Franţa şi supărătoarea realitate. Diferența dintre “Vestele Galbene” din Franța și #Rezist din România: Vestele Galbene protestează împotriva globaliștilor, iar #Rezistenții îi susțin pe globaliști

Distribuie!

„Franţa şi supărătoarea realitate

Franţa nu e o ţară, ci o utopie. Teoretic, începuturile acestei utopii le-am putea situa în 1789. Practic însă ea începe cu mult înainte, odată cu infectarea clasei intelectuale cu acel infam virus al iluminismului. La fel ca Franţa, întreaga lume e o utopie, rulând de câteva secole într-un scenariu de proastă factură, măcinând vieţi şi destine în numele unui raţionalism care, la cum arată lumea, îşi dovedeşte neputinţa.


V-aţi pus întrebarea dacă există vreun avantaj al acelor ample agitaţii provocate şi pompos denumite „revoluţii”? V-aţi pus vreodată sinceri întrebarea dacă a rezultat şi altceva în afara unei continue agitaţii, unei perpetualizări a revoluţiei? Dacă într-adevăr vreunul dintre acele idealuri clamate a reuşit cât de cât ceva? Sunt întrebări simple care ar trebui să ridice serioase semne de întrebare asupra unei hălci a istoriei universale.

Revenind la Franţa, ceea ce se petrece acolo nu-i nimic altceva decât … Franţa. Franţa de azi e Franţa vremurilor în care, din motive umanitare oamenii erau … ghilotinaţi. Aceeaşi Franţă e şi acum, cu deosebirea că în prezent gloata e ţinută în case nu la Bastilia. Sau, mai bine spus, Franţa actuală e Franţa unde dărâmarea Bastiliei s-a făcut nu pentru „eliminarea tiraniei”, ci din cauză că puşcăria nu mai era necesară în condiţiile în care întreaga ţară e o mare Bastilie. O ţară în care omul se naşte deja arestat, o ţară în care principiul suprem este „nu mai ai voie”.


Poate vă întrebaţi de ce ies „ăia” în stradă. De ce plebea, disperată că nu mai poate folosi autoturismul, incendiază maşini? De ce aruncă cu pietre, de ce fac tărăboi? Teoretic se protestează împotriva câtorva cenţi adăugaţi litrului de carburant, ceea ce, pentru o ţară dezvoltată, este penibil. Să fim serioşi, nu poţi spune că de la câţiva cenţi, care s-ar traduce în maxim 100 de EUR/lună poţi da foc unei ţări.

Conform statisticilor, Franţa este ţara în care se câştigă unul dintre cele mai mari salarii medii, situat la peste 2200 EUR/lună. În Europa, mai sus avem Elveţia (cam dublu), ţările nordice (cam cu 1/3 mai sus) şi cam atât. Până şi rivalii nemţi au un salariu mediu cu 10 EUR mai jos. În ceea ce priveşte bogăţia medie, Franţa din nou se situează pe un loc fruntaş, anume pe poziţia a şaptea la nivel mondial! De asemenea, polarizarea nu pare atât de mare ca în alte părţi. Oricât aţi încerca nu veţi putea să-mi spuneţi că aţi văzut în Franţa o polarizare similară situaţiei din ţările arabe sau din SUA. În mare, chiar dacă sunt şi excepţii, „averea” e împărţită oarecum egal. Şi-atunci?

Într-adevăr, e o ciudăţenie. Cum să te plângi de câţiva amărâţi de cenţi în condiţiile în care stai atât de bine în statistici? Asta e eroarea omului care trăieşte în iluzia cifrelor. Dacă veţi avea curiozitatea ca atunci când mergeţi în Franţa să circulaţi pe traseele nestandard, să vorbiţi cu omul normal şi să încercaţi să înţelegeţi viaţa reală, veţi remarca o cu totul altă realitate. Veţi vedea magazine în care preţurile sunt uneori de zece ori mai mici decât în lanţurile comerciale consacrate. Magazine din care oamenii pleacă cu maşinile burduşite de marfă. Nu vă lăsaţi uimiţi de această privelişte, încercaţi să cumpăraţi din acele magazine. Pentru mine a fost un şoc deoarece n-am putut să înţeleg niciodată ce conţine carnea care se vinde acolo, din ce sunt fabricate acele produse şi, mai ales, cum poate un om normal să mănânce ceea ce se găseşte acolo. M-aş fi aşteptat să găsesc o asemenea marfă pe undeva prin vreo ţară din subdezvoltata Africă, nicidecum într-una dintre marile puteri ale lumii.

