Fost agent CIA: Occidentul a plătit politicieni pentru a întreține ura și a declanșa războiul din Iugoslavia. Mesaj pentru Balcani: „Cei care au incitat la război, acum dețin companiile care vă exploatează resursele. Au făcut sclavi din voi”

Distribuie!

„Fost agent CIA: Occidentul a plătit politicieni pentru a întreține URA și a declanșa războiul din Iugoslavia. Mesaj pentru Balcani: „Cei care au incitat la război, acum dețin companiile care vă exploatează resursele. Au făcut SCLAVI din voi”

Robert Baer este un fost agent CIA, jurnalist și editorialist al revistei Time, la The Wall Street Journal și Washington Post.
Este autorul cărții „See No Evil”, pe baza căreia a fost scris scenariul filmului„Syriana”, în urma căruia actorul George Clooney a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. De asemenea, scenariul a fost nominalizat la Oscar.
Presa din Serbia a publicat un interviu cu Robert Baer în timpul turneului de promovare a ultimei sale cărți, „Secretele Casei Albe”. Fostul agent american discută despre războiul din fosta Iugoslavie, încheiat acum 20 de ani, cu acordul de la Dayton. În urma războaielor din fosta Iugoslavie, peste 140.000 de oameni au murit și peste 4.000.000 au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.
Baer spune fără menajamente, că SUA a finanțat mișcarea de independență din Slovenia, dar și diferiți politicieni care să inflameze ura dintre popoarele Iugoslaviei.
„Am primit instrucțiuni că Slovenia este gata să-și declare independența. Am primit bani, câteva milioane de dolari, pentru a finanța câteva ONG-uri, partide de opoziție și politicieni care să întrețină o atmosferă de ură”, a spus Baer.
Acesta mai spune că agenții CIA din regiune erau responsabili de propaganda pe care părțile beligerante o împrăștiau prin mass- media și Serbia a fost aleasă drept „țapul ispășitor” pentru toate crimele din fosta Iugoslavie.
„Scopul propagandei a fost dividă republicile astfel încât să se separe de Iugoslavia. A trebuit să alegem un țap ișpășitor care putea fi acuzat pentru tot. Cineva trebuia să fie responsabil pentru război și violență. Serbia a fost aleasă pentru că în anumite feluri este succesoarea Iugoslaviei”, a zis el.
Mai mult, acesta afirmă că liderii Croației și Bosniei, dar și fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzici, au fost plătiți de CIA.
„Stiepan  Mesici (ultimul președinte al Iugoslaviei, primul premier al Croației independente, fost președinte al Croației -n.r.), Franjo Tudjman (primul președinte al Croației independente, n.r,), Alija Izetbegovici ( primul președinte al Bosniei Herzegovina n.r.), mai mulți consilieri și membri ai Guvernului Iugoslaviei au fost plătiți. La fel și câțiva generali sârbi, jurnaliști și chiar unități militare. Radovan Karadzici a fost plătit o perioadă, dar a apoi a refuzat când a realizat că va fi sacrificat și acuzat de crime de război. Totul a fost regizat de administrația americană”, a declarat Baer.
În ceea ce privește evenimentele cunoscute drept „masacrul de la Srebrenica”, Baer afirmă că este vorba despre marketing politic.
„Srebrenica este o poveste exagerată și din păcate, mulți oameni au fost manipulați. Numărul victimelor este  același ca și numărul sârbilor uciși în alte părți, dar Srebrenica este marketing politic. Șeful meu, fost senator american, mi-a repetat de mai multe ori că o înșelătorie trebuie să se petreacă în Bosnia. Cu o lună înainte așa-zisul Genocid de la Srebrenica, mi-a spus că acest oraș va fi pe prima pagină a tuturor ziarelor și ne-a ordonat să chemăm presa. Noua armată bosniacă primise ordinul să atace casele civililor din oraș. Aceștia erau cetățenii Srebrenicei(majoritari bosniaci musulmani -n.r.). În același moment, sârbii au atacat din partea opusă. Cineva, probabil, i-a plătit și i-a incitat”, afirmă Baer.
