Franța: Scenele care descriu Nașterea Domnului sunt definitiv interzise în clădirile publice

Distribuie!by “Consiliul de Stat a decis să interzică expunerea scenelor care descriu Nașterea Domnului (în franceză „creches”) în clădirile publice, cu excepția „circumstanțelor speciale care ar arăta valoarea culturală, artistică sau festivă a inițiativei”, informează Le Figaro. Disputa a pornit de la decizia primarului din Beziers, Robert Menard, să inaugureze în […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Consiliul de Stat a decis să interzică expunerea scenelor care descriu Nașterea Domnului (în franceză „creches”) în clădirile publice, cu excepția „circumstanțelor speciale care ar arăta valoarea culturală, artistică sau festivă a inițiativei”, informează Le Figaro.

Disputa a pornit de la decizia primarului din Beziers, Robert Menard, să inaugureze în holul instituției o astfel de scenă în perioada Crăciunului din 2014. În prima fază, Curtea Administrativă din Montpellier a validat decizia primarului, dar apoi Curtea de Apel din Marseille a schimbat decizia în 2017.
Primarul Menard a făcut recurs la această decizie în fața Consiliului de Stat, cea mai înaltă instanță pentru probleme administrative a Franței.
Consiliul de Stat a hotărât să respingă apelul edilului din Beziers, interzicând scenele care redau Nașterea Domnului în clădirile publice, „cu excepția circumstanțelor în care acea inițiativă are un rol cultural, artistic sau festiv”. În alte spații publice este legală punerea în scenă a Nașterii Mântuitorului, dacă „nu este un act de prozelitism sau de manifestare a unei opinii religioase”.
În 2015 și 2016, Primarul a construit din nou o scenă a Nașterii Domnului, dar cu o „dimensiune culturală și festivă pronunțată”, alăturând personajelor biblice și un brad de Crăciun și o cutie de scrisori unde se puteau depune scrisorile către Moș Crăciun, precizează sursa citată.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/Franta-Scenele-care-descriu-Nasterea-Domnului-sunt-definitiv-interzise-in-cladirile-publice-147517
  2. Foto: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Jean Monnet, Parintele Fondator al Uniunii Europene, a fost mason și a susținut Noua Ordine Mondială
George Soros își transformă ONG-ul din Ungaria în partid pentru a evita plata impozitului special
Marea Britanie are propriul program de spionare a populaţiei
Je suis Big Brother: Liderii Mondiali se pregatesc sa intre in viata noastra privata ! Lupta impotriva dusmanului invizibil va dura pana cand oamenii nu vor mai avea niciun fel de libertate !
Premierul Ungariei, Viktor Orban", declarație împotriva globaliștilor: "Nu există un singur popor european, ci doar popoare europene"
WikiLeaks: "SUA și George Soros, promotorii scandalului “Panama Papers” pentru atacarea Rusiei"
Iluzia Banilor, Băncile și Rezerva Fracționară - bani creați din nimic pentru înrobirea oamenilor
Baroneasa Philippine de Rothschild a Iluminatilor a murit ! Pamantul incepe sa se curete de aceste personaje prund negative !
Anchetă în Poliția germană după ce dosarul atentatorului de la Berlin a fost falsificat
Zece tehnologii viitoare care vor fi folosite cu scopul de a controla populația lumii
Comisarul European pentru Sănătate, Vytenis Andriukaitis, îi insultă pe cei care se opun vaccinării: "Rușine anti-vaccinistilor! Decesul fiecarui copil care a murit în Europa de rujeolă cade în responsabilitatea celor care răspândesc astfel de minciuni în media"
Proiect de lege în Irlanda: 5 ani de închisoare pentru răspândirea de "știri false"! Acest proiect de lege înseamnă instaurarea cenzurii, sub pretextul "combaterii știrilor false"!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Etichete:

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă de informații.