Mergând mai departe, veţi constata că acele magazine cu marfă mizerabilă nu sunt deloc pe scara cea mai de jos a comerţului de-acolo. Există ceva chiar mai jos, dar şi extrem de popular: magazinele care vând mărfuri expirate. Da, aţi citit bine, sunt lanţuri de magazine care vând la preţ foarte mic mărfuri expirate. V-aţi putea imagina o mamă cumpărând pentru copiii ei mărfuri alimentare expirate? I-aţi da unui sugar lapte praf expirat? În Franţa se poate. Iată o realitate pe care n-o percepeţi decât dacă lăsaţi de-o parte „polish-ul” exterior şi încercaţi să vedeţi lumea de la firul ierbii.

Punând cap la cap, observăm limpede că avem de-a face cu o realitate contradictorie pe care am putea-o defini ca „sărăcia bogatului”. Cu toate că francezii câştigă o groază de bani, cu toate că în termeni statistici sunt printre cei mai bogaţi oameni din lume, în realitate trăiesc similar unora din lumea a treia. Dacă e să judecăm logic, am putea spune că francezii fac „mult rulaj”, adică primesc o groază de bani pe care-i întorc sub formă de biruri către diverse entităţi. Iar acei câţiva amărâţi de cenţi adăugaţi la preţul carburantului, într-adevăr contează. Atât de mult încât gloata disperată iese în stradă la revoluţie.

Probabil vă întrebaţi dacă ceea ce se întâmplă acum acolo are vreun sens, dacă va produce vreo ruptură, o „revoluţie”. Din acest punct de vedere, răspunsul meu e categoric negativ. Chiar dacă s-ar provoca demiterea lui Macron (totuşi, imposibilă) tot nu s-ar obţine absolut nimic. Pentru a se schimba ceva cu adevărat nu trebuie dată jos păpuşa aşa-zis conducătoare pentru că vina nu este a marionetei, ci a mâinii care-o manipulează. Franţa nu are nevoie de o revoluţie, adică o mişcare similară celei care-a împins-o în utopie, ci de o revenire la normalitate. Iar acea revenire la normalitate nu se poate face nici în cadrul constituţional şi nici în registrul revoluţionar. Ambele sunt parte a utopiei care macină nu doar ţara, ci întreg globul.

Altfel spus, ieşirea din utopie nu se poate face cu instrumentele utopiei, ci strict refuzând-o. Nu cerşind preţuri mai mici la carburant realizezi o revoluţie, ci refuzând carburantul; nu căutând preţuri mai mici la magazine infecte, ci refuzând întreaga marfă. Şi nu doar întreaga marfă, ci întreaga utopie care se auto-alimentează din obiceiurile celor pe care-i spală pe creier generaţie după generaţie. În fapt aici e cheia întregii probleme: când un sistem se dovedeşte nociv, el trebuie refuzat în întregul său şi nu pierdut timpul cu inutila sa peticire. Dar pentru asta îţi trebuie oameni care gândesc, care sunt cu adevărat raţionali şi nu doar clamează raţionalismul societăţii ale cărei constante sunt iraţionalul şi nebunia.”[1]

„Franța în pragul unei revoluții populare antiglobalizare

Ecologismul militant promovat de politicieni pe deasupra cetățenilor se dovedește o nouă armă de destabilizare a suveranității națiunilor.

Tot mai des, șefii de state sau de guverne aplică, la scurt timp după ce ajung la putere, politici radicale de promovare a surselor alternative de energie. Totuși, aplicarea de politici ecologiste nu e deloc o prioritate pentru popoarele lumii, dovadă faptul că „verzii“ – care în general sunt de extremă stânga și promovează asiduu politicile LGBT – nu câștigă decât rarisim alegeri democratice.

Agenda ecologistă e promovată fără oprire de organizațiile internaționaliste, cu ONU în prim-plan, care alimentează astfel un nou front în războiul impunerii unei autorități unice pe mapamond, împotriva voinței națiunilor.

Zeci de mii de francezi se revoltă însă împotriva „revoluției ecologiste“ pro-
movate de Guvern, care le afectează serios bugetul de cheltuieli. Elita globalistă organizează în aceste zile o conferință dedicată implementării politicilor ecologiste   chiar în Europa de Est, adică tocmai în regiunea europeană care până în prezent se împotrivește cu fermitate impunerii agendei globaliste. Secretarul general al ONU a ajuns până la a pretinde că nu ar trebui să fie permisă o poziție națională a fiecărui stat pe subiectul „schimbării climei“.

