Frans Timmermans, un globalist arogant, care se crede stăpânul României

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Timmermans, „regele neîncoronat al nobilimii europene”

Şef peste şefii Europei

Lucrurile mi s-au limpezit când am văzut lista cu titlurile obţinute: Cavaler al Ordinului de Malta, Marea Cruce a Ordinului pentru Merit din Chile, Marea Cruce al Ordinului Marelui Duce Gediminas din Lituania, Marea Cruce a Ordinului Crucii Terra Mariana, Marea Cruce a Ordinului Stelei Sudului, Cavaler al Legiunii de Onoare, Comandant al Ordinului Naţional Pentru Merit din Romania, Ofiţer al Ordinului Pentru Merit din Polonia şi Cavaler al Ordinului Orania-Nassau. Frans Timmermans reprezintă noua nobilime europeana”, scrie van Raak.


Va fi “răiul sau iadul”, a spus Frans Timmermans în decembrie, când a fost ales drept candidat al Partidului Socialist European pentru preşedinţia Comisiei Europene, într-un hotel scump din Lisabona. În acest fel, membrul Partidului Laburist din Olanda speră să-i urmeze lui Juncker ca preşedinte al CE. Şansa lui este foarte redusă, pentru că social-democraţii vor înregistra o mare înfrângere la alegerile din mai. Însă tonul lui Timmermans contează: el ameninţă cu iadul pe pământ. Dacă nu mergem mai departe cu planul unui superstat european, va izbucni războiul.

Timmermans vrea să apere Europa de “populişti”, politicienii care critică actuala politica europeană. Frans s-a format în cercurile diplomatice, la Paris, Bruxelles, Roma. Din 2002, s-a implicat, din poziţia de parlamentar, în proiectul Constituţiei Europene. În referendumul din 2005, Olanda a spus în mod clar NU Europei. Timmermans nu s-a împăcat cu această înfrângere. Era «furios pe popor». Ca ministru de Externe, a aplicat aproape acelaşi tratat constitutional respins de popor, acum validat sub forma Tratatului de la Lisabona, semnat în 2007.


Ronald van Raak exemplifică orientarea antipopulistă a lui Timmermas aducând aminte de vizitele acestuia la Ambasada SUA din Olanda, când îi spunea ambasadorului că nu va face o coaliţie de guvernare cu Partidul Socialist din Olanda, pe care îl considera “populist”.

Orice politician trebuie să fie orgolios, pentru că altfel nu poţi rezista în politică, însă prea multa vanitate este întodeauna un pericol. Asta a devenit dureros de limpede într-un interviu cu Frans Timmermans din 2014, când renunţa la funcţia de ministru de Externe, pentru a deveni comisar European”, scrie van Raak. Timmermans a vorbit atunci despre olandezii care au murit în avionul malaezian doborât în Ucraina şi a spus că ar trebui să poarte o mască de oxigen pe faţă pentru a arăta cât de mult au suferit victimele. Timmermans a fost acuzat imediat că a inventat totul, că nu existau victime cu măşti de oxigen pe faţă, că totul s-a întâmplat într-o fracţiune de secundă. “Autocontrolul nu este latura cea mai puternică a lui Timmermans”, scria atunci presa, vorbind despre cum firea impulsivă este călcâiul lui Ahile pentru actualul vicepreşedinte al CE.

În 2014, visul a devenit realitate pentru Timmermans – a devenit şef peste şefii Europei. Aceştia sunt directorii nealeşi din Comisie care insistă pentru o UE şi mai extinsă, şi mai multe reguli europene, şi mai multe regulamente şi directive care să hotărască cum vor arăta vieţile oamenilor. Aceeaşi politică europeană care i-a facut pe atâţia cetăţeni să-şi piardă încrederea în politicieni. Acum, Timmermans vrea să devina preşedintele Comisiei Europene, un rege neîncoronat al nobilimii europene. Pentru ca apoi să-şi poată impune voinţa în faţa tuturor celor din ţara sa”, se încheie articolul scris de senatorul olandez.

Susţinătorul anticorupţiei

Timmermans susţine candidatura la Bruxelles a Laurei Kovesi, în condiţiile în care Olanda s-a luptat împotriva Oficiului Procurorului European încă de la apariţia initiativei. “Dacă vreţi un Oficiu al Procurorului European, atunci el trebuie să aibă doar atribuţii de supervizare”, spunea, în 2014 raportoarea Parlamentului olandez în acest dosar. Olanda a fost una din ţările care a luptat pentru ca propusul oficiu să nu delege procurori străini în alte state. Apoi, Olanda nu s-a alăturat Oficiului împreună cu primele 20 de state, în 2017, ci abia în mai 2018. Potrivit euinside.eu, Suedia şi Olanda au considerat că sistemele lor naţionale de justiţie sunt suficient de performante şi corecte pentru a nu necesita supervizarea unui procuror european. Dacă aceasta a fost linia politică a Olandei, Suediei în ultimii cinci ani, viitorul şef al Oficiului Procurorului European va mai avea oare şi o altă sarcină în afară de a supraveghea ţările central şi est-europene?

