Figurinele cu reptilieni, vechi de 7.000 de ani, din Ubaid

Distribuie!

„Misterul nerezolvat al figurinelor cu reptilieni vechi de 7.000 de ani din Ubaid

Descoperirile arheologice din ultimul secol ne arată clar că reptilienii au fost venerați în trecutul îndepărtat al omenirii. Potrivit unor cercetători faimoși, ei încă ne supraveghează sau chiar ne conduc din umbră, mai exact spus din interiorul pământului.


Arheologia oficială din zilele noastre apreciază că civilizația umană a luat naștere undeva în Irak, mai precis în Mesopotamia străveche, unde a înflorit măreața civilizație a sumerienilor. Dar o descoperire arheologică făcută la situl de la Al-Ubaid bulversează tot ceea ce știm: au fost găsite artefacte pre-sumeriene vechi de 7.500 de ani, întruchipând figuri umanoide cu aspect reptilian.

Cultura Ubaid este o cultură preistorică din Mesopotamia, datată între anii 4.000 și 5.500 î.Hr. Similar sumerienilor, originile poporului Ubaid sunt necunoscute. S-a dedus totuși că trăiau în sate dezvoltate, cu case făcute din lut. Au dezvoltat arhitectura, agricultura și susțineau adevărate ferme cu ajutorul unui sistem de irigații.


Arhitectura așezărilor includea case mari în formă de T, curți deschise, străzi pavate, precum și un anumit echipament de procesare a hranei. Unele dintre aceste sate au început să se dezvolte în orașe, în care au fost construite temple și clădiri monumentale. Astfel de așezări au existat la Eridu, Ur și Uruk, siturile principale ale civilizației sumeriene. Potrivit textelor din Sumer, Ur era considerat primul oraș-cetate.

Principalul sit unde au fost găsite artefacte neobișnuite cu caracteristici reptiliene se numește Al-Ubaid. Dar figurine similare au fost identificate și în Ur și Eridu. Situl de la Al-Ubaid este o movilă relativ redusă ca dimensiuni, de aproximativ jumătate de kilometru în diametru și doi metri înălțime. Situl a fost excavat de renumitul arheolog Harry Reginald Hal în anul 1919.

Figurinele descoperite reprezintă femele și masculi reptilieni în diferite posturi. Unele poartă un fel de coif și au un fel de armură pe umeri. Alte personaje sunt reprezentate cu un sceptru în mână, un posibil simbol al justiției sau al statutului de conducător. Deși fiecare piesă are o postură diferită, cea mai bizară pare să fie cea a unei femei reptiliene ce ține la piept un bebeluș reptilian pe care îl alăptează.

Toate au capetele alungite, ochi în formă de migdală, fețe care se îngustează și nas specific șopârlelor.

Totul rămâne încă învăluit în mister. Este greu de interpretat ce și mai ales cine au fost respectivele personaje în realitate. În orice caz, potrivit arheologilor, obiectele descoperite nu par să fi avut vreun rol ritualistic, ci desemnează scene din viața reală a unor ființe foarte importante pentru vechiul popor Ubaid.

Pe de altă parte, șarpele este un simbol puternic, folosit de multe societăți pentru a reprezenta diferite zeități. Ce conexiune există oare între simbolul șarpelui și aceste reprezentări ale reptilienilor? Pentru moment, numeroase întrebări rămân fără răspuns.”[1]

Va recomandam sa cititi:

Familiile regale – fiii zeilor Anunnaki

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=16601
  2. Foto: yogaesoteric.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...