Fiinţa umană – oglinda universului

Distribuie!

„Mantra-ele nu sunt, aşa cum se crede uneori în mod greşit, formule magice a căror forţă permite sfidarea legilor naturale şi care, pronunţate cu voce tare, pot să producă oricând miracole. Ele sunt sunete – sau formule sacre – care, direct sau indirect, sunt asociate cu controlul prana-ei sau energiei vitale a corpului, acţionând astfel în calitate de factor dinamizant al forţei latente a fiinţei umane.

Efectul unei mantra este mai puternic decât o simplă evocare a unei imagini concrete sau a unui simbol. Mantra trezeşte în fiinţa aspirantului o atitudine corespondentă, precum şi toate calităţile asociate acelei puteri sau forţe subtile cosmice, la nivelul microcosmosului uman. Prin folosirea sistematică a unei mantra-e devenim astfel o reflectare perfectă a armoniei universului.


„Ceea ce este sus (în Macrocosmos) este precum ceea ce este jos (în microcosmosul fiinţei noastre). Iar ceea ce este jos (în microcosmosul fiinţei) este precum ceea ce este sus (în Macrocosmos) pentru a desăvârşi miracolul Totului”, se spune în străvechea Tablă de Smarald a lui Hermes Trismegistos.”[1]

SURSE


  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4673
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...