Florian Coldea consideră “Teoriile Conspirației” ca fiind “nocive”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La data de 30 octombrie 2016, Florian Coldea a scris un editorial in Revista Intelligence a SRI intitulat “Comunicarea serviciilor de intelligence. Sfârșitul tăcerii?!”. Florian Coldea este convins ca, la 11 septembrie 2001, turnurile WTC s-au prabusit din cauza avioanelor care au intrat ele.

Iata ce scrie Florian Coldea despre Edward Snowden, Wikileaks si Anonymous:


“5. Scurgerile de informații, transformate (uneori) în adevărate crize globale, manifestate prin inundarea lumii virtuale cu dezvăluiri precum cele făcute de Edward Snowden, cele din categoria Wikileaks – promovate, deseori agresiv, sub sigla Anonymous – ori altele asemenea lor, au alimentat certitudinea publicului că poate pătrunde dincolo de pragul care separa adresarea oficială a instituțiilor statului de aspectele neștiute ale activității guvernamentale în domeniul informațiilor, devoalând mijloace și metode ale activității serviciilor de informații, cu pagube deloc neglijabile pentru activitatea acestora. Aceste evenimente au determinat campanii mediatice agresive la adresa autorităților (a decidenților politici și a instituțiilor de intelligence), obligându-le la o serie de măsuri. Un rol central l-a avut comunicarea, fie că ne referim la cea internă (mai ales între diversele instituții de intelligence și comisiile de supraveghere și control, respectiv decidenții politici), fie mai ales cea adresată publicului larg, în sens justificativ, explicativ.”[1]

Iata ce scrie Florian Coldea despre “Teoria Conspiratiei” si conspirationisti:


“10. Nevoia de încredere a publicului în serviciile de intelligence constituie, în societățile democratice, ingredientul fără de care, pe termen lung, misiunea acestora poate eșua. Susținerea cetățenilor, sprijinul lor în eventuale situații de criză, participarea publicului la îndeplinirea dezideratului de securitate nu mai pot fi atinse, ca obiective, în lipsa unei comunicări profesioniste. În plus, tăcerea – fie ca exercițiu legitim profesional al serviciilor de informații, fie ca parte a cutumelor trecute – oferă un teren fertil pentru imaginația publicului. Patologiile suspiciunii erodează capitalul de încredere al unei societăți și sapă răni adânci în interiorul acesteia, nu doar între stat și comunitate, ci cu ramificații sociale și politice cărora cu greu le putem intui anvergura și consecințele. Serviciile de intelligence moderne au acceptat realitatea că, devenind mai deschise, pot limita forța nocivă a abordărilor conspiraționiste și pot astfel crește încrederea publică în propriile acțiuni.

Astfel, servicii secrete mai „comunicative” ar putea echivala cu o lume mai sigură. Cu cât acestea devin mai deschise, cu atât mai dificil le este conspiraționiștilor să inventeze „povești” și să alimenteze suspiciuni pe seama tăcerii.”[1]

Fostul sef operativ al SRI, Florian Coldea, a condus SRI-ul de la data de 1 august 2005 si pana la data de 17 ianuarie 2017, cand acesta si-a dat demisia ca urmare a dezvaluirilor lui Sebastian Ghita[2].

SURSE

  1. http://intelligence.sri.ro/comunicarea-serviciilor-de-intelligence-sfarsitul-tacerii/
  2. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21537428-coldea-demisionat-varful-sri-cele-mai-importante-momente-ale-carierei-lui-coldea.htm
  3. Foto: adevarul.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Starea de urgenţă din 2020, instituită sub pretexul "Covid-19", declarată neconstituţională în Spania
Israelul se scufundă tot mai mult în tiranie
În 2010, Ministerul Sănătății i-a mințit pe români că actorul Toni Tecuceanu a murit de gripă porcină pentru a-i determina să se vaccineze! Actorul Toni Tecuceanu a murit din cauza unei bacterii din spital!
Austria deportează masiv imigranții
Facebook a sters temporar o pagina de facebook dedicata Conspiratiilor, Religiei si Ezoterismului ! Exista un alt precedent periculos in Romania cand Facebook a sters pagini ateiste !
Un fost Ministru canadian al Apărării susține că Iluminații conduc lumea din umbră
Peste 31.000 de oameni de știință spun că încălzirea globală este o minciună
Crucea din Piața Unirii din București a fost profanată cu mesaje pro homosexualitate
Protest al bulgarilor impotriva infiintarii unei baze NATO in tara lor ! Bulgarii au luat atitudine anti-NATO si anti-UE, tocmai cei care doresc sa ne atraga intr-un razboi cu Rusia !
Olanda a devenit stat polițienesc: site-urile de socializare sunt monitorizate de către autorități
Bustul şi numele liceului "Mircea Vulcănescu" au fost salvate de furia "Elie Wiesel"
Microcipurile, semiconductorii, fibrele optice, laserul, multe aliaje noi de metale sunt, de fapt, toate, tehnologii refăcute prin inginerie inversă şi care au aparţinut OZN-urilor doborâte de către guvernul american. Conform declaraţiilor coroborate a zeci de martori, în perioada ianuarie 1947 – decembrie 1952, autorităţile SUA au reuşit să recupereze 16 nave extraterestre, dintre care unele s-au prăbuşit tocmai datorită armelor pământene
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...