Robert Baer, fost ofițer CIA: Am primit milioane de dolari ca să dezmembrăm Iugoslavia

Distribuie!

„”Am mituit partide şi politicieni ca să cultive ura între naţiuni. Scopul nostru fundamental era să vă facem sclavii noştri!” spune Robert Baer, fost agent CIA (Agentia Centrala de Informatii) într-un interviu.

Publicaţia WebTribune din Serbia publică un interviu halucinant cu Bobert Baer, fost agent CIA, care vorbeşte despre activităţile agenţiei americane în fosta Iugoslavie.


Baer se afla, în urmă cu două săptămâni, într-un turneu de promovare a cărţii sale „Secretele Casei Albe”, la Quebec, Canada, în momentul în care a acordat interviul pentru publicaţia sârbă. Robert Baer este autorul mai multor cărţi în care dezvăluie secrete ale CIA şi administraţiilor Bill Clinton şi George W. Bush. Fostul agent a fost arestat şi reţinut de mai multe ori după ce a dat publicităţii informaţii din interiorul adminstraţiilor americane. Mitt Waspurh, un prieten apropiat al lui Baer şi fost funcţionar în Senatul SUA, după ce i-a furnizat şi e mai multe informaţii, a fost ucis prin împuşcare.

Reporter: Când şi unde aţi avut prima misiune în Iugoslavia?


Baer: Am ajuns la bordul unui elicopter împreună cu 3 agenţi. Am aterizat pe 12 ianuarie 1991 la Sarajevo. Misiunea noastră era să ţinem sub observaţie presupuse atacuri teroriste ale sârbilor care ar fi trebuit să aibă loc în oraş.

Reporter: Cine erau teroriştii respectivi şi de ce ar fi atacat?

Baer: Am primit de la CIA documente, despre un grup care se numea „Serbia Supremă”, în care erau detaliate planurile lor de a desfăşura atacuri cu bombă în clădiri împortante din Sarajevo, ca răspuns la dorinţa Bosniei de a-şi declara independenţa faţă de Iugoslavia.

Reporter: Acel grup chiar a existat şi ce anume făceaţi în Sarajevo, care era misiunea primită de la CIA?

Baer: Acel grup nu a existat niciodată. Cei de la sediul central ne-au minţit. Misiunea noastră era să alarmăm lumea şi să împrăştiem panica printre politicenii bosniaci, să le împuiem capetele cu ideea că sârbii vor ataca. Ca să clarific. Am acceptat povestea livrată de CIA, dar după o vreme am început să o punem la îndoială. De ce să provocam isterie când era clar că acel grup nu exista.

Reporter: Cum şi când s-a încheiat misiunea şi dacă avea un nume?

Baer: Pentru mine s-a terminat după două săptămâni când, am fost trimis într-o nouă misiune în Slovenia. Operaţiunea a durat o lună şi purta numele de „Istina” (adevărul) cu toate că numai adevar nu era.

Reporter: De ce v-aţi dus în Slovenia?

Baer: Am primit informaţia că Slovenia era gata să-şi declare independenţa. Ni s-au dat bani, câteva milioane de dolari, ca să finanţăm diverse ONG-uri, partide de opoziţie şi diverşi politicieni care au stârnit ura şi au inflamat societatea.

Reporter: Care este părerea dvs. despre propaganda CIA, ce gândeau colegii?

Baer: Nimeni nu refuza o misiunea primită de la CIA, mai ales că toţi eram agitaţi şi cu tendinţe paranoide. Mulţi agenţi şi ofiţeri au dispărut pentru că pur şi simplu au refuzat că facă propagandă îndreptată împotriva sârbilor în Iugoslavia. Personal, am rămas şocat la enorma cantitate de minciuni cu care erau „hrăniţi” politicenii de către agenţii CIA. Mulţi din ei habar nu aveau că livrează minciuni. Fiecare ştia numai câte o mică bucăţică din poveste şi numai cei care creaseră toată istoria cunoşteau şi ce se ascunde în spate, iar aceia sunt politicienii.

Reporter: Aşadar, era numai propaganda anti-sârbească?