În ciuda violențelor care au escaladat în Franța în urma politicilor promovate de Guvern, președintele francez, Emmanuel Macron, a indicat că refuză să anuleze creșterea taxelor la motorină și benzină. În ultimul an, Guvernul de la Paris a scumpit de mai multe ori carburanții, pentru a putea finanța politici de promovare a combustibililor alternativi. Populația, în special cei mai săraci dintre francezi, s-a revoltat în ultima lună, iar demonstranții ieșiți în stradă au provocat violențe semnificative. Zecile de mii de francezi care ies în stradă îl acuză pe președintele Emmanuel Macron că nu ia în considerare prioritățile populației. „Suntem o mişcare paşnică, doar că suntem dezorganizaţi“, a declarat Dan Lodi, un pensionar în vârstă de 68 de ani care a participat sâmbătă la manifestațiile anti-ecologiste din Franța. „El (președintele Emmanuel Macron, n.red.) trebuie să coboare de pe piedestalul său, să înţeleagă că problema nu este taxa pe carburant, ci puterea de cumpărare. În fiecare lună trebuie să umblu la economii“, a denunţat şi Chantal, pensionară de 61 de ani, citată de Agerpres.

Protestele „Vestelor galbene“, numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau a unui sindicat, au fost determinate de anunţul Guvernului francez privind scumpirea carburanţilor. Stimulată de sprijinul a două treimi din francezi, potrivit sondajelor, şi de succesul unei petiţii pentru scăderea preţului carburantului la pompă, care a depăşit un milion de semnături, mişcarea continuă la 15 zile de la lansare. Sâmbătă, aproximativ 36.000 de persoane au demonstrat în toată Franţa, dintre care 5.500 de persoane la Paris, potrivit autorităţilor.

Emmanuel Macron nu dă doi bani pe cererile manifestanților

Șeful statului francez a declarat că nu va accepta niciodată violenţa care a explodat sâmbătă la Paris, deoarece violența „nu are nimic de-a face cu exprimarea unei furii legitime“. „Nicio cauză nu justifică ca forţele de ordine să fie atacate, ca magazinele să fie jefuite, ca trecători sau jurnalişti să fie ameninţaţi, ca Arcul de Triumf să fie vandalizat“, a adăugat Emmanuel Macron. „Vinovaţii pentru aceste violenţe nu vor schimbare, nu vor nicio ameliorare, ei vor haos: ei trădează cauzele pe care pretind că le servesc şi pe care le manipulează. Vor fi identificaţi şi traşi la răspundere pentru actele lor, în faţa justiţiei“, a pretins Emmanuel Macron. „Voi respecta mereu protestele, voi asculta mereu opoziţia, dar nu voi accepta niciodată violenţa“, a declarat preşedintele. După ce a făcut această declaraţie la începutul conferinţei sale de presă, Emmanuel Macron a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor pe această temă.

Furia anti-ecologistă se apropie de inima UE

Circa o sută de „Veste galbene“ au manifestat săptămâna trecută și la Bruxelles, prima adunare de acest fel desfăşurată în Belgia în cadrul mişcării de protest începute în Franţa cu două săptămâni în urmă. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Bruxelles, circa 30 de persoane au fost deja arestate pe căile de acces către locul manifestaţiei, mai ales pentru „port ilegal de armă“. Manifestaţia s-a desfăşurat în intersecţia Arts-Loi, nu departe de instituţiile europene şi de sediul Guvernului belgian. Această intersecţie este un loc ales cu predilecţie pentru organizarea de manifestaţii, datorită vizibilităţii pe care o oferă, fiind un punct nevralgic pentru traficul rutier în Bruxelles. Lansată cu două săptămâni în urmă în Franţa – iniţial ca un protest paşnic împotriva creşterii taxelor pe carburanţi –, această mişcare s-a extins în regiunea Valonia, sudul francofon al Belgiei, unde „Vestele galbene“ au avut mai multe ciocniri cu huligani şi poliţia a efectuat arestări. Protestul de sâmbătă este însă primul de acest fel desfăşurat la Bruxelles şi nu are niciun organizator declarat, deşi manifestaţia a fost convocată pe reţelele de socializare.

