Fulgerele globulare

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Nikola Tesla, fizicianul care a dezvoltat curentul alternativ a produs fulgere globulare în laborator. „Nu am văzut bile de foc, dar am determinat modul în care se formează şi am reuşit să le produc artificial„, scria el în 1904.

Ceea ce uimeşte e faptul că astăzi, la mai mult de o sută de ani de atunci, oamenii de ştiinţă nu reuşesc să reproducă exact experimentul lui Tesla. Unii cercetători nu cred în existenţa fulgerelor globulare, deşi martorii le confirmă prezenţa de mii de ani, chiar şi în surse din Grecia antică. Fenomenul se petrece în timpul furtunilor cu descărcări electrice şi presupune apariţia unor sfere luminoase, care uneori trec prin geamuri sau coboară prin coşurile caselor.


În august 2013, Academia Forţelor Aeriene din Colorado, Statele Unite a realizat şi a fotografiat sfere luminoase strălucitoare în laborator. Experimentul lor a generat scântei electrice descărcate de electrozi parţial submersaţi într-o soluţie de electroliţi. Chiar şi aşa, cercetătorii nu înţeleg cum se formează sferele în mod natural.”[1]

SURSE


  1. https://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/mistere-care-uimesc-oamenii-de-stiinta-10-fenomene-care-nu-au-inca-explicatie-foto-video-11815927
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...