Baer: Şi da, şi nu. Scopul era divizarea republicilor, astfel că Iugoslavia să nu mai existe ca un întreg. Serbia a fost aleasă numai pentru simplul motiv că trebuie dată vina pe cineva dar oarecum şi pentru motivul că este succesoarea fostei Iugoslavii.

Reporter: Puteţi da nume de politicieni din fosta Iugoslavie care au fost mituiţi de CIA?

Baer: Da, cu toate că este o chestiune delicată: Stipe Mesic, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, mulţi consilieri şi membrii ai guvernului din Iugoslavia, am plătit generali, jurnalişti, chiar şi unităţi militare. Radovan Karadzic a fost plătit şi el, numai că după o vreme nu a mai acceptat, şi-a dat seama că va ajunge să fie sacrificat şi acuzat de crimele de război din Bosnia. Toată regia a aparţinut administraţiei americane.

[…]

Reporter: Cine este vinovat pentru genocidul de la Srebrenica?

Baer: Vina aparţine bosniacilor, sârbilor şi americanilor, adică noi! Însă toată vina a fost aruncată pe sârbi. Din nefericire multe victime înmormântate ca musulmani, erau de fapt sârbi sau alte naţionalităţi. […] Oraşul Srebrenica a fost sacrificat pentru a da Amercii motivul să atace Serbia în urma pretinselor atacuri.

[…]

Reporter: Aveţi un mesaj pentru oamenii din fosta Iugoslavie?

Baer: Am. Uitaţi trecutul, a fost o înscenare, este un fals. V-au manipulat, au obţinut ce au vrut şi este prostesc să vă urâţi între voi, trebuie să arătaţi că sunteţi mai puternici şi că vă daţi seama cine a creat acest lucru. Imi cer iertare, sincer. Acesta este motivul pentru care de multă vreme dezvălui secrete ale CIA şi Casei Albe.”[1]

„Mass media pune batista pe ţambal în privinţa exonerării lui Slobodan Milosevic

Slobodan Miloşevici este exonerat de crime după moartea sa suspectă, iar mass media păstrează tăcerea relativ la decizie, care riscă să transforme bombardarea Serbiei într-un nou scandal Clinton.

Tribunalul Penal Internaţional pentru Fosta Iugoslavie (CPIFI) din Haga a decis că răposatul preşedinte sârb Slobodan Milosevic nu a fost responsabil pentru crime de război comise în timpul războiului bosniac din 1992-1995, atrage atenţia Andy Wilcoxson într-un articol publicat de Counterpunch.org.

Într-o decizie uimitoare, completul de judecată care l-a găsit vinovat pe fostul preşedinte sârb-bosniac Radovan Karadzic de crime de război şi l-a condamnat la 40 de ani de închisoare, a decis unanim că Slobodan Milosevic nu a făcut parte dintr-un “grup criminal organizat” care urmărea eradicarea musulmanilor şi croaţilor în timpul războiul bosniac.

Conform deciziei, în timpul întâlnirilor cu oficialii sârbi şi bosniaci, “Slobodan Milosevic a susţinut că ‘toţi membrii celorlalte naţiuni şi celorlalte etnii trebuie protejaţi’ şi că ‘interesul naţional al sârbilor nu este discriminarea’”. În plus, Milosevic a mai declarat că ‘împotriva crimelor trebuie luptat decisiv’”.

Completul de judecată notează că “în timpul întâlnirilor private, Milosevic era extrem de furios pe conducerea sârbo-bosniacă pentru respingerea Planului Vance-Owen şi înjura acuzatul [pe Karadzic, n.r.]”. Judecătorii au mai descoperit că “Milosevic a încercat să se înţeleagă cu sârbii bosniaci, susţinând că le-a înţeles temerile dar că cel mai important lucru era încheierea războiului”.

Decizia susţine că “Milosevic se întreba dacă lumea va accepta ca sârbii bosniaci, care reprezentau doar o treime a populaţiei din Bosnia şi Herţegovina, să obţină peste 50% din teritoriu şi a încurajat un acord politic”.

