Fundația lui George Soros a decis încetarea activităților din Turcia, după ce Erdogan l-a acuzat pe miliardar că încearcă să destrame națiuni

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Fundaţia pentru o Societate Deschisă a lui George Soros a anunţat luni că a decis încetarea activităţilor sale în Turcia, la câteva zile după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe miliardar că încearcă să divizeze şi să destrame naţiuni, transmite Reuters, citată de Agerpres. Fundaţia a explicat că a fost ţinta unor ”acuzaţii lipsite de temei” în media turce, ceea ce îi face imposibilă continuarea activităţii sale.

Fundaţia a fost vizată şi de o anchetă recentă a Ministerului de Interne turc, care a încercat să demonstreze o legătură între această organizaţie şi protestele masive din zona parcului Gezi din Istanbul din urmă cu cinci ani.


”Aceste eforturi nu sunt noi şi sunt în afara realităţii”, a precizat Fundaţia pentru o Societate Deschisă, anunţând că va cere lichidarea judiciară şi îşi va dizolva operaţiunile în cel mai scurt timp posibil.

Unul din fondatorii săi în Turcia, Hakan Altinay, s-a aflat în lotul de 13 persoane reţinute în urmă cu zece zile, sub acuzaţia că l-au sprijinit pe activistul încarcerat Osman Kavala într-o tentativă de răsturnare a guvernului prin proteste de masă.


Într-un discurs rostit săptămâna trecută, Erdogan a făcut o legătură între cei arestaţi şi Soros.

Potrivit AFP, Osman Kavala, o figură proeminentă a societăţii civile din Turcia, este încarcerat de peste un an, fiind suspectat de autorităţi că a finanţat manifestaţiile antiguvernamentale din 2013 şi de legături cu puciul eşuat din 2016.

”Cine se află în spatele lui (Osman Kavala)? Celebrul evreu ungur Soros. Acest individ trimite oameni în toată lumea pentru a diviza şi destrăma naţiuni şi foloseşte banii mulţi pe care îi are în acest scop”, a declarat Erdogan miercurea trecută la Ankara.

”În acelaşi fel, reprezentantul lui în Turcia (…) îşi foloseşte mijloacele pentru a-i susţine pe cei care încearcă să destrame şi să divizeze această ţară”, a mai afirmat Erdogan, în faţa unor aleşi locali.”[1]

SURSE

  1. https://www.g4media.ro/fundatia-lui-soros-a-decis-incetarea-activitatilor-din-turcia-dupa-ce-erdogan-l-a-acuzat-pe-miliardar-ca-incearca-sa-destrame-natiuni.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Hackerul român, Guccifer, și fondatorul Wikileaks, Julian Assange, au contribuit enorm la alegerea lui Donald Trump ca Președinte al SUA
Scandalul Facebook-Cambridge Analytica - un scandal creat artificial de către globaliștii SUA-UE-Soros pentru a justifica cenzurarea internetului
SUA dă înapoi în criza nord coreeană
FBI susține că "teoriile conspirației" alimentează extremismul și propune limitarea dreptului la exprimare în mediul online pentru cei care susțin opinii și explicații diferite de cele guvernamentale sau ale presei dominante care susține poziția guvernului sau a serviciilor secrete
Președintele Parlamentului European, globalistul Martin Schulz, susține că naționaliștii antisistem sunt "rasiști" și împotriva "democratiei"
Slobodan Milošević a fost achitat de către Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie! SUA și NATO trebuie să răspundă pentru crimele de război comise în fosta Iugoslavie!
Dezvăluiri: Twitter urmărește mesajele private și aplică cenzura politică
Depopularea - cheia către Guvernul Mondial
Cum este repartizată populaţia Terrei: 50% dintre oameni trăiesc înghesuiţi pe 1% din suprafaţa planetei
Armata SUA acuzata ca a furat tone de aur in timpul Razboiului din Irak
Justiția franceză francmasonică "condamnă" Statuia Maicii Domnului: "Trebuie scoasă din parcul public!" Internauții se revoltă: "Este un nou act de tiranie împotriva libertății de expresie a creștinilor"
Secretele masonilor: strângeri de mână secrete, ritualuri ce implică un ştreang şi controlul asupra lumii
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...