ONU îi incită pe americani la revoltă împotriva lui Trump

ONU a deschis, luni, în orașul polonez Katowice lucrările unui summit internațional privind „schimbările climatice”, la care participă numeroși șefi de state. Scopul oficial al evenimentului este avertizarea oamenilor cu privire la gravitatea schimbărilor climatice, însă toate luările de poziție ale Națiunilor Unite pe subiectul schimbărilor climatice au atacat deschis suveranitatea națiunilor.

Înainte de deschiderea summit-ului, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, l-a criticat din nou pe președintele american, Donald Trump, deoarece acesta a scos SUA din grupul țărilor care acționează coordonat sub comanda ONU pentru implementarea de politici ecologiste. Mai mult decât atât, liderul Națiunilor Unite i-a îndemnat pe americani să se revolte împotriva hotărârii președintelui american și să promoveze politici ecologiste împotriva deciziei propriului lor președinte.

„Voința politică nu mai e astăzi la fel de puternică precum ar trebui să fie. Există un document foarte important, Acordul de la Paris, dar unele țări nu mai vor să îl aplice. Să nu uităm mai ales că Acordul de la Paris nu a cerut suficient de multe eforturi, trebuie să punem în practică un document mai ambițios, pentru că altfel ajungem la o catastrofă. După decizia lui Donald Trump de a renunța la Acordul de la Paris, trebuie să ne asigurăm că întreaga societate americană va fi capabilă, indiferent de poziția președintelui Trump, să acționeze, la nivelul primarilor de orașe, al liderilor de afaceri, al întregii societăți americane, care e cea mai conștientă de pe întreaga planetă, să reușească deci întreaga Americă să respecte angajamentele care au fost luate de Guvernul american la Paris”, a pretins secretarul general al ONU, intervievat de BBC. „Ar fi foarte bine dacă toată lumea ar fi în linie cu ceea ce spunem noi. Însă nu ar trebui să reducem chestiunea schimbării climei la viziunea individuală a unuia sau a altuia. Clima e o chestiune globală, iar într-o chestiune globală trebuie să mobilizăm pe absolut toată lumea”, a afirmat Antonio Guterres.”[2]

Diferența dintre “Vestele Galbene” din Franța și #Rezist din România: Vestele Galbene protestează împotriva globaliștilor, iar #Rezistenții îi susțin pe globaliști

Intr-un articol intitulat “De ce intervenţia jandarmilor francezi asupra „vestelor galbene“ nu poate fi comparată cu cea a jandarmilor români de la mitingul diasporei”[3], jurnalistul globalist Robert Schwartz spune ca interventia jandarmilor francezi asupra “vestelor galbene” nu poate fi comparata cu cea a jandarmilor romani asupra #rezistentilor, pe care el ii numeste “Diaspora”.

“Jurnalistul Robert Schwartz, de la postul Deutsche Welle, a declarat, la Adevărul Live, că „cine face comparaţie şi pune un semn de egalitate între intervenţia forţelor de ordine franceze şi cea a Jandarmeriei române la mitingul diasporei din 10 august este ori habarnist, ori inconştient, ori participă la propagarea unui pachet întreg de fake news.”[3]

Este o minciuna. Nu a fost niciun “miting al Diasporei”, ci un miting la care au participat activisti globalisti, atat din Romania, cat si din strainatate, dar nu a fost un “Miting al Diasporei”, caci nu toti cei din Diaspora sustin ideile globaliste ale #Rezist.

Mai mult decat atat, mitingul #Rezistentilor a fost atat de “pasnic”, incat au aruncat cu borduri in jandarmi. Jurnalistul “corect politic” evita sa vorbeasca despre provocarile #Rezistentilor la adresa jandarmilor. Cel mai clar exemplu sunt acei doi jandarmi, care au fost incercuiti si au fost batuti de niste #rezistenti “pasnici”.

Cele doua proteste nu pot fi comparate, caci “vestele galbene” protesteaza impotriva globalistilor, iar #Rezistentii ii sustin pe globalisti.

SURSE

  1. Dan Diaconu – https://trenduri.blogspot.com/2018/12/franta-si-suparatoarea-realitate.html
  2. https://romanialibera.ro/international/tirania-ecologista-saraceste-cetatenii-si-sufoca-statul-natiune-763823
  3. https://adevarul.ro/news/eveniment/de-interventia-jandarmilor-francezi-vestelor-galbene-nu-comparata-cea-jandarmilor-romani-mitingul-diasporei-1_5c055d1cdf52022f75166923/index.html
  4. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...