Franța: Activiștii de stânga și imigranții ilegali au invadat Catedrala Saint-Denis, care adăpostește mormintele regilor francezi

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Mai mulți activiști de stânga și imigranți ilegali au invadat duminică Catedrala Saint-Denis pentru a protesta față de noua lege privind azilul.  Poliția a intervenit pentru scoaterea lor, dar slujba de duminică seară nu a mai fost oficiată.

Aproximativ 80 de imigranți ilegali și activiști de stânga din grupul Coordination des Sans-Papiers (CSP 75) au manifestat împotriva noii legi privind azilul, scrie Le Parisien.
După aproximativ o oră de la ocuparea Bisericii,  poliția a fost chemată pentru a-i înlătura, iar zona a fost eliberată în jurul orei 17:30. Cu toate astea, scrie ziarul francez, slujba de seară nu s-a mai ținut, de teamă că protestatarii s-ar putea reîntoarce.
O imagine postată pe Twitter de politicianul Nicholas Dupont-Aignan arată că poliția a recurs la forță pentru a îndepărta activiștii și migranții. Cei care au luat parte la protest au anunțat că mai multe persoane au fost rănite, în urma ciocnirilor cu poliția, și că liderii grupului CSP 75 au fost reținuți.
Dupont-Aignan, care a susținut-o anul trecut, la alegeri, pe Marine Le Pen, lidera Frontului Național, a catalogat incidentul drept „ocuparea scandaloasă de către imigranți a Catedralei Saint-Denis, cu complicitatea rușinoasă a militanților și reprezentanților stângii radicale”. „Fac apel la expulzarea imediată a acestor oameni clandestini care, pe lângă faptul că sunt ilegali, calcă în picioare tradițiile și istoria noastră”, a adăugat el.
Marine Le Pen a comentat și ea pe Twitter incidentul: „Prin aducerea imigranților la profanarea Catedralei Saint-Denis, Necropola Regilor noștri, mișcarea celor de stânga arată că, în nebunia lor imigraționistă, sunt gata să ne calce în picioare civilizația și să profaneze un loc de închinăciune”.
Politicianul francez Karim Ouchikh, convertit de la islam la catolicism, a comparat incidentul cu un protest care a avut loc anul trecut la Poitiers, aparținând mișcării europene anti imigrație „Generația identitară”. Atunci, protestatarii au desfășurat un banner pe acoperișul unei moschei construite în oraș în 2012. Și tot atunci, activiștii care au luat parte la acets protest au fost condamnați pentru „incitarea la ură rasială”.
Catedrala din Saint-Denis, cunoscută și ca Basilica Saint-Denis, este o biserică gotică aflată în centrul orașului Saint-Denis, acum o suburbie din nordul Parisului. Din secolul al X-lea și până în anul 1830, toți regii Franței, cu trei excepții, au fost îngropați în această biserică.”[1]

Video


https://youtu.be/209oncUpXEk

https://youtu.be/5oP25vd4o1c


SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Franta-Activistii-de-stanga-si-imigrantii-ilegali-au-invadat-Catedrala-Saint-Denis-care-adaposteste-mormintele-regilor-francezi-149922
  2. Foto: napocanews.ro
  3. Video: YouTube

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...