Franța: “Vestele galbene” vor să-și retragă banii din bănci

Distribuie!

Spirala violenței din Franța pare imposibil de oprit. Atât manifestanții, cât și guvernanții, sunt din ce în ce mai îndârjiți.

În vreme ce premierul Edouard Philippe anunță că va introduce o lege prin care cei care organizează proteste neautorizate să fie aspru sancționați, ministrul pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați, Marlène Schiappa, se lansează într-o adevărată teorie a conspirației.

Schiappa a declarat recent că intenționează să analizeze dacă nu cumva „puterile străine” fac donații campaniior online de strângere de fonduri pentru protestatarii care sunt aduși în fața justiției. „Cine finanțează violența”, s-a întrebat Schiappa într-un interviu acordat France Inter, sugerând că Italia ar putea fi implicată, având în vedere poziția anumitor lideri italieni”.

Mai mult, ministrul de Interne, Christophe Castaner, a declară că toți cei care vor participa la mitingurile „vestelor galbene” de astăzi vor fi considerați complici la violență. De asemenea, șefii poliției franceze au declarat că se așteaptă la noi confruntări violente și că 80 000 de luptători ai forțelor de ordine vor fi scoși pe străzi.

Cum din partea guvernului tonul e din ce în ce mai dur, nici protestatarii nu se lasă mai prejos. Unii se pregătesc, cu orice risc, pentru o nouă ieșire în stradă, alții amenință că vor îngenunchea sistemul bancar prin forme neobișnuite de acțiune. În ultimele zile, mai multe persoane au făcut apel pe rețelele de socializare la o retragere de numerar din conturi coordonată la nivel național.

„Dacă băncile devin nesigure, statul primește șocul imediat(…). Este cel mai mare coșmar al guvernanților”, a scris pe Facebook unul dintre susținătorii ideii. Dacă apelul prinde, mii, poate zeci de mii de oameni, vor lua cu asalt automatele bancare și ghișeele pentru a-și retrage toate economiile.

Scopul acestui șoc aplicat băncilor și establishmentului politic este de a-i „speria” pe guvernanți și parlamentari, astfel încât aceștia să legalizeze referendumul la inițiativa cetățenilor. Establishmentul are însă mari rezerve cu privire la dreptul oamenilor de a propune și vota legi, mai ales că sunt semne că „dezbaterea națională” va scoate la iveală o puternică opoziție la întreaga politică progresistă – de la apartenența Franței la Uniunea Europeană și până la dreptul persoanelor de același sex de a se căsători.

În ceea ce privește însă acțiunea coordonată împotriva sistemului bancar francez, „vestele galbene” se joacă inconștient cu focul. Nu numai sistemul bancar francez ar putea avea de suferit, ci întreaga țară, dacă nu cumva și moneda unică europeană.

În aceste condiții, e greu de crezut că „dezabaterea națională”, care începe săptămâna viitoare, va aduce vreun consens asupra temelor aflate în discuție- schimbările climatice, “problemele legate de democrația franceză”, taxele și serviciile publice.”[1]

Decizia de a-si retrage banii din bani este una excelenta. Totusi, nu vor putea sa-si retraga toti banii, deoarece bancile nu au de unde sa le dea. Ups, ati crezut ca bancile au teancuri de bani? Nu, majoitatea banilor din banci sunt electronici, fizic sunt putini in circulatie.

Escrocheria sistemului bancar are la baza rezervele fractionare, care permite unei banci sa imprumute mult mai multi bani fata decat are in seif. Chiar si asa, o astfel de mobilizare nu ar aduce prejudicii Frantei, ci oligarhiei politico-bancaro-corporatiste.

Protestele anti-globaliste se extind in toata Europa. Sunt proteste pentru protejarea valorilor nationale si a statelor nationale, care sunt atacate in mod concentrat de catre mafia globalista, din dorinta de a instaura un Guvern Mondial. Este, practic, o lupta pentru libertate.

„Dati-mi controlul asupra monedei nationale si nu-mi pasa cine face legile.” – Mayer Amschel Rothschild, fondatorul Marii Finante Globale

SURSE


  1. https://evz.ro/franta-vestele-galbene-bancile.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...