De asemenea, era nevoie de Srebrenica pentru a da motiv americanilor să-i atace pe sârbii bosniaci.
„Pentru Srebrenica de vină sunt bosniacii, sârbii și americanii, adică noi! Un prieten de-al meu, fost agent CIA care lucrează la FMI, a spus că Srebrenica este rezultatul înțelegerii dintre Guvernul SUA și politicienii bosniaci. Orașul a fost sacrificat pentru ca America să aibă un motiv pentru a-i ataca pe sârbi”, a spus americanul.
În ceea ce privește căderea Iugoslaviei, Robert Baer a fost foarte franc.
„Este foarte clar: cei care au incitat la război și au dictat termenii păcii acum dețin companiile care exploatează resursele din zonă. Au făcut sclavi din voi: oamenii voștri muncesc pentru mai nimic și ce produc ajunge în Germania sau America…aceștia sunt învingătorii! Voi ajungeți să importați ceea ce ați produs chiar voi și, neavând bani, trebuie să vă împrumutați. Asta e, pe scurt, povestea Balcanilor”, a zis Baer.
În ceea ce privește Kosovo, fostul agent spune că motivele sunt pur economice și strategice.
„Kosovo a fost luat pentru două motive: din cauza resurselor minerale și naturale și pentru că acolo e cea mai mare bază NATO din Europa, chiar în mijlocul continentului”.
Mesajul pentru popoarele din Balcani este simplu:
„Uitați trecutul, a fost aranjat și e fals. V-au manipulat, au primit ce-au dorit și e o prostie ca voi să vă urâți din cauza asta. Trebuie să arătați că sunteți mai puternici și că ați înțeles cine a creat totul. Îmi cer iertare, sincer. De-aceea am început mai demult să dezvălui din secretele CIA și ale Casei Albe”, a încheiat el.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/Fost-agent-CIA-Occidentul-a-platit-politicieni-pentru-a-intretine-URA-si-a-declansa-razboiul-din-Iugoslavia.-Mesaj-pentru-Balcani-Cei-care-au-incitat-la-razboi-acum-detin-companiile-care-va-exploateaza-resursele.-Au-facut-SCLAVI-din-voi-127459#.WudXll4hhi4.facebook
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Cu cât este mai corupt statul, cu atât mai numeroase sunt legile!
Rusia și alte state ale lumii dețin arme psihotronice performante
Conspiratia scufundarii Titanicului - pe Titanic se aflau trei magnati, opozanti, ai crearii Bancii Federale Rezerve ! Ordinul Iezuitilor este implicat in toata aceasta conspiratie ! A fost scufundat adevaratul Titanic sau un alt vas identic, Olympic ?
Revoluția Francmasonică și Noua Ordine Mondială - marxism, internaționalism, ateism, satanism, anarhism, Big Brother, 666 microcip RFID, dictatură, nici o proprietate și distrugerea familiei
CIA țintește dispozitivele iPhone, cele care utilizează Android, televizoarele inteligente, dar și mașinile
Lumea de mâine: Big Data, războiul tehnologiilor și supraveghere în masă
Sfârșitul libertății, dispariţia banilor lichizi, RFID, Bilderberg și Noua Ordine Mondială
Marine Le Pen versus Noua Ordine Mondială
Comisarul european, Gunther Oettinger, stârnește reacții negative din partea globaliștilor după ce a criticat impunerea căsătoriilor între homosexuali
Un fost Ministru israelian al Apărării a declarat că Israelul are un canal de comunicare cu teroriștii ISIS și că teroriștii ISIS și-au cerut scuze după ce i-au atacat pe soldații IDF (Israel Defense Forces)
Istoria sistemului monetar: De la aurarii medievali la bancherii moderni - împrumutul cu rezervă fracționară și banii fiat
Generalul Adolf Heusinger, Șeful de Stat Major al Armatei Germane în timpul celui de-al doilea Război Mondial, a fost Președintele Comitetului Militar al NATO, în 1961-1964

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...