Franţa i-a cerut companiei Microsoft să nu-i mai urmărească pe internet pe utilizatorii de Windows 10

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Într-o notă, CNIL (Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés) a transmis că gigantul software american trebuie să ia măsuri pentru a garanta „securitatea şi confidenţialitatea” informaţiilor personale ale utilizatorilor după ce a constatat că Microsoft încă transferă date despre aceştia din Europa către SUA pe baza acordului „Safe Harbour”, invalidat de o curte de justiţie a UE în luna octombrie a anului trecut.”[1]

Inca de la lansarea sa oficiala din 29 iulie 2015, Windows 10 a fost vehement criticat de catre cei ce au studiat cu mare atentie termenii si conditiile de utilizare a acestui sistem de operare, care au venit cu modificari radicale in ceea ce priveste confidentialitatea utilizatorilor, acestia putand fi monitorizati, fara sa li se ceara acordul, fara chiar sa existe nici macar acel pretext absurd de “localizare ca masura de siguranta in caz de pericol”.


windows 10 spy you

Mai mult decat atat, acest Windows se poate instala gratuit, fara nici un fel de problema, fara sa expire si cu putine, dar nesemnificative, restrictii, probabil aceasta a fost o “capcana” de a atrage adepti. Cea mai buna metoda de aparare impotriva monitorizarii neautorizate este aceea de instalare a unui antivirus puternic, cu licenta, care sa aiba un sistem firewall puternic, dar si un sistem anti-spy.

SURSE


  1. http://www.go4it.ro/software/franta-i-a-cerut-companiei-microsoft-sa-nu-i-mai-urmareasca-pe-internet-pe-utilizatorii-de-windows-10-15539104/
  2. Foto: YouTube

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...