Fizica Cuantica sustine ca sufletul calatoreste spre un alt univers dupa moartea fizica ! Karma si reincarnarea sunt doua doctrine filosofice ce demonstreaza asta !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Fizica Cuantica, alaturi de Parapsihologie se axeaza pe cercetari, ce si astazi nu sunt luate in seama de multi oameni, in speta cei dogmatici, religiosi. In articolul de fata, se vorbeste despre „migratia” sufletului in alt univers, unde va sta pana cand va reveni la reincarnare. Potrivit stiintelor ezoterice si filosofice antice, sufletul omului, nu moare odata cu corpul fizic, acesta supravietuind.

Biocentrism - sufletul se duce intr-o alta dimensiune

Tot cartile ezoterice mai spun ca, sufletul, dupa ce iese din corp, in urma mortii propriu-zise, ajunge intr-o Matrice, definita drept Cronica Akasha (despre care scrie si Rudolf Steiner), unde sta intre 50-200 de ani pamanteni, urmand ca dupa sa revina la reincarnare. Aici, isi face simtita prezenta karma (legea cauza-efect), iar in functie de faptele din ultima viata, omul va avea o viata urmatoare, buna, fericita, luminoasa, ori dimpotriva rea, trista si dureroasa.


Site-ul e-dimineata.ro dezvolta pe larg aceste aspecte ale pastrarii Constiintei, dupa moarte, prin stiinta Biocentrismului:

„O carte publicata recent in Statele Unite ale Americii, cu titlul “Biocentrism: Cum Viata si Constiinta sunt fundamentale pentru intelegerea naturii Universului”, a starnit o serie de controverse pe internet. datorita continutului sau. Autorul acestei publicatii, omul de stiinta Robert Lanza, sustine ca viata nu se termina atunci cand sufletul paraseste corpul fizic, ci ca viata este vesnica. Robert Lanza nu are nici o umbra de indoiala ca acest lucru este adevarat.

Lanza este un expert in domeniul medicinei regerative si este directorul stiintific al “Advanced Cell Technology Company”. Inainte, Lanza a fost cunoscut pentru cercetarile sale extinse asupra celulelor stem si a fost, de asemenea, renumit pentru mai multe experimente efectuate cu succes in domeniul clonarii unor specii de animale pe cale de disparitie.

Nu cu mult timp in urma, omul de stiinta a devenit din ce in ce mai implicat in domeniul fizicii, mecanicii cuantice si al astrofizicii. Acest amestec exploziv de cunostinte a dat nastere unei noi teorii, teoria biocentrismului, o teorie in care Lanza continua sa aiba incredere si in ziua de astazi.

Teoria biocentrismului sustine ipoteza potrivit careia moartea pur si simplu nu exista. Din cate spune el, aceasta este o iluzie care apare in mintile oamenilor cauzata de identificare oamenilor cu propriul lor corp. Acestia, spune Lenza, cred ca disparitia corpului lor va cauza in consecinta si o disparitie a constiintei. De fapt, constiinta exista in afara barierelor spatio-temporale, aceasta avand posibilitatea de a exista oriunde, atat in interiorul corpului fizic cat si in afara lui. Aceasta teorie este intr-o mare masura similara cu unul dintre principiile de baza ale mecanicii cuantice care precizeaza ca o anumita particula poate fi prezenta oriunde si un eveniment se poate intampla de mai multe ori in nenumarate variante, simultan.

Lanza considera ca mai multe universuri pot exista simultan. Aceste universuri pot contine mai multe tipuri de scenarii in desfasurare. Intr-un univers, corpul fizic poate sa fie mort, iar in altul, el poate continua sa existe, absorbind constiinta care a migrat catre acel univers.

Acest lucru sugereaza ca o persoana care a murit, nu ajunge in rai sau in iad, dar intr-o lume similara cu cea in care la un moment dat a locuit, dar de aceasta data in viata. De asemenea, Lanza sugereaza ca acest proces se repeta la infinit.
Mai multe universuri

Aceasta teorie datatoare de speranta, dar extrem de controversata a lui Lanza are foarte multi sustinatori si nu doar din randul persoanelor obisnuite, dar si in randul catorva oameni de stiinta foarte cunoscuti. Acestia sunt fizicienii si astrofizicienii, care tind sa fie de acord cu existenta unor lumi paralele si a unor universuri multiple. Acestia sunt de parere ca nu exista lege fizica cunoscuta care ar interzice existenta unor lumi paralele.

