Foreign Policy: “În Ucraina guvernul și oligarhii fură banii trimiși de FMI și occidentali”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Ucraina este în război cu Rusia – asta e clar. Cu toate acestea, în ciuda gravității amenințării din Est, nu Moscova este cel mai periculos dușman pentru ucraineni. Cei mai mari dușmani ar putea fi chiar propriii lideri sau, altfel spus, corupția care infestează fiecare aspect al guvernării, scrie revista americană Foreign Policy citată de RFI.

Este un sistem în care, de exemplu, fiul beat al unui oligarh poate rămâne liber dacă se întâmplă să calce cu mașina un cetățean obișnuit. Iar problema se tot agravează. Luna trecută, unul dintre cei mai respectați jurnaliști anti-corupție ai Ucrainei, Sergii Leshchenko, el însuși un membru al Parlamentului din partea partidului președintelui Poroshenko, a scris o piesă devastatoare acuzându-l pe acesta că și-a creat un “clan” de acoliți și oligarhi în jurul său,  la fel ca și predecesorul Viktor Ianukovici.

Parlamentarul Arkadi Kornatsky, de asemenea, un membru al partidului președintelui, cu o vastă experiență și în executiv, este convins că guvernanții și oligarhii fură banii trimiși de FMI și statele occidentale.

Dl Biden este naiv dacă el crede că vreun oligarh  va ajunge în închisoare”, spune el.

Washingtonul a jucat un rol vital în susținerea ajutoarelor diplomatice, financiare și militare pentru Ucraina, păstrând în același timp presiunea asupra aliaților săi europeni să mențină sancțiunile economice asupra Moscovei.

Problema este că tot mai mulți diplomați dau semnale că SUA și alți prieteni ai Ucrainei își pierd răbdarea.

Din păcate, liderii Ucrainei par să-și fi făcut un calcul greșit și periculos, presupunând că, din pricina conflictului cu Rusia, pot conta pe sprijinul occidental, indiferent ce se întâmplă.

Ar fi însă o greșeală însă ca liderii ucraineni să creadă că țara lor este prea importantă pentru a cădea, a spus la un moment dat fostul ambasador american la Kiev, Steven Pifer.”[1]

bhb0mh3iuaar5sq-medium

Asa-zisa “amenintare a Rusiei” este o minciuna a acestor globalisti putred de corupti, care impreuna cu ONG-urile lui George Soros alcatuite din Tineri Frumosi si Liberi, l-au rasturnat de la putere pe Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, in iarna anului 2013, dupa ce Ianukovici a refuzat ca Ucraina sa adere la UE. A fost o lovitura de stat, asa cum globalistii au facut de-a lungul istoriei lor cu “dictatorii”, care n-au acceptat idealurile lor globaliste.

SURSE


  1. http://www.flux24.ro/foreign-policy-in-ucraina-guvernul-si-oligarhii-fura-banii-trimisi-de-fmi-si-occidentali/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...