Concluzia tribunalului că Slobodan Milosevic nu a făcut parte din grupul criminal organizat şi că, din contră, “el a condamnat epurarea etnică” este extrem de importantă, deoarece el a fost învinuit pentru întreaga vărsare de sânge din Bosnia şi pentru sancţiunile economice dure ce au fost impuse asupra Serbiei ca urmare.

Slobodan Milosevic a fost calomniat de întregul aparat media din Occident şi practic de fiecare politician din fiecare stat NATO. Milosevic a fost numit “măcelarul din Balcani”, comparat cu Hitler şi acuzat de genocid.

Imaginea lui Milosevici de criminal de război a fost folosită de NATO nu numai pentru a justifica sancţiunile economice împotriva Serbiei, ci şi pentru a începe bombardamentele NATO din 1999 asupra Serbiei şi războiul din Kosovo.

CPIFI a îngropat în linişte descoperirea în verdictul imens, de 2.590 de pagini, împotriva lui Karadzic, ştiind prea bine că majoritatea oamenilor probabil nu se vor obosi să citească miile de pagini ale sentinţei.

Judecătorul principal in procesul împotriva lui Radovan Karadzic, sud-coreeanul O-Gon Kwon, a fost de asemenea unul dintre judecătorii in procesul lui Milosevic. Exonerarea lui Milosevic de către completul de judecată în cazul Karadzic ar putea fi o indicaţie a modului în care ar fi decis în cele din urmă completul de judecată în cazul lui Milosevic, cel puţin în privinţa acuzaţiilor legate de Bosnia – dacă Milosevic ar fi trăit pentru a prinde finalizarea procesului său.

Slobodan Milosevic a murit în circumstanţe foarte suspecte, aparent din cauza unui atac de acord la doar două săptămâni după ce Tribunalul i-a respins cererea pentru a fi operat pe inimă în Rusia. El a fost găsit mort în celula sa la mai puţin de 72 de ore după ce avocatul său a trimis o scrisoare Ministerului rus de Externe, în care preciza că se teme că Milosevic fusese otrăvit.

Raportul oficial al tribunalului din Haga asupra anchetei morţii lui Milosevic a confirmat faptul că “într-o mostră de sânge recoltată de la Milosevic în 12 ianuarie 2006 s-a găsit Rifamicin” şi că “lui Milosevic nu i s-au comunicat rezultatele decât în 3 martie 2006 din cauza poziţiei legale dificile în care s-a aflat dr. Falke (medicul şef al Tribunalului) datorită prevederilor legale olandeze privind confidenţialitatea medicală.

Prezenţa Rifamicinului în sângele lui Milosevic a contracarat medicaţia luată pe care acesta o lua pentru tensiune ridicată şi a crescut riscul pentru un atac de acord – motivul morţii. Faptul că tribunalul a recunoscut că a ştiut de Rifampicin timp de câteva luni, dar nu i-au comunicat lui Milosevic rezultatele testelor decât cu câteva zile înaintea morţii sale, datorită prevederilor legale olandeze privind confidenţialitatea medicală, este o scuză jalnică. Nu există nicio prevedere în legea olandeză care interzice unui doctor să comunice pacientului rezultatele propriului său test de sânge. Din contră, ascunderea unei astfel de informaţii de pacient ar putea fi văzut ca malpraxis.

Cablograme ale Departamentului de Stat american publicate de Wikileaks au confirmat că Tribunalul de la Haga a discutat cu personalul ambasadei SUA din Haga despre situaţia medicală şi dosarele medicale ale lui Milosevic, fără consimţământul acestuia. Acestora cu siguranţă nu le-a păsat de legile privind confidenţialitatea medicală atunci când au împărtăşit astfel de informaţii Ambasadei Americane.”[2]

SURSE

  1. https://jurnalul.ro/stiri/externe/dezvaluirile-socante-ale-unui-fost-agent-cia-am-primit-milioane-de-dolari-ca-sa-dezmembram-iugoslavia-702381.html
  2. https://epochtimes-romania.com/news/mass-media-pune-batista-pe-tambal-in-privinta-exonerarii-lui-slobodan-milosevic–250699
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...