Fizica cuantică: Viitorul influențează trecutul

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Oamenii de știință ar fi descoperit una dintre piesele lipsă a teoriei cuantice, fiind foarte importantă și neortodoxă,în acelaşi timp , în conformitate cu unele păreri. La urma urmei, nu auzim în fiecare zi că viitorul ar putea afecta trecutul, nu?

Conform unei teorii noi, revoluționare, viitorul poate afecta trecutul, adaugând, chiar mai mult mister pentru lumea deja enigmatică a mecanicii cuantice.


Se pare că, cu cât incercăm să facem mai multe săpături , cu atât mai complexă şi de neînţeles devine situaţia. Ca și când aceasta nu este deja destul de complicată.

Oamenii de știință încă nu îşi pot da seama de ceea ce se întâmplă și se luptă cu lumea cuantică doar la nivel teoretic. În lumea misterioasă a teoriei cuantice există un nivel teoretic numit încurcătură cuantică.


Einstein a vorbit despre ea, noi încă încercăm să înțelegem acest fenomen.

Potrivit multor oameni de știință, există câteva modalități pentru noi de a demonstra acţiunea la care Einstein face referire ca fiind „acțiune supranaturală la distanță“ și asupra căreia doi fizicieni au propus o nouă viziune, care ne- ar putea ajuta să descoperim misterele din spatele acestui efect cuantic,încă nedesluṣit.

Încurcătura cuantică este un fenomen fizic care are loc atunci când perechi sau grupuri de particule sunt generate sau interacționează în moduri astfel încât starea cuantică a fiecărei particule nu poate fi descrisă independent de celelalte, chiar și atunci când particulele sunt separate printr-o mare distanță , în schimb, starea cuantică trebuie să fie descrisă pentru sistem ca ṣi întreg

Cu toate acestea, nu există într-adevăr un mecanism care ar putea explica acest tip de influență, motiv pentru care fizicienii Matthew S. Leifer de la Universitatea Chapman si Matthew F. Pusey la Institutul Perimetru de Fizica Teoretica au oferit o alternativa pe care au numit-o „Retro – cauzalitate “,pentru a face acest lucru mai uşor de înţeles .

Practic, acești doi cercetători au aruncat o privire mai atentă la unele dintre multele ipoteze și teoria cuantică și au spus că, dacă am constatat că timpul a fugit în mod necesar într-un fel, orice măsurători efectuate la o anumită particulă ar putea fi un ecou înapoi în timp cât și înainte,în viitor . Complicat, nu?

Practic, „Retro-cauzalitatea “ indică faptul că o anumită particulă se poate deplasa înapoi prin timp, până la punctul în care este încurcată și îşi afectează partenerul de-a lungul drumului pe care îl parcurge .

Și Dr. Leifer Pusey a lucrat practic pe teorema lui Bell și a schimbat spațiul pentru timp , spunând că, dacă cineva poate dovedi că timpul ar trebui să meargă cu siguranță înainte, atunci Retro-cauzalitatea este o posibilitate demonstrabilă, ceea ce înseamnă că particulele cuantice ar putea călători înapoi în timpul care le afectează partenerul.

„Motivul pentru care credem că Retro-cauzalitatea este necesar a fi investigată este că acum avem o mulțime de rezultate de tip “no-go “ despre interpretări realiste ale teoriei cuantice, inclusiv Teorema lui Bell .Aceasta spune că orice interpretare care se potrivește în cadrul standard pentru interpretări realiste trebuie să aibă caracteristici care ar putea fi considerate nedorite . Prin urmare, singurele opțiuni par a fi acelea în care trebuie abandonat realismul sau în care trebuie să ieșim din cadrul standard realist , a spus Dr. Leifer.”

Acest lucru înseamnă că, atunci când un cercetător decide că vrea să măsoare o anumită particulă, această alegere poate influența proprietățile particulei în sine-sau chiar o particulă încurcată în trecut, ceea ce face „acțiunea la o distanță“, parte a definiției lui Einstein, inutilă.

Cu alte cuvinte, efectul încurcării devine o influență retrocauzală, așa cum explică The Futurism .

Vorbind la Phys.org, Dr. Leifer a spus: „Există un mic grup de fizicieni și filozofi care consider că această idee merită să fie urmărită, inclusiv Huw Price si Ken Wharton.

Retro-cauzalitatea poate oferi chiar o teorie cuantică mai bună, dar la fel ca multe alte teorii, aceasta include de asemenea o serie de ipoteze, fiind de remarcat să menționăm că acesta le include pe cele care reformulează drastic ideea de simetrie a timpului.

Singurele opțiuni par a fi de a abandona realismul sau de a ieși din cadrul realist standard , a explicat Leifer. „Abandonarea realismul este destul de popular, dar cred că aceasta îi ia științei din puterea sa explicativă și de aceea este mai bine să găsim conturi realiste acolo unde este posibil.“

„Nu există, conform cunoștințelor mele, un agrement general, stabilit de comun acord în interpretarea teoriei cuantice, care recuperează întreaga teorie și exploatează această idee. Este mai mult o idee pentru o interpretare în acest moment, deci cred că alți fizicieni sunt sceptici pe bună dreptate, iar nouă ne revine sarcina de a concretiza ideea. „”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/fizica-cuantica-viitorul-influenteaza-trecutul
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...