Gabriele Kuby, expert în studiul impactului transformărilor moderne asupra căsătoriei și a familiei: „Problema timpului nostru este că nu mai putem numi păcatul „păcat”. Ni se pun etichete, suntem stigmatizați ca bigoți, fundamentaliști sau sexiști”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Gabriele Kuby, renumit sociolog, autor și expert în studiul impactului transformărilor moderne asupra căsătoriei și a familiei, a susținut la Iași o conferință, urmată de dezbatere, cu tema: „Revoluția sexuală și familia. Distrugerea libertății în numele libertății”.

Gabriele Kuby a vorbit despre fundamentele și efectele ideologiei „Gender Mainstreaming” într-o manieră clară și inteligibilă, precum și despre cum se aplică teoria gender într-un mod tacit și disimulat. De asemenea a vorbit despre modificările grave, care sunt de așteptat pentru societate și mai ales pentru copii și familii, în urma implementării acestei ideologii.


Iată câteva extrase din conferința susținută de domnia sa la Iași postate de stiripentruviata.ro:

„Problema timpului nostru este că nu mai putem numi păcatul „păcat”. În unele țări, precum Spania, Suedia sau Belgia, când un episcop face aceasta, este dat în judecată. Așadar, devine periculos. Dar ar trebui, oare, ca aceasta să ne determine să păstrăm tăcerea? Libertatea religioasă este sacrificată pe altarul unui idol: sexul.


Există multe procese în care libertatea religioasă și libertatea de conștiință sunt puse în balanță cu antidiscriminarea, iar tot mai mulți judecători decid că ultima este mai importantă. Avem procese

S-au creat noi legi: antidiscriminare, pentru tratament legal, împotriva limbajului instigator la ură (hate speech) – despre care nimeni nu știe excat ce este –, iar oamenii sunt târâți în tribunale.

Ni se impune să ne purtăm „corect” din punct de vedere politic. Dacă nu o facem, riscăm marginalizarea. Ni se pun etichete, suntem stigmatizați ca bigoți, fundamentaliști, sexiști și așa mai departe. Ni se refuză accesul la piața muncii sau putem fi dați afară din serviciu. Sau se creează campanii media (împotriva ta), mai ales dacă ești într-o poziție vizibilă sau într-o funcție oficială. Se organizează contramanifestații, se întrerup evenimentele de către grupuri gălăgioase.
Marea întrebare este cui folosește asta? Sunt două răspunsuri: din 1970, există o politică oficială de reducere a populației. A doua explicație stă în dorința de subminare a identității persoanelor umane. Aceasta este dată de religie, națiune, familie – strămoșii noștri, dar și de faptul că suntem fie bărbați, fie femei. Toate acestea sunt sub asediu acum. Iar, dacă nu mai știm cine suntem, devenim ușor de manipulat. Începe să se vadă faptul că tocmai aceasta este intenția. Nu cred că este un efect secundar, ci exact efectul scontat.

Împotriva acestor politici publice apare tot mai multă rezistență. Au apărut schimbări la nivel guvernamental. În Europa au apărut guverne creștine, cum e în Ungaria, de exemplu. Există o resurgență a partidelor conservatoare, au loc demonstrații masive pentru familie și împotriva căsătoriei între persoane de același sex. În Franța mișcarea s-a numit La Manif pour Tous. Anul acesta, la Roma, au ieșit un milion de oameni în stradă. Cu toate acestea, în Franța și Italia, căsătoria între persoane de același sex a fost legiferată. Un milion de oameni au ieșit în stradă și în Mexic, astfel încât un proiect similar a căzut deocamdată. S-au organizat referendumuri (care au protejat) cu succes (familia naturală). Și în România ați declanșat acum o procedură similară. Deja 7 state europene au ales să includă în Constituțiile lor definiția căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie. Astfel că apare tot mai multă rezistență.

Ce rol veți juca în această chestiune? Nu o puteți ignora. Toți vreți să aveți familie, unii poate aveți deja. Veți avea și voi copii, iar aceștia vor fi afectați de situație. Cred că toți suntem chemați să ne implicăm în această luptă”.

Gabriele Kuby s-a născut în 1944 la Konstanz în Germania, a studiat sociologia la Berlin, respectiv Konstanz și este mamă a trei copii. Prin activitatea sa publicistică și prin conferințele pe care le ține în întreaga lume, atrage atenția asupra impasurilor în care se află societatea modernă și arată că ieșirea se poate face printr-o reconsiderare a valorilor creștine.

În timpul primei sale vizite în România (3-6 noiembrie 2014), doamna Gabriele Kuby a declarat într-un interviu în care i se cerea să vorbească despre modul cum ar putea români să-și păstreze familia și identitatea neștirbite:

„În primul rând, nu mai gândiți că sunteți în urmă. Nu vă mai gândiți că lucrurile bune vin din Vest – în realitate este adevărat exact opusul. De fapt, din Vest vin lucruri realmente malefice. Am auzit o știre azi. Niște ONG-uri din România au declarat că țara voastră trebuie să prindă din urmă (n.r.: trenul educației sexuale din Occident). Puteți fi foarte fericiți că această distrugere nu a avut încă loc în țara voastră. Și ar trebui să vă mobilizați în toată țara în orice coaliție posibilă, cu oricine, inclusiv de peste granițe, și cu oricine din interiorul țării care poate lupta împotriva acestui lucru. Vor să ajungă la copiii voștri! Îi vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prăbuși civilizația. Fiindcă va prăbuși mai întâi familia. Aceasta este rădăcina. Așa că trebuie să faceți tot ce puteți. (…) Încă mai aveți un sistem de valori conservatoare. Încă mulți oameni mai cred că familia (n.r.: naturală) este bună, că homosexualitatea nu este corectă”.

Coaliția pentru Familie a depus la Senat o propunere legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie. Inițiativa a fost semnată de peste trei milioane de cetățeni. Procedura, care a început în luna decembrie a anului 2015, a fost demarată de un grup de inițiativă format din mai multe personalități ale vieții publice, inclusiv artiști, profesori sau clerici din mai multe culte. Până acum nu s-a stabilit o dată la care ar putea fi organizat un referendum pentru revizuirea Constituției.”[1]

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/stiri-social/Gabriele-Kuby-expert-in-studiul-impactului-transformarilor-moderne-asupra-casatoriei-si-a-familiei-Problema-timpului-nostru-este-ca-nu-mai-putem-numi-pacatul-%E2%80%9Epacat-.-Ni-se-pun-etichete-suntem-stigmatizati-ca-bigoti-fundamentalisti-sau-sexisti-138425?fb_action_ids=1842793349290989&fb_action_types=og.comments
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...