Dincolo de şansele mici ale PSE de a da viitorul şef al Comisiei, Timmermans va lupta pentru a rămâne la vârful Europei. Chiar dacă, după rezultatul dezastruos, partidul său nu se mai afla la guvernare, Timmermans este important pentru statul olandez. Timmermans a lucrat în timpul stagiului militar pentru spionajul militar olandez, pentru interogarea prizonierilor ruşi de război. Nu s-a format ca diplomat doar la Roma sau Bruxelles, ci şi la Moscova. A avut ocazia să-l vadă pe Boris Elţîn urcat pe tanc în faţa Casei Albe din Moscova şi a văzut cum s-a destrămat URSS. Presa olandeză vorbeşte despre propunerea lui Timmermans ca viitor şef al diplomaţiei UE, Înalt Reprezentant pentrui Politică Externă, în fotoliul ocupat acum de Federica Mogherini. Olanda se va lupta pentru o funcţie importantă în viitorul executiv al UE. Susţinerea pentru Kovesi va avea greutate, Liviu Dragnea va avea în continuare de cine să se ferească în poze.”[1]

„Jurnalistul Mirel Curea despre discursul lui Timmermans de la SNSPA: Vine în România candidatul socialiștilor și îmi spune să-l întreb pe el când mai dau legi. Păi să-i spună lu’ mă-sa asta, la el în țară

Liviu Plesoianu

Am deosebita plăcere de a anunța că îi acord înalta distincţie de Doctor HORRORIS Causa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. Am luat această decizie pentru a răsplăti așa cum (chiar) se cuvine meritele deosebite ale marelui cavaler olandez al dreptății:

1. E deosebit de îngrijorat de „afectarea luptei anticorupție” din țara noastră, dar e ORB, MUT și SURD când vine vorba despre mega-corupția din țara sa. E deosebit de îngrijorat de modificările legislative din România, dar nu e deloc îngrijorat de faptul că băncile olandeze au spălat sute de miliarde de dolari, așa cum s-a aflat chiar zilele trecute în urma unei anchete realizate chiar în Olanda.

2. E deosebit de îngrijorat de „statul de drept” din România, dar se întreține cu semnatarul de protocoale secrete Coldea chiar în ziua în care CCR motivează pe larg neconstituționalitatea respectivelor protocoale, protocoale prin care Justiția a fost îngenuncheată și prin care magistrații din echipele mixte au devenit benevol sclavii SRI.

3. Afectează independența presei românești afirmând că jurnaliștii care relatează despre abuzurile „unităților de elită” DNA nu fac bine ce fac și că ar trebui să se oprească. De asemenea, amenință că, dacă presa liberă continuă cu dezvăluirile, asta afectează imaginea justiției și va atrage noi puncte negative în viitoarele rapoarte MCV.

4. Ne spune că nu avem voie să legiferăm în acord cu voința alegătorilor noștri, pentru că nu l-am întrebat pe el mai întâi dacă ne permite.

5. Are impresia că aroganța strigată poate să țină loc de inteligență și că lozincile sale de #GÂGĂ pot înlocui argumentele bazate pe date concrete.

6. Are impresia că e un Zeu al noului Olimp de la Bruxelles, în vreme ce realitatea este că e pur și simplu un Nimeni-în-Drum, cu rezultate electorale penibile în țara sa, un submediocru gonflat de birocrația europeană interesată, o nulitate agresivă care – lipsită fiind de orice fel de anvergură – n-ar trebui susținută pentru un post european mai important decât cel de rezervă de locțiitor de ajutor de deschizător de ușă.”[2]

SURSE

  1. https://www.cotidianul.ro/timmermans-regele-neincoronat-al-nobilimii-europene/
  2. Facebook/Florescu Marilena
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Industria Farmaceutică împotriva Aur Derm. Producătorul Aur Derm rupe tăcerea: Au vrut să îmi ia rețeta, dar am refuzat. A deranjat pentru că vindecă fără efecte secundare
Statul Paralel protestează împotriva legii răspunderii magistraților! Magistrații #Rezist protestează împotriva legii răspunderii magistraților și cere amânarea deciziilor CCR pe Legile Justiției până la primirea avizului Comisiei de la Veneția! Deciziile Curții Constituționale a României sunt obligatorii!
Petre Varain – "Bătălia pentru România"
Comisia Europeana a lansat o procedura de infringement impotriva Romaniei ! UE s-a suparat pe Romania ca s-a opus exportarii petrolului romanesc in afara tarii ! Inca o mizerie din partea UE !
DNA asigură protecție pentru străinii care jefuiesc România
Legea antilegionară sau noii bolșevici împotriva poporului român
Aurul Romaniei - un secret dezvaluit: vom fi o putere mondiala
Jurnalul lui Ion Antonescu referitor la lovitura de stat din 23 august 1944
Guvernul Masonic al Romaniei doreste sa modifice Constitutia Romaniei - Constitutia Romaniei a fost intemeiata de antimasonul Antonie Iorgovan! Antonie Iorgovan a fost asasinat de masonerie dupa atacurile sale impotriva mafiei masonice! In Noua Constitutie ungurii isi vor recapata tinutul secuiesc mult visat prin prisma regionalizarii!
Globaliștii se folosesc de coronavirus, pentru a putea restrânge libertățile oamenilor
În toată istoria lor, românii au fost trădaţi, înşelaţi şi furaţi!
Un maghiar a luat brandul Arsenie Boca şi declară război afacerilor bănoase pe seama duhovnicului. „Ne-a cerut să punem holograme pe fiecare iconiţă“
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...