Fragmente de ceramică vechi de 7.000 de ani au fost descoperite pe un șantier în Slatina

Distribuie!

„Fragmente de ceramică vechi de 7.000 de ani au fost descoperite la Slatina pe un șantier abia deschis. Lucrările au fost oprite, iar arheologii cred că vestigiile le confirmă teoria că în această zonă începe de fapt istoria Slatinei.

Arheologii nu mai au dubii că pe terasa stângă a pârâului Sopot, în prezent Aleea Viorelelor, a început să se scrie istoria Slatinei. De-a lungul timpului, au fost descoperite o serie de dovezi că zona a fost locuită încă din anii 5.500- 5.000 înainte de Hristos.

În zonă au mai fost găsite în trecut o serie de vestigii istorice importante. Specialiștii susțin că descoperirile de acum sunt extrem de importante și pot rescrie istoria municipiului.

Arheologii sunt deciși să studieze întreaga zonă a șantierului de pe Aleea Viorelelor, pentru a scoate la iveală intraga comoara.”[1]

SURSE


  1. http://stiri.tvr.ro/ceramica-veche-de—apte-mii-de-ani–descoperita-pe-un—antier-in-slatina_846443.html
  2. Foto: realitateaoltului.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...