii care, din punctul sau de vedere, infirma versiunea americana a evenimentelor – in special atacul vizand Pentagonul. „Am fost mintiti, ca toti locuitorii planetei”, a spus el.

„Studiind impactul unor avioane, similare celor care au intrat in Turnurile Gemene, care s-au prabusit accidental in zone dens populate, se desprinde concluzia ca nu un avion s-a prabusit peste Pentagon”, a spus Castro, citat de Reuters. „Numai un proiectil ar fi putut provoca gaura rotunda care ar fi fost facuta de avion”, a adaugat el.


Potrivit AFP, Fidel Castro subliniaza si ca nimeni nu a spus ca, in ziua atentatelor, „in subsolul Turnurilor Gemene se aflau depozitate aproximativ 200 de tone de aur si ca a fost dat ordinul de a deschide focul asupra oricui incearca sa intre cu forta”.

Articolul presedintelui intervine in conditiile in care autoritatile cubaneze au hotarat ca postul national de televiziune sa difuzeze luni seara un documentar care se concentreaua pe „teoriile unui complot” american in 11 septembrie 2001, in special pe cea a jurnalistului francez Thierry Messian, care neaga atacul vizand Pentagonul.

Castro a amintit ca Havana a oferit Washingtonului ajutor medical dupa atentate si ca, anterior, Cuba il avertizase pe presedintele Ronald Reagan in legatura cu pregatirea unui atentat.

In replica, Washingtonul a „elaborat sute de planuri pentru a-l elimina”, se plange presedintele cubanez.”[1]

SURSE

  1. http://m.ziare.com/international/fidel-castro-sua-au-inselat-lumea-in-legatura-cu-11-septembrie-130407-font1
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...