Primul dintre acesti oameni de stiinta a fost H.G. Wells, cel care a sustinut aceasta teorie in anul 1985, in cartea sa “Usa din Zid”. La 62 de ani de la publicare acestei carti, Hugh Everett dezvolta aceasta idee in teza sa de doctorat sustinuta la Universitatea Princeton. In teza sa, Everett sustine ideea potrivit careia in orice moment Universul se imparte in nenumarate alte universuri. In unele lumi exista posibilitatea sa stai cu o carte in mana, iar intr-un alt univers sa te uiti la televizor.

Factorul declansator al acestei divizari a Universului sunt actiunile noastre, a explicat Everett. Atunci ca facem unele alegeri, in mod instantaneu Universul se imparte in doua, acestea producand diferite versiuni ale rezultatului.

Ipoteza care sustine faptul ca universul nostru nu este singurul este si o ipoteza sustinuta de datele primite de la telescopul spatial Planck. Folosindu-se de acele date, oamenii de stiinta au reusit sa creeze cea mai exacta harta de pana acum a fundalului microundelor, asa-numita radiatie relicva cosmica de fond, care a ramas prezenta de la inceputul universului nostru. De asemenea, acestia au descoperit ca universul are o multime de adancituri intunecate, putand fi asemanate cu niste lacune sau gauri extinse.

Fizicianul Laura Mersini-Houghton de la Universitatea Carolina de Nord si colegii ei sustin ca “anomaliile microundelor de fond se datoreaza faptului ca Universul nostru este influentat de catre alte universuri existente in apropiere. In plus, am putea sa presupunem ca aceste lacune sunt un rezultat direct al atacurilor indreptate impotriva acestui univers de catre cele vecine.”
Sufletul

Exista o abundenta de locuri si de alte universuri spre care ar putea migra sufletul nostru dupa moartea fizica, potrivit teoriei neo-biocentrismului. Cu toate acestea, prima intrebare care apare este aceasta: “Sufletul exista?”. Profesorul Stuart Hameroff de la Universitatea din Arizona nu are indoieli cu privire la existenta sufletului etern. Mai mult decat atat, anul trecut acesta a anuntat ca a descoperit dovezi care atesta eternitatea constiintei.

Potrivit ipotezei lui Hameroff, creierul uman reprezinta computerul cuantic perfect, iar sufletul, sau constiinta, este o cantitate mare de informatii stocata la nivel cuantic. Aceasta poate fi transferata dupa moarte; informatia cuantica reprezentata de constiinta se uneste cu universul si exista acolo pe termen nelimitat. Diferenta dintre teoria biocentrismului a lui Lanza si cea a colegilor sai este ipoteza pe care o sustine acesta potrivit careia sufletul migreaza catre un alt univers.

Sir Roger Penrose, un fizician de origine britanica si expert in domeniul matematicii de la Oxford este un sustinator al acestei teorii si a gasit, de asemenea, dovezi ale unor conexiuni cu alte universuri.”[1]

Cat despre reincarnare, daca aceasta n-ar fi fost interzisa in cadrul celui de-al doilea Conciliu de la Constantinopole, din anul 553 e.n., condus de Imparatul Iustinian, am fi fost foarte departe astazi. Atunci, inainte de acel sinod ecumenic, Iustinian, se pregatea, ca si predecesorul sau Constantin cel Mare, sa spuna primilor crestini, ce au voie sa creada si ce nu. Cu cateva zile inainte de sinod, Iustinian a ordonat ca Papa Vigilius sa fie arestat, pentru a nu influenta sinodul, iar fata Papa, Conciliul a decis urmatoarele:


„Daca cineva isi manifesta credinta in fabuloasa poveste a pre-existentei sufletelor, dupa care urmeaza monstruoasa doctrina, atunci va fi ex-comunicat.”

De ce era atat de periculoasa aceasta doctrina, sustinuta de crestinii ariani (catari) ? Simplu, pentru ca omul ar fi inteles natura si scopul vietii sale si n-ar fi stat cu groaza, gandindu-se ca dupa ce va muri, va ajunge fie in rai, fie in iad, ambele doctrine fiind agresive, delirantice, ce au ramas, chiar si astazi, un model de propaganda in masa al „iubirii” lui Dumnezeu (Iehova, Eli, Adonai, Savaot si toti Elohimii).

SURSE

1. http://www.e-dimineata.ro/sufletul-calatoreste-espre-un-alt-univers-dupa-moartea-fizica/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...